Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Sverige » Idre Fjäll om sommeren: 6 fede oplevelser
Sponsoreret indlæg Sverige

Idre Fjäll om sommeren: 6 fede oplevelser

Sverige - Idre Fjäll, cykler - rejser
Sponsoreret indlæg. Idre Fjäll er kendt som et rigtig godt skiområde. Men området har også rigtig meget at byde på resten af året.
Montenegro banner    

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sponsoreret indlæg, grafik, disclaimer

6 fede oplevelser i Idre Fjäll er skrevet af Kristian Bräuner og Natálie Hlaváčková i samarbejde med Visit Dalarna. Alle holdninger er som altid forfatterens egne.

Sverige - Idre Fjäll - robåd, solnedgang - rejser

Idre Fjäll – aktiv ferie i Sveriges hjerte

Godt 10 timers kørsel fra Danmark næsten halvvejs oppe i Sverige tæt på grænsen til Norge ligger Idre Fjäll. Her valfarter skisportsentusiasterne til om vinteren, når sneen ligger som en dunblød dyne over Dalarnas dale og fjelde. Det er et sandt slaraffenland for de sneglade, som boltrer sig lystigt i de vide hvide vidder.

Om sommeren, når de store vidtstrakte landskaber er grønne og frodige, er Idre Fjäll til gengæld et slaraffenland for alle, der elsker at være aktive i naturen uden sne.

De grønne bakker er perfekte til cykel- og vandreture af enhver art, og når vejret driller, er der masser at lave indendørs. Hvis familien skal på ferie med gang i, så er Idre Fjäll om sommeren absolut et besøg værd. Det kan endda være, at det ender med at blive vanedannende.

Vandring og cykling i Idre Fjäll

Idre Fjäll er især perfekt til dig, der elsker hiking og vandreture. Tag på tur i fjeldene og nyd den unikke udsigt over området. Naturen her er helt uberørt, og du kan se skove, søer, bjerge og ikke mindst rensdyr, mens du trækker den friske luft.

På de mange forskellige vandreruter er der mulighed for både fysisk krævende hikes og mere afslappende gåture. Og du kan booke en lokal guide, hvis du ønsker en guidet tur. Fordelen ved at være i et skiområde om sommeren er, at du kan tage skiliften til toppen for derefter at hike ned – eller for blot at nyde udsigten.

Er du mere til cykling, er Idre Fjäll perfekt til cykelture. Også her er der forskellige ruter med forskellige sværhedsgrader, og du kan roligt tage hele familien med. Der skal nok være noget for enhver smag.

Tag fx på en afslappet tur til toppen af fjeldene og nyd den flotte udsigt. Hvis du er mere adrenalinsøgende, kan du tage på off road-ture eller cykle via downhill-stierne. Der er mange forskellige cykler at leje, og du kan også booke en instruktør til turene.

 • Bæver
 • Sverige - kano, solnedgang - rejser
 • Sverige - ildsted - rejser
 • Sverige - kano - rejser

Tag på bæversafari

Få en udsøgt oplevelse til vands på en såkaldt bæversafari. Her padler du rundt i en flot svensk sø, hvor du kan spotte bæverne i vandet, hvis du er heldig. Særligt lige før solnedgang er bæverne meget aktive.

Turen er en halvdagstur på omkring fire timer, og undervejs kan man tage en ‘fika’ – en svensk kaffepause – på en af de små øer. Selvom man skulle være uheldig ikke at møde bæverne, vil turen være en helt unik og mindeværdig oplevelse; den slags har Idre Fjäll mange af.

På bæverturen lærer du en masse om bævernes liv og adfærd, og det er virkelig lærerigt at bruge nogle timer i bæverens rige.

Bæversafari er for hele familien, og det kræver ikke, at man er vant til at padle. Book eventuelt en guidet tur. For de mere adrenalinsøgende er det også muligt at river-rafte i området.

Mød husky-hundene

Er du en rigtig dyreelsker, skal du helt klart møde husky-hundene. Hundene er født og opvokset i området, de elsker mennesker og er meget kælne. Nogle af hundene er vant til at lave forskellige aktiviteter med mennesker, og husky-aktiviteterne er klart værd at kaste sig ud i.

En helt særlig oplevelse er de såkaldte ‘footbike-ture med husky’, hvor du på en blanding af et løbehjul og en cykel bliver trukket afsted af en slædehund i fuld fart. Det er ikke helt for små børn, men sjovt og lidt vildt er det.

find et godt tilbud banner 2023

Husky-slædehundene kan også godt lide at komme med på vandretur, og det er en aktivitet, der er mere for børn. De mindste får lov at holde i den samme hundesnor som en voksen, så hunden ikke trækker for voldsomt afsted.

Aktiviteter med hundene kan bookes for alle fra 12 år og opefter. Oplevelserne er meget unikke både for mennesker og ikke mindst dyrene, som bliver passet godt på og lever i et godt miljø. Om vinteren kan du selvfølgelig også køre i hundeslæde med huskyerne.

Idre Fjäll er ikke kun for hunde; her bor også heste. De gør det muligt hele året at komme ud at ride i de smukke grønne omgivelser.

 • Sverige - Idre Fjäll, trætopbane - rejser
 • Sverige - Idre Fjäll, landskab - rejser
 • Sverige - aktivitetsområde, fitness - rejser
 • Sverige - Idre Fjäll, minigolf - rejser

Få et sus på trætopbanen

Midt i Idre Fjäll ligger den meget populære ‘trætopbane’. Banen har tre forskellige baner på forskellige niveauer. Mens den mindste og letteste bane er perfekt for børnene, er den hårdeste bane perfekt for dem, der elsker at mærke adrenalinen pumpe.

Fra trætopbanen er der derudover en perfekt udsigt over området, og du kan spotte både cykelrytterne og hestene. Igen er der her mulighed for at booke en instruktør, der kan tage med på turen, som tager et par timer.

Efter en tur i højderne, kan du nyde en frokost, en lille snack eller kaffe på caféen der er tilknyttet. Tæt på trætopbanen finder du også andre udendørsaktiviteter som skydning, golf og tennis, så der er nok at gå i gang med.

 • Sverige - Idre Fjäll, indendørs pool - rejser
 • Sverige - bordtennis, hal - rejser
 • Sverige - Idre Fjäll, indendørs pool - rejser
 • Sverige - Idre Fjäll, udendørs pool - rejser

Indendørsaktiviteter i Idre Fjäll Aktivitetshus

Er vejrguderne ikke med dig, eller trænger du blot til at være lidt indenfor, så har Idre Fjäll et indendørs aktivitetshus med en masse sjove aktiviteter for store og små.

Huset har et poolområde med en lækker sauna, badmintonbaner, bordtennisborde og et fitnesscenter. Derudover er der nogle populære bowlingbaner, hvor man skal huske at booke på forhånd. Om aftenen er der diskobowling med musik og diskolys.

For børnene er der i aktivitetshuset et kreahjørne, en sportshal og et legerum. Tæt herpå ligger en café med sodavand, snacks, kaffe og kage. Kan man ønske sig mere?

Se meget mere om at rejse i Sverige her

God ferie med hele familien – god tur til Sverige og Idre Fjäll!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Natálie Hlaváčková

Natalie er oprindeligt fra Prag og flyttede til København for 3 år siden i forbindelse med sine studier og sin passion for Skandinavien. Hun har været i de fleste lande i Europa, og hendes favoritter er Frankrig og Grækenland. For nogle år siden opfyldte hun sin drøm om at besøge New York og rejse rundt i USA som udvekslingsstudent. Nu er hendes nye drøm at udforske 'ildens og isens land' - Island. Når Natalie ikke har mulighed for at rejse til udlandet, kan hun godt lide at bruge tid på at udforske skønheden i Danmark på sin motorcykel og bruge tid sammen med sine venner og kære på eventyrlige aktiviteter.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.