RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Tyskland » Baden-Württemberg: Her er 10 oplagte familie-aktiviteter i det solrige Syd-Tyskland
Tyskland

Baden-Württemberg: Her er 10 oplagte familie-aktiviteter i det solrige Syd-Tyskland

Baden-Württemberg - Sydtyskland
Sponsoreret indhold. Her er de bedste familievenlige aktiviteter i Syd-Tyskland
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner
Sponsoreret indlæg, rekalme, grafik, disclaimer

Baden-Württemberg: Her er 10 oplagte familie-aktiviteter i det solrige Syd-Tyskland – fra Europa-Park til Bodensøen er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs i samarbejde med turistorganisationen Tourismus Baden-Württemberg. Alle holdninger er som altid redaktionens egne.

Baden-Württemberg - Syd-Tyskland
© Mainau GmbH

De bedste oplevelser i Baden-Württemberg for hele familien

Baden-Württemberg ligger smukt i det vestlige Syd-Tyskland helt nede i hjørnet ved Frankrig og Schweiz.

konkurrence tropical islands

Baden-Württemberg byder på alt fra grønne skove til romantiske byer og masser af aktiviteter for hele familien. Det er for eksempel her, Tysklands største forlystelsespark Europa-Park ligger.

Det naturskønne område har et behageligt klima, og de kalder sig selv for ‘The Sunny Side of Germany’. Det er der god grund til, for solen er gode venner med Baden-Württemberg.

Og så er der et utal af oplevelser for både store og små. Sus ned ad bjergsider på en sommer-bobslæde, slip din indre vandhund løs i Tysklands største sø og gå på opdagelse i eventyrhaven, hvor Rapunzel og Frøprinsen venter. Og der er også masser af oplevelser for voksne fx i den levende og hyggelige universitetsby Freiburg.

Baden-Württemberg i Syd-Tyskland har virkelig noget for hele familien, og vi har samlet nogle af de bedste aktiviteter for både store og små i denne guide.

 • Europa-park, vandland
 • Europa-Park
 • Europa-park

©Europa-Park

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

1. Europa-Park i Schwarzwald

Europa-Park ligger lige i smørhullet mellem Schwarzwald-skoven og bjergkæden Vogeserne og er et slaraffenland af oplevelser og aktiviteter for hele familien. Med over 100 attraktioner og shows og 17 temaområder er der noget for alle i Tysklands største forlystelsespark.

Det er et af de steder i Baden-Württemberg, hele familien vil elske.

I Europa-Park resort kan du opleve hele Europa et sted.

Her kan vovehalsene hoppe ombord i en af de vilde rutsjebaner, mens de mindste i familien kan prøve nogle af de mere rolige aktiviteter. Rulantica, der også ligger i Europa-Park Resort, er for alle vandhundene. Her kan I blive kølet ned eller få et sus i maven på en af vandrutsjebanerne.

Du kan også prøve virtual reality-oplevelser i YULLBE, der ligger lige om hjørnet ved Europa-Park Resort.

Princess cruises banners

Europa-Park er en klassiker i dette område, og I kan selv vælge, om I bruger en dag eller en uge her, for begge dele er muligt.

Baden-Württemberg - Sydtyskland
©Hochschwarzwald Tourismus

2. Sommer-bobslæde på Hasenhorn i Schwarzwald

På bjerget Hasenhorn i Baden-Württemberg kan du prøve 2,9 kilometer kælkesjov – om sommeren. Her er nemlig en sommer-bobslæde, hvor du får trænet grinemusklerne, mens du suser ned ad den flere kilometer lange skinnebane.

Det fungerer sådan, at du sidder i en slæde på skinner og selv styrer farten på turen, og børn kan også sidde sammen med en voksen.

Spændt fast og klar til sjov kører I ned gennem dalen på skinnerne, og fordi du helt selv bestemmer tempoet, er banen både for dem, der elsker fart over feltet, og dem, der gerne vil tage den mere med ro.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer!

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Der er sjove sving, stejle kurver og rundkørsler, så du får både set det smukke område og grinet en masse.

 • Märchengarten

© Märchengarten

3. Märchengarten i Ludwigsburg – på eventyr i Baden-Württemberg

Træd ind i eventyrhaven Märchengarten, hvor prinsesser, prinser og mystiske væsner byder dig velkommen til en verden af eventyr og magi. Her kan du besøge Rapunzels slot og sidde på Frøkongens åkandetrone i den magiske have.

Märchengarten ligger i flotte Ludwigsburg, og haven inviterer store som små ind i nogle af de mest elskede eventyr som Tornerose, Rapunzel og Aladdin med deres i alt 40 eventyrscener, hvor fantasien kan slippes fri.

Eventyrhaven er ikke kun for de mindste. For de ældste er der for eksempel havekunst og en fin rosenhave.

konkurrence tropical islands
 • Bodensee Mainau

©-Mainau-GmbH-Bjoern-Jansen-scaled

4. Øen Mainau og Bodensøen: Baden-Württembergs riviera

Bodensøen er ikke bare den største sø i Tyskland, men også en af de smukkeste. Faktisk bliver strækningen rundt om søen kaldt ‘Den Sydtyske Riviera’.

Bodensøen er mest kendt for blomsterøen Mainau.

Øen minder om et tropisk paradis med farverige blomster og planter fra hele verden. Mainau byder udover smukke blomsterhaver og tropiske planter også på sommerfuglehuse, eventyrlegepladser og en børnezoo, så der er noget for hele familien.

Langs Baden-Württembergs mest kendte sø ligger hyggelige landsbyer med unik arkitektur og vinmarker, og så grænser søen op til både Schweiz og Østrig, så man har udsigt til de imponerende alper flere steder langs søen. Du finder også flere slotte og borge, der er et besøg værd.

Hvis du ikke har besøgt Bodensøen og øen Mainau, har du noget til gode.

© Steiff Museum

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

5. Steiff Museum i Schwäbische Alb

En verden fuld af bamser – det er hvad, du kan opleve på Steiff Museum. Med over 3000 bamser i alle størrelser og former kan man vist roligt sige, at dette er et museum for alle, der er vilde med bløde tøjdyr.

Richard Steiff er faktisk opfinderen af den original teddybjørn, og museet i Baden-Württemberg er en hyldest til hans opfindelse.

Der er derfor ingen overraskelse, at museet har en forkærlighed for teddybjørne og bamser.

På museet tager du på en opdagelsesrejse gennem en animeret verden af bamser. Du kan også besøge den store bamse-zoo, eller se hvordan de ikoniske bamser bliver til.

Hvis I har lidt ekstra tid, er det oplagt at kombinere et besøg på museet med en tur i HöhlenErlebnisWelt in Giengen, som er den længste grotte i Schwäbische Alb og ligger et par minutters kørsel fra museet.

Grotteturen er oplagt for familier, og ved foden af ​​grotten er der også en stor vand- og eventyrlegeplads.

Baden-Württemberg Ravensburger - forlystelser - sydtyskland
©Ravensburger Spieleland

6. Ravensburger Spieleland i Øvre Schwaben-Allgäu

I forlystelsesparken Ravensburger Spieleland tæt ved Bodensøen bliver nogle af de mest populære figurer fra Ravensburgers kendte spil vakt til live. Her kan hele familien for eksempel lege i en forstørret udgave af de populære BRIO tog. I kan endda overnatte i en BRIO togvogn. Forlystelsesparken henvender sig mest til de mindste og er perfekt til børn i alderen 3-6 år.

Forlystelsesparken byder dog på mere end forstørrede spilfigurer. I kan kaste jer ud i prøve alt fra forlystelser til en køretur i traktor, gå på opdagelse i en labyrint og slå jer løs på en masse forskellige store legepladser.

Der er også en eventscene med underholdning for de mindste og en tryllekunstnerskole, hvor man kan lære magi.

©Überlingen Marketing und Tourismus GmbH

7. Reutemühle Bondegård i Überlingen-Bambergen

Hvis I elsker dyr, skal I tage forbi bondegården Reutemühle, hvor man kommer helt tæt på dyrene. Bondegården er en slags børne-zoo, hvor man kan klappe og fodre flere af dyrene. Her er hele Jens Hansens bondegård og lidt til, og man kan både komme tæt på heste, får og alpakaer.

Faktisk har bondegården mere end 200 forskellige arter, som både inkluderer kæledyr og mere eksotiske arter.

Når I har fodret dyrene og beundret næsebjørnens klatrefærdigheder, kan I prøve jeres egne klatrevner af. Der er også legepladser for de mindste, og for de voksne er der en klassisk Biergarten – ofte med livemusik – hvor man også kan få en bid mad og opleve den klassiske stemning af Baden-Württemberg og Syd-Tyskland.

Udover Reutemühle er der også flere gårde, man kan overnatte på i Syd-Tyskland.

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

©experimenta gGmbH

8. Experimenta i Baden-Württemberg

Hvis der skal være gang i museumsoplevelsen, er det oplagt at besøge Experimenta. Det er Tysklands største videnskabscenter, og de har over 200 områder, hvor man kan have det sjovt med videnskab. Der er også en laboratorieskole for de mindste.

Et andet fedt museum i Syd-Tyskland er det Tekniske Museum i Sinsheim, hvor man kan besøge bunden af havet og rummet på samme dag. Hvis du altid har drømt om at se, hvordan en ubåd ser ud indvendig, eller hvordan det er at sidde i cockpittet af en jumbojet, er det her det helt rigtige sted for dig, når du besøger Baden-Württemberg.

Museets udstillinger byder på alt fra rumfartøjer og undervandsbåde til veteranbiler og lokomotiver. De har blandt andet det ikoniske fly Concorden, som var verdens hurtigste kommercielle fly.

Museet er også børnevenligt og byder på legepladser for de mindste og en stor rutsjebane, der starter fra platformen fra museets Boeing 747 fly – den kan naturligvis både prøves af store som små.

©eak

9. Baumwipfelpfad Schwarzwald i Baden-Württemberg

Baumwipfelpfad Schwarzwald byder på eventyr tæt på himlen for alle aldre. Det er et netværk at ‘trætopstier’, hvor du kan gå på opdagelse på deres kilometerlange netværk af stier mellem trætoppe og nyde de smukke omgivelser fra de mange udkigsplatforme.

Trætopstierne byder på flotte udsigter ud over bjerge og skove og giver dig muligheden for at se det naturskønne område oppefra. Der er også en trælegeplads, som de mindste kan boltre sig på.

Baumwipfelpfad Schwarzwald byder på anderledes eventyr i naturen for alle aldre og er helt bestemt et hyggeligt sted at besøge.

Enz floden kano Baden-Württemberg - Syd-Tyskland

10. Kano og rafting i Syd-Tyskland

Vil I gerne holde aktiv ferie i Baden-Württemberg, så er det oplagt at tage en kanotur på floderne Enz og Altrhein.

Floden Enz tæt på Stuttgart byder på familievenlige vandeventyr. I kan enten leje kanoer eller SUP-board og sejle afsted i jeres eget tempo, mens I nyder tiden sammen og de flotte omgivelser.

Altrhein løber langs grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Her kan I nyde den flotte natur i Schwarzwald og Vogeserne, mens I glider gennem vandet på en guidet kanotur.

Hvis der skal mere fart over feltet og adrenalin på programmet, kan I også kaste jer ud i rafting.

Der er både vild rafting og mere stille rafting, så man kan vælge efter alder og efter, hvor vildt man gerne vil have, det skal være. Hvis I leder efter vild rafting, er en tur fra Istein til Bad Bellingen oplagt. Hvis I er til rolig rafting så start i stedet i Bad Bellingen og tag mod Neuenburg, hvor de guidede kanoture også starter.

Rigtig god til tur til Baden-Württemberg og Syd-Tyskland!

Familievenlige oplevelser i Baden-Württemberg i Syd-Tyskland

 • Forlystelsesparken Europa-Park i Schwarzwald
 • Eventyrhaven Märchengarten i Ludwigsburg
 • Bodensøen – Tysklands største sø med blomsterøen Mainau
 • Bamsemusset Steiff Museum i Schwäbische Alb
 • HöhlenErlebnisWelt i Giengen – den største grotte i området i Schwäbische Alb
 • Forlystelsesparken Spieleland i Allgäu
 • Reutemühle Bondegård i Überlingen-Bambergen
 • Technik Museum Speyer i Sinsheim
 • Experimenta Museum i Heilbronn
 • Baumwipfelpfad i Baden-Württemberg
 • Sommer-bobslædebane på bjerget Hasenhorn
 • Kano og rafting på Altrhein og Enz

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.