RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Guide: 10 ting du skal tjekke, inden du rejser
Tjekliste-papir-blyant
Rejseguides

Guide: 10 ting du skal tjekke, inden du rejser

Østeuropa - julebanner - rejser blank

Af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

rejse-tjekliste planlægning noter liste rejser

Rejse-tjekliste

Når ferien står for døren, er fokus ofte på at få pakket de rigtige ting i kufferten – huske billetter, pas og fikse transport til lufthavnen. Men der er nogle ting, der er gode at have ordnet, inden du tager hjemmefra, specielt hvis ferien varer i længere tid. Her er vores rejse-tjekliste over ting, du skal tjekke op på, inden afrejse.

Rejsetilbud: Kultur og mystik i Japan

mad køleskab rejse-tjekliste rejser

Tjek køleskabet

Ligesom gammelt affald er et køleskab fuld af muggen mad, heller ikke en sjov gave at vende hjem til. Sørg for at smide den mad ud, som bliver for gammel, mens du er væk – eller giv det til din nabo. Du kan også bage den banankage, du har tænkt på at gøre og tage den med i lufthavnen. Det er bæredygtigt og så undgår du madspild.

En god idé er at indkøbe nem mad til fryseren, så du har noget klar til den dag, du kommer hjem fra din rejse. Det er ikke altid, man orker at købe ind på vej hjem fra ferien.

Rejsetilbud: Rejs til Regnskoven i Costa Rica

skraldespand rejse-tjekliste skrald rejser

Tøm skraldespanden

Der er intet værre end at komme hjem til lugten af muggent affald og et køkken der vrimler med bananfluer. Så sørg for at tømme skraldespandene, inden du tager afsted på din rejse. Også restaffald, det lugter også efter mange dage i en skraldespand.

Her er et godt flytilbud til Vietnam – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Regning lommeregner planlægning rejse-tjekliste rejser

Betal dine regninger

Tjek om du har nogen regninger med betalingsdato, mens du er afsted. Hvis der er, så sørg for at få dem betalt eller få planlagt dem betaling. Du får det helt klart ikke gjort, mens du er afsted, og der er ikke nogen grund til at komme hjem til et rykkergebyr.

Når du har krydet det af din rejse-tjekliste, så har du også et bedre overblik over hvad du har til rådighed – og mindre bøvl at komme hjem til.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

plante rejser

Sørg for dine planter, og sæt i kryds på din rejse-tjekliste

Hvis du har dyr, så husker du nok at finde en, der vil passe dem, mens du er på ferie – men gælder det samme for dine planter? Sørg for at finde en, der kan passe på dine planter, så de ikke dør, mens du er væk. Du kan jo eventuel betale din nabo med den banankage, du alligevel skulle til at bage.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

planlægning Rejser

Aflys aftaler

Hvis du har faste aftaler om rengøring, babysitter eller andet, så sørg for, at de ved, at du er på ferie. Så kommer de ikke på besæg forgæves – det er god stil. Det samme gælder for avisabonnement – husk at sætte det på pause, så sparer du også penge.

Find billige flybilletter her

lampe hjem lyst rejse-tjekliste elektricitet strøm rejser

Sæt en timer på dit lys og et kryds på din rejse-tjekliste

Hvis du har mulighed for det, så sæt en timer på nogle af dine lamper udendørs og indendørs og sæt dem til at lyse nogle timer om aftenen. På den måde ser huset mere beboet ud, og du mindsker risikoen for indbrud.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Sydamerika

nøgle rejser hjem

Ekstra nøgle

Læg en ekstra nøgle hos en god ven, nabo eller et familiemedlem. Så nogen kan komme ind i dit hus, hvis det er nødvendigt. Hvis en nabo ringer og siger, at de ser røg, eller at der holder en mistænkelig bil, er det rart, at nogen kan komme ind og tjekke, om alt er, som det skal være.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Kort rejse-tjekliste rejser

Sluk for strømmen

Sluk for alle dine elektriske apparater – undtagen det absolut nødvendige. Det sparer strøm og mindsker risikoen for, at noget kortslutter, mens du er væk. Ofte glemmer man at ens router til internetter bruger utroligt meget strøm. Så tag stikkene ud af kontakter, spar penge og undgå kortslutninger. Det er også godt for miljøet!

Filippinerne - strand - rejser

Sluk for varmen

Alt efter hvor længe du er væk, og hvilken tid på året du rejser, skal du indstille din termostat. Der er ingen grund til, at hele huset bliver varmet op, hvis det står tomt. Hvis du skal på en længere ferie, kan du sagtens skrue helt ned for varmen, så længe huset blot er frostfrit. Er ferien en lidt kortere en af slagsen, så skru blot ned på en lav temperatur; du får hurtigt varmet det op igen, når du kommer hjem. Det godt for pengepungen.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Asien

Globus verden kort rejser

Sidste kryds på din rejse-tjekliste

Sidst men ikke mindst: Sørg for at alle døre og vinduer er lukket og låst, inden du forlader huset. Gå en runde og tjek det hele – så sidder du ikke på ferien og bliver i tvivl om, hvorvidt du glemte at lukke vinduet i soveværelset.

Nu er det sidste krydset af din rejse-tjekliste, så kan du tage sikker afsted. God tur!

Emner
Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér