RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Pak kufferten: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp
Pakkeguilde - kuffter - rejser
Rejseguides

Pak kufferten: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp

Læs Saschas ultimative pakkeguide. At pakke til rejsen kan være en svær disciplin, men det er godt at lære - det bliver du glad for i længden.
blank

Pak kufferten: Sådan pakker du som en ægte rejsechamp Af Sascha Meineche

Kuffert

Her er de bedste pakketips

Denne pakkeguide er til dig der sikkert tror, du har brug for check-in bagage, uanset om du skal 14 dage til Thailand, eller en forlænget weekend til Amsterdam. Det har du faktisk ikke. I hvert fald ikke altid.

Efter usandsynligt mange rejser alene med håndbagage er jeg blevet noget nær nordisk mester i at pakke let – også til en længere ferie. Jeg har fundet nogle simple, men ret uundværlige pakketips, så du kan rejse som en ægte champ kun med håndbagage – uden at mangle noget. Her er min pakkeguide.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Lufthavn - vente sove mand håndbaggage pakkeguide rejser

Rul tøjet når du pakker

Den er god nok. Hvis du ruller dit tøj fremfor at putte det ned i ’stakke’, så kan der være meget mere. Og jeg taler af solid erfaring. Man kan snildt pakke til en uge i en håndbagage kuffert; det handler bare om evnerne til at rulle det. Og selvfølgelig om de næste punkter.

Se månedens bedste rejsetilbud her

kufferter håndbagage pakkeguide rejser - pak kufferten

Sorter din håndbagage grundigt

Når du har pakket det, du tror, er livsnødvendigt, kan du begynde at sortere. Du har med garanti ikke brug for det hele – det tør jeg næsten godt at love dig. Tag derfor altid lidt op af kufferten igen. Du ved jo heller ikke, om der er udsalg der, hvor du skal hen, vel?

Rejsetilbud: Eksotiske Thailand med husbåd og tropeø

Lufthavn - pas - pak kufferten - rejser

Produkter i rejsestørrelser

Det er her, det kan blive lidt tricky. Det er i hvert fald den del, der stadig kan udfordre mig en anelse selv efter mange års øvelse. Overvej hvor vigtigt det er for dig at have shampoo og balsam med. Bor du på hotel, er der noget, du kan bruge. Skal du være væk i længere tid, er det alligevel ikke nok med en lille bøtte, og så er det både nemmere og billigere at købe noget på destinationen.

Rejsestørrelser og miniatureudgaver af dine yndlingsprodukter er dine bedste venner i dette tilfælde. Dine næstbedste venner er små bøtter, krukker og flasker, hvor du kan putte lidt af din ansigtscreme, din scrub og din barberskum i, så du kan få det hele med.

Rejsetilbud: Surf Camp og storbyferie i Portugal

ferie - eventyr - - pakkeguide - rejser

Pak kufferten med sæt

Det lyder måske en anelse kedeligt, hvis du har planlagt hele dit ferieoutfit på forhånd, men det kan faktisk spare dig for både plads i kufferten og tøjkriser på ferien. Planlæg derfor noget, der kan bruges i flere forskellige situationer, og overvej om du virkelig har brug for fire kjoler eller tre skjorter.

Jeg har lige akkurat lavet samme monumentale fejl, fordi jeg troede, at Athen var en anelse varmere, end vejrudsigten forudså. Det var den så ikke, sjovt nok, og jeg slæbte fire kjoler med både ud og hjem, som jeg ikke fik på. Derfor er det en god idé, hvis du har noget med, der kan bruges til flere forskellige vejrsituationer – noget lag på lag og noget, du kan bruge i flere dage.

Det samme gælder sko. Du behøver ikke de fem par, du har pakket, gør du? Det tror jeg ikke. Selvfølgelig skal du have et par skiftesko eller to med, men fire er måske lige i overkanten.

Her er et billigt flytilbud til London – tryk på “vælg” for at se den endelig pris

lufthavn håndbagage kuffert pakkeguide rejser

Pak kufferten md en mulepose i din håndbagage

En mulepose fylder ingenting i kufferten, men det er et hit at ha’ med. Den kan bruges til beskidt undertøj eller til, når du skal handle ind på ferien og være super øko- og miljøagtig. Den kan også bruges, hvis du på vej hjem har en smule for meget med. Så kan du lige svinge det over skulderen fyldt med snacks og en ekstra trøje.

Hvis du ikke kan vente med at prøve denne pakkeguide af, så læs om Europas 15 oversete destinationer her og bliv inspireret til, hvor din næste forlængede weekend skal gå til.

Her er et godt tilbud på billeje i Nice – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Sko Kuffert kort kamera håndbagage luggage rejser pakkeguide pak kufferten

Pak kufferten – bonus tip

Mit ekstra tip til denne pakkeguide er: Rejs altid i dine tungeste sko, dine tykkeste trøjer og din største jakke. Det fylder alt for meget i kufferten, og uanset om du skal til en varm eller kold destination, så er temperaturen i fly altid lidt utilregnelig. Derfor er en tyk trøje ingen dårlig idé i højere luftlag – det kan blive din bedste ven.

Se alle rejsetilbud til Norge her

Husk at det kan variere fra flyselskab til flyselskab, hvor mange kilo din kuffert må veje. Undersøg det derfor nøje, for prisen for overvægt er virkelig irriterende at betale – især når du lige tror, du har sparet penge på kun at tage håndbagage med.

God fornøjelse med at pakke!

Find billige flybilletter her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Sascha Meineche

Sascha Meineche

Sascha er en jyde med benene plantet solidt i den forholdsvis grønne Frederiksberg jord. Som barn stod den på campingture i Danmark om sommeren krydret med lidt mere eksotiske vinterdestinationer. I dag er Sascha bidt af en gal rejse, og kan ikke hverken samle nok stempler i passet eller ha' booket nok rejser. Der er altid som minimum to rejser planlagt.
Saschas favoritsteder i verden tæller alt fra Canada til New York, Botswana og München. For at sige det mildt, er der få steder i verden, Sascha ikke drømmer om at komme hen.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »