RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Sydamerika » Argentina » 28° 29′ S, 65° 47′ V – Road trip i Argentina
Road trip - Argentina - rejser
Argentina

28° 29′ S, 65° 47′ V – Road trip i Argentina

Østeuropa - gastronomibanner - rejser blank

Af: Jacob Gowland Jørgensen

Roadtrip- Argentina - Rejser

Den ultimative road trip i Argentina

Argentina er det ultimative land til et road trip. Her findes en blomstrende bilkultur, og som de lokale siger: ”Her har selv de fattige biler.” Man kan køre fra verdens bredeste boulevard i Buenos Aires og ud på hovedvejen Panamericana, og 1.100 km senere ende her i provinsen Catamarca med dens fascinerende ørkenlandskaber.

Provinshovedstaden hedder San Fernando del Valle de Catamarca og er nok en af de smukkeste byer i hele landet. Det er også en af de varmeste – jeg har min personlige varmerekord herfra, 42 tørre °C i skyggen en 24. december.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Når man skal på road trip i Argentina findes der som USA, Route 66 også en hovedvej ved navn hedder Ruta 40, og den krydser provinsen på sit godt 5.000 km løb fra grænsen til Bolivia i nord til Patagonien i syd.

Hvis man er til mere off road-oplevelser, er Catamarcas landskaber også hjemsted for flere etaper af det vilde motorløb Paris-Dakar. Catamarca er en oplagt indgang til anbefalelsesværdige Unesco-steder og nationalparker som Talampaya og Valle de la Luna (”Månedalen”), der i argentinsk målestok ligger lige rundt om hjørnet, dvs. 400 km væk. 

Det anbefales herfra at du kun tager på road trip til Caramarcas, hvis du kan leve med unikke naturoplevelser, en god infrastruktur og få turister.

God rejse!

Find billige flybilletter til Buenos Aries her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér