RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyskland » Vinter i Harzen: Jul og sne i den magiske bjergverden
Sponsoreret indlæg Tyskland

Vinter i Harzen: Jul og sne i den magiske bjergverden

Harzen - Tyskland - julemarked
Sponsoreret indlæg. Kom med til Harzen i Tyskland og oplev den magiske vintertid.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner
Sponsoreret indlæg, grafik, disclaimer

Vinter i Harzen: Julemagi og sne i den magiske bjergverden er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs i samarbejde med Harzer Tourismusverband.

Vinter i Harzen tyskland rejser

Vinter i Harzen: Unikke UNESCO-verdensarvssteder

Når sneen glitrer i lyset af den lave sol, og tætte tågebanker svæver over de spejlglatte søer, så er det vinter i Harzen. Den kolde og mest magiske tid på året opleves allerbedst i Tysklands nordligste bjergkæde.

Vandreentusiaster kan tage afslappede gåture i den knasende sne på ryddede vandrestier og derefter slentre i skumringen gennem en af de historiske bindingsværksbyer som Goslar, Quedlinburg, Wernigerode, Osterode og Stolberg.

konkurrence tropical islands

Du finder også mere end 35 advents- og julemarkeder i hele Harzen.

Harzen byder på varieret vinterhygge for store og små med sne og is: Alpine skiområder for begyndere og øvede skiløbere, funparks for snowboardere, over 500 kilometer langrendsløjper, kælkebakker, snow tubing, vinter-vandrestier og meget mere.

Det er ikke kun de lokale, der kender til kulturskattene i Harzen. UNESCO har nemlig sat tre af dem på listen over verdensarvssteder.

Verdensarvsstederne er den gamle bydel i Quedlinburg, Luther-mindesmærkerne i Lutherstadt Eisleben og Rammelsberg-minerne, den gamle bydel i Goslar og vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft. 

Her kan du rigtig nyde vinteren i Harzen.

Vinter i Harzen - Tyskland - julemarked

Historisk vinter i Quedlinburg

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

I verdensarvsbyen Quedlinburg, der er en af de mest berømte bindingsværksbyer i Harzen, gør 2069 bindingsværkshuse fra otte århundreder i kombination med andre specielle bygninger byen til et “ekstraordinært eksempel på en europæisk middelalderby“.

Kirken St. Servatii blev anerkendt af UNESCO som et “arkitektonisk mesterværk fra den romanske periode“. De smalle gyder, talrige caféer, butikker og atelierer gør Quedlinburg til et kulturelt og historisk monument og en dejlig by.

Den hyggelige juletid er særlig magisk her. I juletiden stråler den historiske gamle bydel i Quedlinburg i festlig pragt. Både julemarkedet på markedspladsen og hele 20 gårdhaver slår porte og døre op til “Advent in den Höfen“ – Advent i gårdene – for at forsøde højtiden med lækkerier og kunsthåndværk.

Det er helt sikkert noget. du skal opleve, når du skal afsted til vinter i Harzen.

Goslar - Vinter i Harzen - Tyskland - sø - bjerge

Vinter i Harzen: Goslar-området

I Goslar-området finder du unikke minemonumenter i hjertet af verdensarvstedet. Rammelsberg-malmminen er den eneste mine i verden med kontinuerlig malmudvinding i mere end 1000 år. Den pragt og velstand, der fulgte med minen, kan stadig ses i Goslars gamle bydel i dag.

Princess cruises banners

Kejserpaladset Kaiserpfalz Goslar fra middelalderen, er et imponerende vartegn for byen.

I 1992 var Rammelsberg-minerne og den gamle bydel i Goslar det første industri-monument i Tyskland, der kom på UNESCOs verdensarvsliste. 

I 2010 blev vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft tilføjet. Det er verdens største og vigtigste før-industrielle energiforsyningssystem. Alt i alt giver UNESCO-stederne en fascinerende treenighed af teknologisk og kulturel historie, som dækker et areal på mere end 200 kvadratkilometer.

Det er særligt smukt at vandre mellem damme og grøftesystemer om efteråret og vinteren. En del af den velkendte vandrerute Harzer-Hexen-Stieg – en strækning på 100 km, der fører fra Osterode til Thale – kommer forbi Oberharzer Wasserwirtschaft.

I begyndelsen af vinteren starter de populære advents- og julemarkeder i Oberharz, og de bringer lys ind i den mørke årstid. Julemarkedet med juleskov i Goslar er et af de mest populære, når det er vinter i Harzen.

Herfra er der ikke langt til de højtliggende skiområder som Wurmberg i Braunlage, Bocksberg ved Hahnenklee eller Sankt Andreasberg, som desuden er en hyggelig bjergby. 

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Harzen - Tyskland - skov

Vinter i Martin Luthers fodspor

Luther-mindesmærkerne i Lutherstadt Eisleben har været en del af UNESCOs verdensarvsliste siden 1996. De viser med UNESCOs ord “autentiske steder fra reformationen af ekstraordinær universel betydning“.

Det genopførte hus, hvor Martin Luther blev født, følger begivenhederne i hans liv og giver blandt andet indblik i reformatorens opvækst og også i middelalderens fromhed. Udstillingen i huset, hvor Luther formodes at være afgået ved døden, fortæller om hans sidste dage og timer i Eisleben.

Den mere end 80 kilometer lange rute kendt som Luthervejen går gennem fem forbundsstater og forbinder de steder, hvor Martin Luther udførte sin gerning. Den fører også gennem Lutherstadt Eisleben og her går den forbi Luther-mindesmærkerne og kirkerne Sankt Petri-Pauli, Sankt Andreas og Sankt Annen.

Luther tilbragte sin barndom i den nærliggende by Mansfeld. Hans barndomshjem er blevet omfattende renoveret og udvidet med en moderne ny museumsbygning. Juletiden fejres også her i Lutherstadt, som byder på et varieret kulturprogram på markedspladsen. 

Du kan nyde meget mere end vinter i Harzen, for Harzen kan noget særligt året rundt.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.