RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Swaziland » Postkort: Kongelig i Swaziland
Swaziland - safari - rejser
Mozambique Swaziland Sydafrika

Postkort: Kongelig i Swaziland

Swaziland er noget så rart som et overset turistland tæt på Afrikas største lufthavn i Johannesburg, og Sydafrika omringer næsten også landet på alle sider, så det er oplagt at kombinere de to. Landet har officielt lige skiftet navn til eSwatini, swaziernes land. Det skete ved kongeligt dekret i et af de sidste absolutte monarkier i verden.

Læs mere om forfatteren Jacob Gowland Jørgensen her

De fleste rejsende er her kun 1-2 dage, for de fleste kommer i egen eller lejet bil og triller lige igennem det bette kongerige, men der er klart mere at opleve.

Swazierne er yderst fredelige, hjælpsomme og ordentlige, og attraktionerne er der ikke noget galt med i det yderst traditionsbundne land.

Swaziland - safari - mlilwane - rejserVi fik et par rigtig gode dage i Mlilwane Reserve, hvor vi uden guide vandrede på hippo trail, og hvor man også kunne cykle og ride i det fine landskab. Det blev køligt om aftenen (det ligger højt), så husk en rigtig sweater, og sæt dig ved bålet sammen med vildsvinene. En kæmpe traditionel hytte med eget bad kostede 400 kroner pr. nat, og så boede man også lige midt i det hele.

Sådan kommer du til Swaziland

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til det sydlige Afrika, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud.

Den mest oplagte rute er at flyve til Johannesburg i Sydafrika og så tage videre derfra til Swaziland. Der er mange flymuligheder fra Danmark med en enkelt mellemlanding undervejs.

Her skal du bo

Kom helt tæt på det fantastiske dyreliv i Mlilwane Wildlife Sanctuary og nationalparken Hlane. Det er en oplevelse for livet.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så er se her: Rejs bæredygtigt.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.


Vi tog derefter til Sibebe Rock, den næststørste enkeltklippe i verden efter Ayers Rock i Australien, og hvis man kan lide at vandre – og har styr på sin balance – er det en bragende god og flot tur. Du bør have en guide med.

Vi brugte Swazi Trails og var yderst tilfredse. Sibebe har i øvrigt givet navn til den lokale glimrende øl og ligger lige uden for hoved-landsbyen Mbabane.

Swaziland - safari - løve - rejserTil sidst tog vi til nationalparken Hlane – vi bookede bare en taxa for ganske få penge, og 100 km af primært nyere motorvej senere var vi i løve- og næsehornsland tæt på grænsen til Mozambique. Husk at booke inden du kommer, for der er ret få hytter.

Det er en fin park med mange buske og træer, så man skulle arbejde lidt for at finde og se de mange dyr. Til gengæld kom vi på rhino walk, hvor vi med guide vandrede rundt til – og sammen med – næsehornene; det var en lidt vild oplevelse.

Alt var til ret lave priser, og selv i konge-safarilandene Tanzania og Uganda har jeg ikke set så mange næsehorn som i denne mere beskedne nationalpark.

Swaziland - safari - rejserVi trillede med bus og taxa til Mozambique derfra. Det tog kun et par timer, og så var vi ved det Indiske Ocean. Dejligt.

Se mere om safarirejser her

Swaziland kan varmt anbefales.

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér