RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » 10 ting du skal tjekke, inden du rejser
Tjekliste-papir-blyant
Rejseguides

10 ting du skal tjekke, inden du rejser

RejsRejsRejs Banner
 

Når ferien står for døren, er fokus ofte på at få pakket de rigtige ting i kufferten, huske billetter, pas og fikse transport til lufthavnen. Men der er nogle ting, der er gode at have ordnet, inden du tager hjemmefra – specielt hvis ferien varer i længere tid. Her er vores liste over ting, du skal tjekke op på, inden du tager afsted.

1: Affald

Der er intet værre end at komme hjem til lugten af muggent affald og et køkken fuld af bananfluer. Så sørg for at tømme skraldespande, inden du tager afsted. Også restaffald; det lugter efter mange dage i en skraldespand.

Se mere om Ida Dreboldt Kofoed-Hansen her

2: Køleskab

Ligesom gammelt affald er et køleskab fuld af muggen mad heller ikke en sjov gave at vende hjem til. Sørg for at smide den mad ud, som bliver for gammel, mens du er væk. Du kan eventuelt indkøbe nem mad til fryseren, så du har noget klar til den dag, du kommer hjem – det er ikke altid, man orker at købe ind på vej hjem fra ferien.

Regning-lommeregner

3: Regninger

Tjek om du har nogen regninger med betalingsdato, mens du er afsted. Hvis der er, så sørg for at få dem betalt eller få planlagt betalingen. Du får ikke gjort det, mens du er afsted, og der er ikke nogen grund til at komme hjem til et rykkergebyr.

4: Planter

Hvis du har dyr, så husker du nok at finde en, der vil passe dem, mens du er på ferie, men gælder det samme for dine planter? Sørg for at finde en, der kan ‘plantesitte’ dine planter, så de ikke dør, mens du er væk.

Sådan kommer du nemt afsted

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til ferien. Skulle du være uheldig at blive forsinket undervejs, så se hvad du kan gøre her i vores guide.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

5: Aflys aftaler

Hvis du har faste aftaler om rengøring, babysitter eller andet, så sørg for, at de ved, at du er på ferie, og at de ikke behøver at komme. Det samme gælder for avisabonnement; husk at sætte det på pause, så sparer du også penge.

6: Lys

Hvis du har mulighed for det, så sæt en timer på nogle af dine lamper udendørs og indendørs og sæt dem til at lyse nogle timer om aftenen. På den måde ser huset mere beboet ud, og du mindsker risikoen for indbrud.

Find flere praktiske rejseguides her

7: Ekstra nøgle

Læg en ekstra nøgle hos en god ven, nabo eller et familiemedlem, så nogen kan komme ind i dit hus, hvis det er nødvendigt. Hvis en nabo ringer og siger, at de ser røg, eller at der holder en mistænkelig bil, er det rart, at nogen kan komme ind og tjekke, om alt er, som det skal være.

8: Elektronik

Sluk for alle dine elektriske apparater undtagen det absolut nødvendige, så de ikke står på standby. Det sparer strøm og mindsker risikoen for, at noget kortslutter, mens du er væk.

Filippinerne - strand - rejser

9: Termostat

Alt efter hvor længe du er væk, og hvilken tid på året du rejser, skal du indstille din termostat. Der er ingen grund til, at hele huset bliver varmet op, hvis det står tomt. Hvis du skal på en længere ferie, kan du sagtens skrue helt ned for varmen, så længe huset blot er frostfrit. Er ferien en lidt kortere en af slagsen, så skru blot ned på en lav temperatur; du får hurtigt varmet det op igen, når du kommer hjem. Det er både godt for pengepungen og miljøet.

10: Vinduer og døre

Sidst men ikke mindst: Sørg for at alle døre og vinduer er lukket og låst, inden du forlader huset. Gå en runde og tjek det hele – så sidder du ikke på ferien og bliver i tvivl om, hvorvidt du glemte at lukke vinduet i soveværelset.

Nu er du klar til at tage afsted – god tur!

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons