RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » New York, et juletræseventyr
Jul, New York, Juletræ, USA
USA

New York, et juletræseventyr

Julen er en dejlig årstid, også at rejse i. Tag med til New York og få inspiration til de bedste juleseværdigheder. God læselyst!

Når man siger jul, må man også sige New York. Jeg elsker New York – især Manhattan – ved juletid. De smukke dekorerede vinduer, de vildeste gaveindkøb og julepynt alle vegne. 

Men, men, men, når det kommer til juletræer er der ingen andre steder jeg hellere vil være og nyde dem. Jeg elsker juletræer!

Jul, New Your, Juletræ, USA

Lad mig starte med det største af dem alle, juletræet foran Rockefeller.

1. The one and only, Rockefeller er kæmpe stort og fyldt med omkring 35.000 led lys. Ugen efter thanksgiving, tændes det store træ med stor koncert, med kendte kunstnere. Det er ganske gratis, men kom i god tid. Så får du både en god plads og mærker julestemningen.

Glem ikke lige at tage skøjterne med og prøv den berømte skøjtebane foran træet. 

Til sidst kan man gå forbi den tro kopi af den store Swarovski-stjerne som også sidder i toppen af det 30 meter høje træ. Den vejer 250 kg og er noget af det smukkeste julepynt et træ kan have. 

2. Gå på biblioteket og bliv modtaget af de store løver udenfor, kendt fra Ghostbusters, Sex and the City og mange andre film.

Når du træder indenfor stråler det smukkeste julelys fra et overdådigt pyntet juletræ, og ingen tvivl om at det kan tage pusten fra selv en julehader. 

Jul, New Your, Juletræ, USA

3. Bryant Park, en oase midt på 5th avenue med skøjtebane, julemarked og hygge i den store stil. Lige omkring 1. december er her juletræstænding, med skøjteprinsesser og prinser i form af tidligere OL-deltagere, der på magisk vis fortæller juleeventyret “ The Night before christmas” på isen.

Det er som regel en kendt, der læser op af bogen imens julestemningen indtager sig helt og aldeles.

Til sidst bliver det store juletræ på pladsen tændt, med kunstig sne og lidt fyrværkeri, i bedste amerikanske stil. 

4. Filmen “Alene hjemme i New York” kender de fleste, derfor er det også et klart must at smutte inden om det store og flotte Hotel Plaza.

Her kan man komme ind og få en dejlig kop te og lune sig i vinterkulden. Lige når man kommer ind af den fine dør, stråler der et juletræ så smukt, og det er oplagt at tage et par selvfies til det sødeste julekort. 

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Har du brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

5. Til sidst skal man runde juleafdelingen i Macy’s. Her er alt det julepynt man kan forestille sig og i alverdens former og farver.

Juletræer dækket af så meget pynt, at man ikke kan se træet overhovedet. Flot er det og måske for meget for nogen, men det skal ses. Til sidst kan man lige bruge lidt tid på at købe lidt julegaver med hjem. 

Så er du til juletræer når de flottest, smukkest og mest julede, så er det New York du skal tage hen til.

God tur og rigtig glædelig jul. 

Emner

Om rejseskribenten

Birgit Pedersen

Birgit Pedersen

Jeg bor i Hundested med min forlovede Henrik og min yngste søn. Jeg er mor til 2 drenge og bonusmor til 3 drenge.
At rejse er at leve, udvide sin horisont og viden. Hvilket jeg holder meget af. Det gælder både under og over vandet. Elsker at se rejse/naturprogrammer og en god film. Birgit deltager i årets rejseartikel konkurrence

Kommentér

Kommentér