blank
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Spanien » 5 dejlige steder på Gran Canaria
Spanien Gran Canaria rejser
De Kanariske Øer Spanien

5 dejlige steder på Gran Canaria

Er Gran Canaria din næste feriedestination? Så få tips og tricks her.

Gran Canaria er meget mere end det vi kender. Her er 5 insider-tips til øen.

Melenara

Melenara er en lille lokal by med en pragtfuld strand. Den ligger mellem lufthavnen og hovedstaden Las Palmas. Altså på østkysten. Det er her spanierne selv kommer, og de kan nyde en sandstrand af bedste kvalitet.

Spanien Gran Canaria Melenara Rejser

Hvis man vil bo billigt, har byen et hostel, Hostel Albacar Melenara, der ligger 400 meter fra strandområdet. Langs stranden ligger gode fiskerestauranter og hyggelige cafeer.

Sandet er sort, og en teori er, at kanarierne netop har valgt sand, der ikke i første omgang lokker de nordeuropæiske turister til. Et karakteristisk kendetegn på Melenara er den store Neptun-statue, der står ude i vandet.

San Agustín

San Agustín ligger lige øst for det kendte Playa del Inglés. Stranden ved San Agustín har sort sand og er populær. Langs stranden ligger de store badehoteller. Der ligger også bungalows, og flere af disse kan lejes på AirBNB og andre portaler.

Der er ikke høje bjerge i San Agustín – og derfor næsten aldrig skygge. I modsætning til fx populære Puerto Rico, som ligger nede mellem to meget høje bjergsider. Det giver skygge enten formiddag eller eftermiddag, alt efter hotellets beliggenhed. I San Augustin kan man nyde solen hele dagen.

Spanien Gran Canaria San Agustín Rejser

San Agustín er et trafik-knudepunkt for adskillige busruter, og det er derfor nemt at komme til og fra med offentlig transport. Trafikknudepunktet ligger i gå-afstand fra såvel stranden som de fleste af hotellerne.

Området har et shoppingcenter med mange restauranter. Måske lidt for mange, men konkurrencen er stor og priserne lave.

Arguineguín

Arguineguín ligger syv km syd for den populære by Puerto Rico på Gran Canaria – altså på sydvest-kysten. Her er mange, mange solskinstimer hele året.

Den er – i modsætning til fx Puerto Rico – en rigtig by med masser af lokale indbyggere. Arguineguín har en havn, og i nærheden af den finder du en dejlig strand. Arguineguín har masser af lokale barer og restauranter, og byen har bredt sig langt op i bjergene.

Hvis du booker en lejlighed i byen, skal du tjekke beliggenheden. Mange lejligheder ligger flere kilometer oppe i bjergene, og det er langt at gå – især hjem…

En helt særlig attraktion for badende gæster er den dejlige Patalavaca-strand, der ligger lige nord for Arguineguín. Man kan spadsere til den på 20 minutter.

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Har du brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Tasarte og Veneguera

Vil du opleve storslået natur og højt til himlen? Så tag ind i landet.

Kør ad motorvejen mod Mogán. Når den stopper skal du køre til højre mod selve byen, Mogán. Nogle kilometer efter denne deler vejen sig i to. Du skal køre til venstre ad GC-200. Du kører nu op ad bjergsiden, og fem-ti minutter senere har du nået toppen, og på den anden side starter et storslået landskab.

Områderne hedder Tasarte og Veneguera.

Der er flere steder, hvor man kan holde ind på små rastepladser, og det skal man bestemt gøre. I flot vejr er det en helt unik naturoplevelse. Bagefter kan du køre tilbage ad samme vej – eller du kan fortsætte mod nord og køre med uret rundt om Gran Canaria.

Turen rundt om øen tager i hvert fald en times tid, men den er unik fordi man kommer gennem så mange tableauer og typer af byer.

Spanien Gran Canaria Tasarte og Veneguera Rejser

Vecindario

Byen ligger 10 km syd for Las Palmas Lufthavn, og mange har set byen fra motorvejen, mens de haster sydpå. Vecindario er en rigtig by, og der bor masser af lokale. Der er en rar atmosfære, og der er masser af butikker, barer og restauranter. 

Elba Vecindario Hotel er fire-stjernet og rigtig dejligt. Absolut rimelige priser, gode værelser med altan – og ikke mindst: Pool på taget!

Hotellet Avenida de Canarias er endnu billigere og knap så udendørs fokuseret. Et glimrende hotel med billig morgenbuffet. Der er ikke strand ved Vechindario, men i bil eller med bus tager det ikke lang tid at køre til føromtalte San Agustin.

Om rejseskribenten

Per Wium

Per Wium

Per Wium er 65 år. Han er vokset op i Aarhus og bor i dag i København. Per elsker at rejse. Hans foretrukne rejsemål er Polen og Spanien.
I Polen har han lejlighed i kystbyen Swinoujscie, og i Spanien rejser Per gerne såvel til Costa del Sol som til Kanarieøerne.Per er på Gran Canaria og Tenerife sammenlagt ca fire uger hver vinter.
Han har en facebookside om Spanien Turist ved spanske kyster og en om Swinoujscie og området i nærheden Oplevelser i Svinoujscie. På disse sider lægger han fotos og korte tekster op til inspiration for andre rejsende.

Til daglig beskæftiger Per Wium sig med musik. Han er musiker i bandet "Something" og han holder en lang række musikforedrag over hele landet, ja faktisk også af og til i netop Polen og Spanien.
Hans speciale er The Beatles og deres musik. Men også navne som Frank Zappa, Jimi Hendrix og ABBA er på Pers foredragsliste.

(Portrætfotograf: Alex Nyborg Madsen)

Kommentér

Kommentér