RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » SalzburgerLand: 6 skjulte sommerskatte
Østrig

SalzburgerLand: 6 skjulte sommerskatte

Østrig, Zell am See, landskab, sø, bjerge, sommer, ferie
Zell am See
Det bjergklædte landskab pryder området SalzburgerLand, og her har du mulighed for at nyde udsigten, tage på utallige vandreture og smage lokale specialiteter.

Sponsoreret indlæg.
SalzburgerLand: 6 skjulte sommerskatte er skrevet af Redaktionen.

Østrig, Salzburgerland, Bikepark leogang, cykling, cykelruter, bjerge, sø, aktiv ferie, rejser
Foto: Klemens König

Udsigter, hjemmebag og aktiv ferie i SalzburgerLand

Midt i det østrigske alpeland – i området kaldet SalzburgerLand – ligger skjulte sommerskatte og venter på at blive opdaget. Fra de lokales særlige tips om den helt perfekte panoramaudsigt eller autentiske hjemmebag til unikke vandre- og cykelruter.

rrr banner 22/23

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Østrig, Salzburgerland, wagrain-kleinarl, Heinrich-Kiener-Haus, hytte, rejser
Foto: Lorenz Masser

Solen går op og ned på toppen af Hochgründeck i Wagrain-Kleinarl

Det bedste sted at opleve en solnedgang – eller solopgang for de morgenfriske – må være toppen af Hochgründeck. Her har du en fantastisk og malerisk udsigt i alle retninger over Wagrain-Kleinarl.

Det bedste af det hele må være at besøge Heinrich-Kiener-Haus, som er en hytte på toppen af bjerget. Altså først, når du har taget den behørige mængde billeder af solens forsvinden eller opstigning i landskabet. Men så kan du også nyde godt regionale delikatesser i hytten.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Østrig, Salzburgerland, Wagrain-Kleinarl, vandring, rejser
Foto: Edurardo Gellner

Vandring i SalzburgerLand – kom ned på jorden højt oppe over Lofer

En vandretur i Alperne har du nok hørt om før. Men én af de lokale afslører nu sit yndlingssted, hvor omgivelserne stråler af alpeidyl og indbyder til en pause fra hverdagen eller fra vandreturen. Bräugföllalm er stedet. Og du kommer lige forbi, hvis du vandrer fra Lofer til Grubhörndl – en vandretur, som både store og små kan være med på.

Her er udsigten over dalen helt spektakulær, og naturen viser sig fra sin bedste side – om det er solopgang eller et mystisk tågedække, hvor bjergtoppene fra Steinernes Meer og Loferer Steinberge skyder frem i baggrunden.

Her er et godt flytilbud til Salzburg – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Østrig, salzbrugerland, St. Johann im Salzburg, Pongauer Dom, rejser
Foto: SalzburgerLand.com

Hemmeligheden om Pongauer Dom i St. Johann

Kulturhistorie i centrum: Oplev den to-tårnede kirke Pongauer Dom med de gotiske træskulpturer, som er et vartegn for St. Johann im Pongau. Den blev nævnt for første gang i 924, og efter markedsbranden i 1855 blev Pongauer Dom genopbygget fra bunden.

Men hvad er så hemmeligheden ved Pongauer Dom? Den lokale flagermus kaldet “Große Mausohr” bruger kirken som en børnehave! Hvert eneste år bliver en enorm mængde nye flagermus født i kirken. I juni 2010 talte en ekspert fra Salzburgs naturbeskyttelsesafdeling 850 flagermus. Det er en absolut rekord for flagermusbørnehaver i Salzburg, som du kan opleve, når du besøger Pongauer Dom.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Østrig Zell am See Rejser

Find den perfekte panorama-udsigt i Zell am See-Kaprun

Kombinationen af gletsjer, bjerg og sø er en garanti for spektakulær udsigt – og her kan du tage de smukkeste feriebilleder. Tre fantastiske spots med endnu mere fantastiske panorama-udsigter kommer her:

– Efter en vandring på knap halvanden time fra Thumersbach på den østlige bred af søen Zell kommer du til den hyggelige kro Berggasthof Mitterberg, hvor du også kan nyde et spektakulært panorama af søen, der ligger mellem Kitzsteinhorn og Schmittenhöhe.

– ”Top of Salzburg”-platformen på Kitzsteinhorn er 3.029 meter over havets overflade. Dette udsigtspunkt er let tilgængeligt for alle med svævebane og har den smukkeste udsigt over et imponerende hav af bjergtoppe.

– Schmittenhöhe er det lokale bjerg i Zell am See og lever mere end op til sit ry som flerårig favorit blandt panoramabjergene i SalzburgerLand med udsigt til mere end tredive 3.000-metertoppe – 360° panorama inkluderet.

Så er det bare om at komme af sted til SalzburgerLand, nyde udsigten og skabe uforglemmelige ferieminder.

Find gode tilbud på hoteller i Zell am See her

Østrig, Salzburgerland, Pinzgau Blad’l, Lisbeth Breifuß, mad, bagværk, rejser
Foto: Saalbach.com

Traditionelt bagværk i Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Tilbage i tiden plejede Pinzgau Blad’l at være en almindelig ret på de lokale landmænds menu. De blev dybstegt, stablet og bragt ud på marken til arbejderne under høsten. Blad’l er et eksempel på traditionel lokal hjemmelavet mad, og de er noget helt specielt ­­­– også i Pinzgau.

Ikke alle tør forsøge at tilberede den type bagværk længere, men Lisbeth Breifuß i Rammernalm-bjerghytten i Voderglemm serverer Blad’l efter en original opskrift fra sin svigermor – og hun bruger retten til at fortrylle både lokale og besøgende.

Her er et godt rejsetilbud til Østrig

Østrig, Obertauern, hytte, vandring, rejser
Foto: TVB Obertauern

Delikatesser i SalzburgerLand: Smag ”Alpernes marcipan” i Obertauern

Nu hvor vi er ved det spiselige, så er endnu et lokalt tip – og en ofte overset østrigsk specialitet – Rahmkock. Ifølge de lokale i Obertauern, skal den smages i alpehytten Twenger Alm. Rahmkock er en traditionel alpedessert lavet af smør, sukker og mel. De lokale kalder den også for ”Alpernes marcipan”. Den serveres typisk i den sydlige del af SalzburgerLand – gerne med en varm kop kaffe til.

Velbekomme – og god tur til SalzburgerLand i Østrig!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.