Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Om RejsRejsRejs » Pressemeddelelse: Corona-epidemien påvirker nu rejseplanerne hos 69% af danskerne
lufthavn - afgang ankomst - rejser
Om RejsRejsRejs Rejsekommentaren

Pressemeddelelse: Corona-epidemien påvirker nu rejseplanerne hos 69% af danskerne

Hvad betyder Corona-epidemien for danskernes rejseplaner? Det har vi undersøgt, og du får svaret her.
blank

Opdateret 10. marts med nye tal m.m.

En helt ny undersøgelse foretaget af os her på RejsRejsRejs viser, at 69 % af danskernes rejseplaner nu er direkte påvirket af corona-epidemien:

43 % fravælger primært risiko-områderne, når de planlægger rejser, mens 26 % svarer, at deres rejseplaner i høj grad er påvirket af situationen.

Tallet er steget fra 65% i fredags d. 6. marts til 69% mandag d. 9. marts.

Modsat svarer i alt 31 % af deltagerne i undersøgelsen, at de ikke lader situationen påvirke deres rejseplaner. De 4 % svarer, at deres planer slet ikke er påvirket af situationen, mens 27 % kun i minimalt omfang er påvirket.

Vi undgår udsatte destinationer

Undersøgelsen er foretaget 5.-9. marts blandt et demografisk repræsentativt udvalg af danskere, som er med i vores rejsefællesskab på Facebook, og her har 358 svaret. Mange nævner deres bekymring for smittefaren – men at de blot holder sig væk fra de udsatte destinationer. Som en udtrykker det:

Jeg tager højde for de udsatte områder, men ellers ikke. Jeg synes, det er opblæst taget i betragtning af, at folk dør verden over af sult, tørst, kulde, malaria og diarré. ”

Sundhedspolitisk Tidsskrift fortæller 3. marts, at der i Danmark i denne vinter er rapporteret 37 influenza-relaterede dødsfald, og denne virus har dermed kostet flere dødsfald end Corona formentligt vil medføre i Danmark de nærmeste måneder. Som en anden udtrykker det:

”For hver gang, der dør en person af COVID-19, dør der 250 af kræft. 80 % af de virusramte kommer over det helt af sig selv uden lægehjælp. Fuldstændig ligesom en almindelig influenza.”

Der er dog også en del der nu har aflyst alt. “Alt andet er uansvarligt”, som en udtrykker det.

Banner - Backpack - 1024

Hvis uheldet er ude

Bekymringen for de økonomiske risici er til gengæld ret mærkbar: Betaler forsikringen, hvis jeg kommer i karantæne i to uger? Betaler mit arbejde? Hvad hvis mit fly bliver aflyst? Får jeg min billet refunderet?

Som en udtrykker det:

Med job i sundhedssektoren og planer om en rejse, er overvejelserne om risikoen for, at jeg oven i ferien risikerer at skulle betale for 2 ugers karantæne klart tilstede. Desværre.”

Computer - laptop - rejser

Rejselysten er ikke virusramt

Når vi ser på research på rejser ser situationen dog anderledes positiv ud.

Når vi hos RejsRejsRejs sammenligner webtal fra februar i år med tallene for februar sidste år, og sammenholder det med andre tilgængelige webkilder, er der stadig en stor interesse for at komme ud at rejse, og for at undersøge destinationer. Det gælder både researchen bag skærmen, og den aktive dialog om rejsespørgsmål.

Selvom salget falder hos alle bureauer i øjeblikket, er der altså stadig en stor rejselyst hos danskerne. Vi søger stadig på drømmerejser, weekendture og familierejser i stor stil. Vi booker bare markant mindre i øjeblikket.

Nepal Chitwan national park træ solnedgang

Rejs med omtanke – og følg udviklingen

Hos RejsRejsRejs råder vi dig til at tjekke din forsikring nøje inden afrejse, følge med i udviklingen i Udenrigsministeriets vejledninger, og huske at holde en god håndhygiejne.

Som udgangspunkt fortsætter vi også her på redaktionen med at rejse, ligesom vi allerede har gjort i februar i Asien. To af redaktionens rejser er dog allerede blevet udskudt pga. flyselskabets aflysning, og flere er i risikozonen.

Så følg situationen og hold familie og venner opdateret, så du stadig kan opleve verden. Og selvom du måske ikke kan komme afsted lige nu, må man jo gerne drømme og planlægge lidt længere frem.

Pressekontakter findes her: Presserum

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

Kommentér

Kommentér