RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Madagaskar » Madagaskars vilde dyreliv
Madagaskar - rejser
Madagaskar Rejsemål

Madagaskars vilde dyreliv

 

Vi går så stille som muligt bag vores guide Jimmi på den smalle sti. Alle sanser er i brug. Hver en lille lyd tiltrækker vores fulde opmærksomhed. Vi kan høre havet og bølgernes brusen til højre for os. Det er bælgragende mørkt, og vi kan kun se, hvad der er i lommelygtens lyskegle.

Se mere om forfatteren Anne Marie Boye her

 

Jimmi stopper op ved et træ og lyser på stammen. Vi kigger begge intenst på lyspletten på træstammen, men kan ikke få øje på noget. Laver Jimmi sjov med os? Vi kigger forundret på ham og tilbage på træet. Pludselig får vi begge øje på den – en bladhalegekko, men kun fordi den lige bevæger sig et kort sekund for at slikke sig på øjet. Dette mærkelige dyr kan kamuflere sig så godt, så det er umuligt at se for den utrænede. Min kæreste Rasmus knipser løs med kameraet, og vi giver en lydløs high five, inden vi lister videre efter Jimmi.

Allerede nu har natsafarien været det hele værd.

Madagaskar - rejserSnart gør Jimmi igen tegn til, at vi skal stoppe op. Noget pusler forude. Vi venter i stilhed. Igen kan vi høre havet og vores eget åndedræt. Der går ikke lang tid før, at vi kan se noget, som hopper ind og ud af lyskeglen. Det er den lille, nuttede muselemur – verdens mindste lemurart, som er nataktiv. Det er præcis disse dyr, vi har håbet på at se i aften. Vi ved, at de lever her på øen Nosy Mangabe, men selvfølgelig er vi ikke sikre på at komme til at se dem. Muselemuren hopper fra gren til gren, men snart er den væk igen.

Med sine 590.000 km2 er Madagaskar verdens fjerdestørste ø. Den har været isoleret fra det afrikanske kontinent i millioner af år og har således et helt unikt dyreliv. Derfor bliver øen også nogle gange kaldt verdens ottende kontinent, da en stor del af øens flora og fauna kun findes dette ene sted på kloden.

Med andre ord: Det er naturelskeres paradis!

Madagaskar - rejserVi har besøgt Madagaskar to gange. Første gang rejste vi hovedsageligt i det nordvestlige hjørne af landet. Og på trods af at vi havde fem uger, fik vi kun set en brøkdel af alt det fantastiske, som findes her.

Blandt andet var vi heldige at se verdens mindste kamæleon.

Den er så lille, så den kunne sidde på det yderste af min pegefinger. Den er ellers ikke nem at finde, så igen var det godt at have en erfaren guide med. Den gemmer sig under visne blade, og forsøger du at samle den op, spiller den død som forsvar.

Madagaskar - rejserAnden gang brugte vi fire uger i det sydlige Madagaskar og en uge på Mauritius.

Madagaskars infrastruktur er ikke, som vi kender det fra Europa. Så man lærer lynhurtigt at sætte stor pris på asfalterede veje samt busser, der kører til tiden, og hvor man får sit eget sæde. Så for at undgå for meget ventetid samt 18 svedende mennesker i en Toyota Hiace, havde vi denne gang lejet bil og chauffør de to af ugerne. Det gav os den ønskede mulighed for at køre af sted i vores eget tempo, stoppe undervejs og komme helt over på vestkysten for at se den berømte Baobab allé. Jeg havde godt nok brokket sig over at køre så langt for at se en række træer, men måtte overgive mig, da vi tidligt om morgenen stod på alléen og nød solopgangen.

Madagaskar - rejserAt vi så samtidig også var heldige at se en fossa – Madagaskars største rovdyr, som jager lemurer i træerne, retfærdiggjorde bare i endnu højere grad den lange køretur.

Madagaskar - rejserDer er mange skønne steder for naturelskere rundt om på jorden, men Madagaskar er bare noget helt særligt, og vi er klar til et gensyn. Vil du opleve ”det hele” kræver det mere end én rejse til Madagaskar, for mange af de mest spændende oplevelser er spredt ud over hele den enorme ø.

Så vores bedste råd er, at vælge ”et hjørne” af landet og udforske det intensivt i stedet for at bruge alt for meget tid på transport rundt på hele øen.

Madagaskar - rejserUd over det spændende dyreliv byder Madagaskar også på smukke landskaber, en utrolig venlig befolkning og en masse sproglige udfordringer, som alt sammen bidrager til eventyret.

God rejse til naturelskernes paradis, Madagaskar!

Banner RejsRejs Rejs Early booking  

Om rejseskribenten

Anne Marie Boye

Anne Marie Boye

Anne Marie elsker at rejse til anderledes destinationer, hvor der er mulighed for at få store rejseoplevelser og gerne komme ud i naturen og tæt på dyrene. Hun er med i De Berejstes Klub, og har været i mere end 60 lande, og flere er på vej. Hun rejser med sin kæreste Rasmus, og sammen skriver de på twodanesontour.com

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.

her.

Rejsebilleder fra RejsRejsRejs

Find fly, hoteller, billeje og rejser her

Rejsebilleder #RejsRejsRejs

Rejsesjov på RejsRejsRejs

Bliv rejseklogere her

Har du læst denne her?

Show Buttons
Hide Buttons