RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Spanien » Marbella: Hotel check-in på Villa Padierna
Spanien - Vila Padierna Marbella - rejser
Spanien

Marbella: Hotel check-in på Villa Padierna

Jeg sidder i et lille rum. Det er tåget. Det er varmt. Og der dufter dejligt. Jeg har ingen ide om, at vejret udenfor er gået fra skidt til værre, men herinde er det også fuldstændig lige meget, for i denne luksus-spa verden, jeg har vandret ind i, er tiden væk og roen har sænket sig. Ahhh...
blank blank

Marbella: Hotel check-in på Villa Padierna er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen

Villa Padierna Palace Hotel, et museumshotel

Vi var taget på weekend på solkysten i november, og selvom der er 300 solskinsdage dernede om året, var det så ikke lige i denne november. Men noget skulle der ske i triste november.

Så vi havde zoomet ind på Sydspanien og fandt noget så usædvanligt som et museumshotel, Villa Padierna, i et område, der er mest kendt for soldyrkelse. Og endda et hotel med spa. Nå ja, og så også Europas længste sammenhængende golfbane med 3 x 18 huller ud i ét, hvis man er til den slags.

Vi havde egentlig kigget på deres andet hotel, som er et rent spa-hotel, men der var ikke plads. Så vi gik efter palads-hotellet, og det fortrød vi ikke. Det var planlagt som en forlænget weekend.

Der er et hav af direkte fly fra Danmark til Malaga, så det var bare at vælge det, der havde den bedste afgangstid fredag formiddag. 4 timer senere landede vi i Malaga, tog bussen fra lufthavnen til Marbella og en taxa det sidste stykke op i bakkerne bag stranden og lagunen.

Og der lå det så, paladshotellet, i lyserøde nuancer og søjler og stil ad libitum. Med et værelse, der havde udsigt over golfbanerne og haven med statuerne oppe fra en kæmpe terrasse, hvor de 18 grader i november overskyggede, at himlen var mere grå end blå.

Og hvor der stod citron- og grapefrugttræer med de fineste frugter. Velkommen til, sagde det. Nu kan du godt slappe af.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Spanien, Marbella, Villa Padierna, relief, kunst, rejser

Krinkelkroge og hyggehjørner

Hotellet i Marbella er bygget som en gigantisk rigmands-herregård. En villa. Det er ikke så gammelt, fra år 2000, men stilen og mange af tingene er meget ældre.

Hvis du har prøvet at besøge et stort rigmands-hus, hvor der virkelig er blevet kælet for detaljerne, og hvor der stadig er menneskevenligt og beregnet på at blive brugt, ved du, hvad jeg mener. Ligegyldigt hvor du kiggede hen, var der små statuer, bænke, hyggehjørner. Bassiner, vandfald, springvand.

Vi gik i flere timer lørdag formiddag og fandt hele tiden nye ting at kigge på og nød også udsigten over lagunen mod vandet. Og så fik jeg igen tid til at lege med mine foto-apps, så der blev taget billeder til den store guldmedalje og afprøvet filtre og andet gejl.

Jeg elsker sådan nogle steder, hvor man kan gå på opdagelse.

Det er ikke så mærkeligt, at det er et populært bryllupshotel, for der er masser af charme, og tingene fungerer, for det meste er nyt og gennemtænkt fra start af.

Vi spurgte den søde pige i receptionen, hvad det vildeste var på hotellet, og hun fortalte på flydende engelsk, at deres stolthed var Villa Obama. Opkaldt efter manden selv, da de var på besøg. Villa Obama er 380 m2 luksus, med egen indgang bag amfiteatret og den lille kirke.

Vi trillede tilbage til vores værelse, der nok var mindre end Obamas, men stadig var et stort rum, med et kæmpe badeværelse. Med badekar. For at varme op til den helt store badefest; en tur i deres spa.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Spanien, Marbella, Villa Padierna, spa, rejser

Medical & Leisure Spa i Marbella

Hotellets spa har vundet en lang række priser primært for deres mange behandlingsmuligheder. Det gad vi nu ikke, så den stod på dampbade, saunaer, pools og alt ind i mellem.

Det lykkedes os at tilbringe fem timer i streg i spa-området uden at gå i opløsning, og vi kom ud med babyhud efter flere gange saltscrubs.

Om aftenen spiste vi i den lokale restaurant, som venligt og meget effektivt diskede op med havtaske og oste-specialiteter, og søndag måtte vi simpelthen i spa igen.

Efter en urimelig god morgenmad i deres ballroom, hvor jeg flere gange var ved at spørge, hvad de dog havde puttet i røræggene, for at det kunne smage så godt, men i stedet bare spiste løs, så bæltet knagede.

Banner - Backpack - 1024
 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Villa Padierna Palace Hotel from another perspective. The place to be… 💓 __________________

Et opslag delt af Villa Padierna Palace Hotel (@villapadiernapalacehotel) den

Spa og tordenvejr i Marbella

Vejret viste sig denne morgen fra sin mest truende side med torden og tropisk regn, så vi kunne ligge i poolen og se, hvordan vejrguderne spulede fliserne rene med kaskader af vand lige ude foran.

Og så gå i dampbad og bare slappe af, mens regnen trommede på glastaget. Det var ret fascinerende.

Vi takkede af, og drog mod fra Marbella imod Malaga, som vi nåede at erobre til fods, mens der tittede enkelte solstråler frem. Og mandag morgen klokken kvart i ged fløj vi så tilbage til november-Danmark, der viste sig fra sin smukkeste side med klar himmel og høj sol.

Måske skulle man omdøbe Amager til Costa Del Sol?

Se meget mere om at rejse i Spanien her

Redaktionen var inviteret af Villa Padierna Palace Hotel. Alle holdninger er som altid redaktionens egne. 

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.