RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Guide: Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser
boardingkort fly rejser
Rejseguides

Guide: Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser

Leder du efter din næste rejse? Det er kan være svært at finde rundt de forskellige søgemaskiner der findes på internettet. Vi har lavet en guide til hvordan du bedst finder flybilletter, hotel og billeje.
Østeuropa - julebanner - rejser blank

Af Jens Skovgaard Andersen

Planlægning - rejser

Brug et rejsebureau

Der er efterhånden mange muligheder for at lede efter hoteller, flybilletter, rejser og udlejningsfirmaer på nettet, men det gør det ikke nødvendigvis nemmere at overskue, hvem man skal vælge. Vi vil også altid foreslå dig, at gå til et eller flere danske rejsebureauer, der er eksperter i der hvor du vil hen – det kan være de har hele pakken til dig.

Vi forslår også at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, her modtager du rejsetilbud, rejsetips og meget mere.

Men hvis du er nysgerrig på hvad du selv kan finde derude, så får du her redaktionens bud på nogle oplagte steder at tjekke, før du beslutter dig.

Rejsetilbud: Oplev vilde garden Route og Capetown

Momondo - flybilletter, søgning - rejser

Bedst til flybilletter – Momondo

Vores favorit er Momondo, da vi mener de giver det bedste overblik. Momondo har en kort-visningsfunktion, der er god til dig, der gerne vil afsted på nogle bestemte datoer, men er åbne over for destinationen. De har også en helt åben “trip finder“-funktion, der giver god inspiration.

Momondo giver dig overblik over de bedste afgange, hvor både pris og rejsetid er vurderet. Det er sjældent at Momondo overser en flyforbindelse eller flyselskab. Det eneste der ikke er helt præcist, er deres prisindikator – den er mere vejledende end reelt brugbar.

Rejsetilbud: Tag på Safari og shoppingferie

Rusland - VM, S7, fly flybilletter - rejser

“Vælg selv”-funktionen – Momondo

Ved at bruge deres funktion ‘vælg selv’ kan man udvælge afgange og lufthavne – så kan man foreksempel undgå ventetider om natten. Nogle gange får man et gratis stop med på vejen i op til 1-2 døgn. Tricket er, at vælge sin rute, klikke på ‘retur’ derefter ‘søg’. Derefter skal man klikke ‘vælg selv’, og så kan man i venstremenuen se hvilket flyselskab man gerne vil med.

Efterfølgende sorterer man rejsetiden i søgeresultatet ved at klikke på ordet ‘varighed’ to gange, og så kan man se hvilke muligheder der er. Ofte får man 15-20 timer et sted, hvilket kan være nok til at opleve en seværdighed

Dette vil typisk være billigere end at købe en ekstra etape særskilt, som man gør ved funktionen ‘rundrejse’, da den lange transfertid gør at billetten oftes sælges billigere. Du kan også være heldig at få en gratis overnatning med i købet fra flyselskabet foreksempel i Kina eller Dubai.

Find billige flybilletter her

Tavle, fly, afgange - rejser

Søg på flere flybilletter – momondo

Når du leder efter rejser med 1-2 mellemlandinger, kan det være en fordel at tjekke afgang både fra København, og fra første mellemlandingssted – foreksempel:

  • København til Amsterdam
  • Amsterdam til Curacao

Priserne på flybilletter er ikke altid primæssig logiske. Det kan være billigere at købe separate i stedet og det er værd et forsøg at tjekke ud.

Det hele munder ud i konkurrencesituationen mellem flyselskaberne. Ender du med at booke seperate billeter – så husk at giv dig selv god tid mellem afgangene, der kan jo komme forsinkelser og du kan risikerer at miste den næste flybillet.

Globus fly flybilletter verden rejser

De billigste flybilletter er ikke altid de bedste

Undgå at køb flybilletten hos den billigste udbyder, nogle gange er der kun få kroner kroner mellem det ukendte flyselskab og det etablerede rejsebureau. Desuden får du oftest en langt bedre service, der kan være med til at gøre hele oplevelsen bedre.

Hold derfor godt øje med hvem du skal til at booke flybilletter hos. På momondo kan du vælge ‘priser’ i venstre hjørne ved søgeresultatet og efterfølgende klikke ‘+ mere’ for se udbyderne. Hvis du er i tvivl om udbyderen, kan det være en fordel at google firmaet.

Momondo er i øvrigt også startet med hoteller og har overraskende mange med, så det kan man lige så godt tjekke ud i samme omgang, man køber billetter.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Tips til Expedia søgning flybilletter - rejser

Bedst til pakkeløsninger – Expedia

Vores favorit i pakkeløsninger er Expedia. De er 100-meter mestre i pakker med flybilletter, hotel og billeje samlet. De har et bredt udvalg og så er virker deres hjemmeside nemt og effektivt. De har desuden også mange brugeranmeldelser, fra dem der rent faktisk har været på de deres hoteller.

Et godt råd er at dobbelttjekke de foreslåede hoteller på en af de andre søgesider – så man er sikker på, at det er et hotel i den kvalitet, man gerne vil booke. Det sker, at Expedia foreslår hoteller, der ikke nødvendigvis har de bedste evalueringer rundt omkring, men bare man er bevidst om det valg, er det stadig et glimrende sted at booke pakkeløsninger.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Booking.com - hotel søgning - rejser

Bedst til hoteller – Booking.com

Der er rigtig stor konkurrence på hotelsøgning – men Booking.com er vores favorit. Med et fremragende overblik over hotelmuligheder i forskellige prisklasser, områder, stilarter, er den en af de bedste.

Det er overskueligt at finde familieværelser, som er en valgmulighed andre bookingsider ikke har. Deres kort- og filtrefunktion gør det let for dig at findet det du leder efter. Ligesom på Expedia, så viser booking.com også brugeranmeldelser – så man kan læse mere om erfaringer med hotellet

Husk at book i god tid hvis du gerne vil have hotellet til den billigste rate. Du kan også vente med at booke hotellet på dagen, hvilket dog er en smule risikofyldt, hvis man har udset set et bestemt hotel.

Nedenfor har vi listet flere hjemmesider, hvor du også kan lede efter dit næste hotel:

  • Trivago.dk samler priserne ind fra mange forskellige hotelbookingsider, og du kan derfor se, hvem der har den bedste pris.
  • Hotels.com giver også et rigtig godt overblik. Et tip er at tjekke priserne flere gange, da vi har oplevet, at de svinger en del.
  • Otel er en lidt overset side, der af og til har andre hoteller. Prøv deres ‘Nature’-søgefilter.
  • Agoda er gode til Asien. Et tip er at se bort fra urealistisk høje før-priser og usandsynlige rabatter, og i stedet bare se på den reelle pris, før man beslutter sig.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Tips til hostels, hotel søgning - Tripadvisor - rejser

Bedst til hostels og alternative overnatningssteder

Tripadvisor er vores favorit her. Den dækker utrolig bredt, både i forhold til prisbillige muligheder som hostels og også til specielle overnatningssteder, der giver nogle andre rejseoplevelser. Den virker også bedst på en computer/bærbar, da man så får alle muligheder. Og så kan vi også godt li’, at der er så mange brugeranmeldelser.

Et tip er at tage anmeldelserne med et gran salt. Eller to. Kig på tendenser i anmeldelserne, som fx at der er mange, der nævner beliggenheden eller støj. Og hvis der er mange,meget positive anmeldelser fra anmeldere med få anmeldelser, vil de ofte være falske. Kig derfor efter hvad senior-anmelderne skriver, dvs. dem, der fx har 50+ anmeldelser.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Man kan desværre ikke filtrere efter hvor mange anmeldelser. anmelderne har lavet, men man kan filtrere efter dem, der har givet 2, 3 og 4 stjerner, og så får man tit fjernet de falske anmeldelser fra ejerens fætter, der har givet 5. Eller konkurrenten, der har givet 1.

