RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Rekorderne står i kø i Death Valley
USA

Rekorderne står i kø i Death Valley

blank

Hvis man rejser rundt i sydvest-USA, er det svært at komme uden om Death Valley. De fleste rejsebureauer og kør-selv-folket har da også indset, at dødens dal ligger på en naturlig roadtrip-rute via Tioga Pass (Yosemite nationalpark), Las Vegas eller Los Angeles.

Death Valley er enorm og tager mindst en hel dag at komme igennem. En hel varm dag, kan jeg tilføje.

Hele 57 grader er her målt, hvilket er rekord i Nordamerika. Faktisk står rekorderne i kø; varmeste, ødeste og laveste punkt, og under Death Valley ligger verdens største grundvandsmagasin. Sidstnævnte forsyner tørstige Californien med vand. Ydermere finder man Mount Whitney, der er det højeste bjerg i de 48 sammenhængende stater.

Varmen er så voldsom, at fluerne nøjes med at gå, da varmen vil skade deres vinger, og nogle billearter lægger sig på ryggen for at køle deres fødder. Man kan med fordel besøge nationalparken i lavsæsonen eksempelvis i påskeferien, hvor temperaturen er mere menneskelig.

USA - Death Valley - rejser

Nogle af Death Valleys højdepunkter er Badwater, Devil’s Golf Course, Zabriskie Point, Artist Drive, Mesquite Flat Sand Dunes og Golden Canyon.

I Badwater finder man det laveste punkt i Nordamerika med sine 86 meter under jordens overflade. Området er dækket af salt fra den udtørrede sø. I 1849 kom en gruppe guldgravere til området, men deres muldyr ville ikke drikke af det salte vand. “Det er bad water”, sagde en af guldgraverne og lagde dermed navn til stedet.

1949 var en stor gruppe guldgravere, de såkaldte “Forty Niners” fanget i ørkenen og kunne ikke finde en vej ud. De var døden nær, da William L. Manly fik dem over et ukendt pas og ned i Californien. Lige da de forlod området, sagde en af guldgraverne: “Farvel Death Valley” og forevigede områdets navn. Guldgraverne hyldede Manly ved at opkalde det højeste punkt på De Zabriske Bjerge, efter ham. De Zabriske Bjerge er et af Death Valleys højdepunkter.

USA - Death Valley, Artist Drive - rejser

I Artist Drive-området ser man unikke farvemønstre, der er et galleri værdigt. Navnet hentyder til, at området skal køres, og den snoede rute tager kun 20 minutter. Farverne stammer fra de forskellige mineraler, jorden indeholder.

Skal man have en overnatning i parken, så prøv Furnace Creek. Det er indbegrebet af en oase midt i ørkenen. Her finder man et stort resort med pools, golfbaner, hotel og spisesteder.

Se mere om forfatteren Michael Bo Christensen

USA - Death Valley, Mesquite Flat Sand Dunes - rejser

Mesquite Flat Sand Dunes ligger i den nordlige ende af dalen og er næsten omgivet af bjerge på alle sider. Har man aldrig gået i ørkensand, er chancen her endda ganske tæt ved vejen. Sandklitterne er ofte benyttet af Hollywood, så måske går man i Luke Skywalkers fodspor, for dele af Star Wars er filmet netop her.

Vil man vandre, er Golden Canyon Trail en oplagt 2 kilometers vandretur med udsigt over de gyldne kløfter. Tag den gerne først på dagen, inden det bliver for varmt.

Devil’s Golf Course ligner naturligvis en pløjemark og er ikke et sted, hvor man kan forbedre sit handicap, men jeg prøvede mit bedste. Vær forsigtig når du går i området. Mange har skåret sig slemt på det grove terræn eller vredet rundt på foden.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du til Death Valley

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil. Det har bl.a. USA Tours, FDM Travel og Profil Rejser.

De fleste store flyselskaber har ruter til enten Las Vegas eller Saint George fra København, hvorfra du kan leje en bil og drage videre mod Death Valley. 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Deathvalley, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til USA og til rejser andre steder.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

USA - Death Valley, Devils Golfcourse - rejser

Selv om man befinder sig i en ørken, findes her faktisk 900 forskellige planter, hvoraf de 21 kun findes her.

Læs mere om USA og Death Valley her

Indianerstammen Timbisha Shoshone har hjemsted i Death Valley. Vil du møde dem, så deltag fx i den årlige Powwow i starten af november. Den afholdes i den sydlige del af parken i byen Ridgecrest.

USA - Death Valley, Devils Golfcourse - rejser

Ikke langt herfra finder man Fossil Falls, der består af kulsorte forvredne klipper dannet af vulkansk aktivitet og smeltede gletsjere. Meget særpræget og fotografisk.

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér