RejsRejsRejs » Annoncørbetalt indhold » Det skal du opleve på din første rejse til Rom
Annoncørbetalt indhold

Det skal du opleve på din første rejse til Rom

harzen banner

Dette indhold er sponsoreret.

Drømmer du om at opleve kultur og årtusinder gammel historie? Så kommer du nok ikke uden om “Den Evige Stad” Rom. Her findes der et utal af ikoniske seværdigheder, gamle bygninger og historier, der strækker sig længere tilbage, end man kan forestille sig. Om du rejser alene eller med en partner er sådan set underordnet, for når først du bevæger dig rundt i gaderne, vil du glemme alt andet omkring dig. Derfor får du her nogle tips til, hvad du bør opleve, og hvordan du bevæger dig sikkert rundt i byen. Skriv det ned, så du ubekymret kan falde i staver over byen.

Hvad skal du se?

Rom var engang centrum for et mægtigt romersk imperium, men har bestemt ikke mistet sin charme med tiden. Tværtimod er den ældedes som en fin italiensk vin. Man mærker tydeligt den rige historie, når man eksempelvis står og kigger ud over Colosseum. Den voldsomme fortid skinner igennem og fortryller på en måde beskueren. Så det er vel ingen hemmelighed, at du ikke kan besøge Rom uden også at besøge Colosseum. Men der er samtidig så mange andre seværdigheder som bestemt er et besøg værd.

En ting, du bør være opmærksom på, er, at køerne til de mest populære attraktioner kan være lange. Så inden du rejser af sted, er det en idé at planlægge, hvad du vil besøge, eller hvilke attraktioner du prioriterer højst, og eksempelvis købe Peterskirken billetter online på forhånd. Eller du kan deltage i guidede ture, hvor planlægningen er klaret for dig.

Peterskirken

I Vatikanstaten i Rom ligge den storslåede Peterskirken, som er centrum for den romersk-katolske kirke. Her kan du se Michelangelos berømte Pieta skulptur og den smukke kuppel, som han har dekoreret. Du er også nødt til at se udsigten over Peterpladsen fra toppen af kuplen, selvom turen derop består af 551 trappetrin. Så sørg for at have det gode fodtøj på, godt med benzin på rugbrødsmotoren og få overstået toiletbesøget inden. Du kan købe billetter og komme foran i køen. Men er du villig til at vente, er indgangen gratis.

Colosseum

Vil du mærke den spænding, romerne mærkede, dengang Colosseum var hjemsted for de helt store begivenheder og kampe imellem gladiatorerne, må du ikke gå glip af dette sted. Dette ikoniske amfiteater kunne rumme op til 80.000 tilskuere, og er i dag et must-see for alle turister. Når først man står derinde, oplever man virkelig, hvor små gladiatorerne må have følt sig, og hvor barskt det må have været. Gå en tur rundt i arenaen, hvor de kæmpede og begivenhederne fandt sted, og mærk, hvordan stemningen fylder sindet og samtidig fascinerer.

Den Spanske Trappe

Dette monument af en trappe er en af Roms mest besøgte trapper. Den er designet af  Alessandro Specchi og Francesco De Sanctis og blev bygget helt tilbage i 1723-1725. Før da var der bare en kedelig mudret sti op til den ellers så smukke kirke. Så løft op i sokkerne og bestig de 138 trappetrin, som forbinder Piazza di Spagna ved foden af trappen med kirken Trinità dei Monti ved Pincio-højen. Her fra har du en fantastisk udsigt ud over Rom. Så tag dig tid til at slappe af på trinene, mens du hilser på andre glade turister, der går forbi. Eller køl ned i varmen med en is fra en af de mange caféer i området.

Vatikanmuseerne

Sidst men absolut ikke mindst er der Vatikanmuseerne. Dette består egentlig af flere separate samlinger og museer, som rummer over 70.000 kunstværker fra antikke skulpturer til renæssancemalerier. Museerne består desuden af 2000 forskellige rum og gallerier med gamle og nye værker. Så det siger sig selv, at det kommer til at tage en evighed at se det hele. Men har du tiden, bør du ikke holde dig tilbage, for kunstsamlingerne tager dig gennem mesterværker af kunstnere som Michelangelo, Raphael, Leonardo da Vinci og Caravaggio. Ikke nok med det finder du også omfattende samlinger af egyptiske, græske og romerske antikviteter, kristne relikvier og historiske dokumenter.

Bevæg dig sikkert rundt i byen

Helt generelt er Rom en sikker by at bevæge sig rundt i. Men det er selvfølgelig altid en god idé at være ekstra opmærksom på sine omgivelser og tage sine forholdsregler, når man er et nyt og fremmed sted, for man ved jo aldrig. Så derfor bør du undgå at går rundt med alt for store pengebeløb i lommerne og hellere bruge kort, hvor det kan lade sig gøre. Undersøg om du kan bruge dit kreditkort i udlandet, inden du tager af sted.

Pas også godt på dine ejendele, når du besøger de mere travle turistområder. Godt nok virker indbyggerne venlige, men man ved ikke, hvilke slags turister man støder ind i. Det skal dog ikke holde dig fra at besøge de populære seværdigheder. Du bør blot passe på dig selv, ligesom du ville passe på dig selv på en hvilken som helst anden ferie. Og vil du være på den sikre side, kan du lære et par italienske sætninger, som er godt at kunne, hvis du farer vild, har brug for hjælp eller ender i en nødsituation.

Følger du de generelle sikkerhedstips, planlægger rejsen i god tid og får booket billetter til de populære attraktioner, skal du nok få en masse ud af din første rejse til Rom. Det vil helt sikkert blive en oplevelse fyldt med minder, der ikke bare lige slipper sit tag igen.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her Hotel Skt. Annæ banner
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners   Hotel Skt. Annæ banner

Om forfatteren

Samarbejdspartner

RejsRejsRejs samarbejder med danske rejsebureauer, turistorganisationer og andre aktører i rejsebranchen.

Hvis du vil se mere om vores samarbejder så klik her.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.