Der er også andre muligheder hvis man specifikt går efter lejligheder og huse – Wimdu og AirBnB. Specielt sidstnævnte er ret kendt, men det er også vores oplevelse, at tjenesten ofte er blevet for dyr at bruge, hvis du kun skal være der i kort tid, eller kun er 1-2 personer, fordi deres gebyrer er steget i takt med deres kendis-faktor. Men tjek selv den endelige pris.

Eliza was here - overnatning - rejser

Bedst til klassisk solferie

Der er flere gode muligheder her, og du kan ofte finde både bedre og billigere løsninger end du selv ville kunne booke hjemmefra. Udover de kendte som TUI og Spies kan vi anbefale Hideaways og den mindre kendte “Eliza was here“, som begge specialiserer sig i at finde små, hyggelige hoteller i Sydeuropa væk fra masseturismen.

Du ved, den der slags hoteller, som man altid håber på at finde ved at køre til den nærmeste landsby og se, hvad der er. Forskellen er bare, at nu kan du finde hotellet hjemmefra. De tilbyder også begge pakkeløsninger, hvor der kan være både flybilletter, hotel og bil inkluderet i prisen. Det er nem solferie uden alle de andre turister.

Læs om endnu flere fede rejsedestinationer her.

Østrig Hohe Salve skilift Hopfgarten rejser

Bedst til skiferie

Igen også et område med rigtig mange muligheder. Vi kan anbefale Sunweb, der trods deres navn har rigtig mange muligheder. Hos dem kan du selv vælge transportform, og de dækker mange skiområder.

Rejsetilbud: Skiferie i Zell Am See i Østrig

Mor og barn, solnedgang, rejsende - rejser

Bedst til specialrejser

Der er et stort og spændende marked for specialrejser i Danmark, og efterhånden en del bureauer med hver deres styrker. Vi ville altid vælge et bureau der har særlig fokus på der hvor man vil hen, eller på den type rejser man leder efter, men der er jo også elementer som tid og pris der spiller ind, så her er det bare med at researche på rejsemesser og her på rejsrejsrejs.dk.

Husk at bureauerne er dækket ind af rejsegarantifonden, og derfor er det måske mindre vigtigt hvor stort bureauet er, bare det er specialiseret nok i det du gerne vil have.

Læs om endnu flere fede rejsedestinationer her.

Cuba - bil - rejser

Billeje – AutoEurope

Billeje er altid lidt af en jungle. Både i forhold til at finde den rigtige udbyder, og også i forhold til at finde de rigtige forsikringer. Vores anbefaling er, at gå efter en af de lidt større udbydere eller at booke via et dansk bureau. Specielt i Italien og Spanien er der lidt for ofte fusk med i købet hos en del af de mindre udlejere, desværre. Vi kan anbefale AutoEurope, som er et globalt selskab, der i øvrigt også udlejer motorcykler og autocampere.

Find alle rejsetilbud fra danske rejsebureauer her

De finder de billigste priser via alle de etablerede biludlejningsfirmaer, og på trods af navnet, udlejer de i mange dele af verden – ikke kun i Europa. Vi har fx selv prøvet det i Sydamerika. Her kan du også vælge forsikringsniveau. Hvis du har en ordentlig årsrejseforsikring bør ‘Basis’ være godt nok, men hvis du vil gøre det nemt kan du helt enkelt vælge en ‘Super cover’.

Uanset hvem du vælger at leje bil, camper eller motorcykel hos, så overvej om det ikke er værd at bruge et par ekstra kroner på at vælge et kendt firma, hvis du vil undgå overraskelser. Det er for ærgerligt at skulle bruge tid og kræfter på at diskutere om små eller store ekstraregninger med en udlejer på sin rejse.

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Held og lykke med finde flybilletter, hotel og billeje!

Bornholm banner 930

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér