RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Sri Lanka » Kongebyerne på Sri Lanka
Sri Lanka

Kongebyerne på Sri Lanka

   

I sommeren 2017 var jeg tre uger i Sri Lanka med min kæreste og min far. Turen var planlagt helt på egen hånd og gik både til nogle af de mest besøgte seværdigheder og lidt uden for “the beaten track”. Her får du en række insidertips til planlægning af rejsen og forslag til tre rejsemål, som giver fantastiske oplevelser lidt væk fra de mest kendte steder.

Se mere om forfatteren Kirstine Rask Lauridsen her

En rejserute, der kan anbefales

Vores valg af rejserute var helt klassisk, og det kan bestemt anbefales, hvis det er første gang, du besøger Sri Lanka. Det giver en god kombination af natur, kultur, dyreliv og storby og bringer dig samtidig forbi nogle af de mest kendte seværdigheder.

Vi havde nogle dage i Colombo, hvorefter vi tog et smut sydpå til havnebyen Galle og derefter ind i det frodige højland, hvor vi vandrede blandt andet til toppen af Adam’s Peak, så teplantager og besøgte øens religiøse centrum, Kandy. Derefter længere nordpå til de tidligere kongebyer Sigiriya og Polonnaruwa, hvorefter turen gik tilbage mod Colombo.

Sri Lanka - rejser

Tips til planlægning

Det kan sagtens lade sig gøre at planlægge rigtig meget fra Danmark. Man kan bestille sit visa online – det går nemt og hurtigt. Det er også muligt at booke overnatning online selv til de mindre byer. De kendte sider som fx Booking.com har et stort udvalg af både de billigere og dyre overnatningsmuligheder, og anmeldelserne giver et godt indtryk af kvaliteten. Et godt tip er at sikre sig, at der er aircondition på værelset – det er dog ikke nødvendigt i højlandet, hvor det er væsentligt køligere. Togbilletter kan også bookes hjemmefra, og det fungerede uproblematisk for os. Du kan kun booke billetter til de strækninger, hvor der køres på 1. klasse, men det er generelt også en rigtig god ide, fordi det sikrer aircondition, og det er stadig meget billigt efter danske forhold. Du finder en god vejledning på seat61.com, som altid er godt sted at starte, når det gælder togrejser.

Til vandring i The Knuckles kan man blandt andet finde lokale turoperatører med et par søgninger på TripAdvisor. Jeg kan anbefale Kandy Green Tours, som blandt andet sørgede for overnatning i en helt fantastisk charmerende Eco Lodge med egen teplantage og udendørs brusebad.

Hvis du vil have flere tips til flybilletter, hotel og billeje kan du finde dem her i vores guide.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her

De tre oplagte rejsemål på Sri lanka

Her kommer tre forslag til rejsemål i Sri Lanka, som bringer dig lidt væk fra de mest populære turistmål.

Sri Lanka - rejser

Sigiriya – se bjerget fra en ny vinkel

Sigiriya var en kongefæstning i omkring år 500, og ligger på en helt unik klippeformation med en fantastisk udsigt over området. Her kommer et væld af turister, og det er fuldt forståeligt, for udsigten er fantastisk. Selvom turen op er hård og stejl, er den mulig for de fleste pga. det solide rækværk og trapperne. Omkring 1 km derfra kan man følge en sti fra udkanten af Sigiriya i den ende, hvor museet ligger. Der finder man Pidurangala Rock, og tager man turen herop, får man et helt fantastisk blik på Sigiriya og det omkringliggende landskab. Afmærkningen på denne rute er langt mere nødtørftig, og der skal kravles lidt mere mellem klipperne på det sidste stykke. Her er langt færre turister, og man bliver belønnet med en ligeså fantastisk udsigt.

Sri Lanka - Sigiriya-Rock-Fortress- rejser

Polonnaruwa – et godt alternativt til Anurdhapura

Med færre turister, men mindst ligeså fantastiske og velbevarede ruiner, er Polonnaruwa et godt alternativ. Eller som i vores tilfælde, hvor det blev et supplement til Anuradhapura. Den primære forskel er, at hvor der ved Anuradhapura også er templer, der bliver brugt i dag, så består Polonnaruwa udelukkende af ruiner, fra da det var kongeby omkring år 1000. Hele området består af adskilte udgravningssteder, og det er en god ide at have mulighed for at cykle eller køre i bil mellem områderne. Man kan sagtens bruge et par dage i området.

Vandring i The Knuckles

De færreste tænker nok på Sri Lanka som et område for trekking, men der er reelt nogle fantastiske muligheder for gode ture over flere dage, blandt andet i området The Knuckles, som ligger et par timers kørsel fra Kandy. Det er en god ide at alliere sig med en guide, der kender stierne og kan sørge for overnatning.

God rejse til Sri Lanka.

Om rejseskribenten

Kirstine Rask Lauridsen

Kirstine Rask Lauridsen

Kirstine holder meget af at rejse, og elsker at dele sine oplevelser og rejsetips med andre. Derudover har hun stor glæde af at læse rejseblogs og rejsesites, som hun bruger til at blive inspireret, blive klogere på de steder hun gerne vil besøge og ikke mindst for at få svar på konkrete rejsespørgsmål.

Kirstine er rygsækrejsende, men planlægger så vidt muligt sine rejser på forhånd mht. destinationer, overnatningssteder etc. for at udnytte rejsetiden bedst muligt. Hun er tilhænger af aktiv ferie med vandring og dykning, og holder i det hele taget meget af at være i naturen, når hun rejser. Derudover elsker hun god mad – og skal altid prøve det fremmede og eksotiske på mine rejser.

Læs mere her: Kirstines blog

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ca. to gange om måneden.