Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Coloradofloden: Sejltur ved Horseshoe Bend
USA - horseshoe bend flod nationalpark - rejser
USA

Coloradofloden: Sejltur ved Horseshoe Bend

blank

Mange danskere har set ned på floden med de blå både, når de har stået på kanten af Horseshoe Bend, ved Page i Arizona. Nede i dybet kan man se dem glide med strømmen. Horseshoe Bend er et stort trækplaster. I øjeblikket er den under renovation, for at klare de mange turister. Man kan snart gå rundt om bakken, i stedet for at skulle over den og der er lavet sikkerhedshegn ved dele af kanten. Når arbejdet engang er færdigt, vil selv kørestolsbrugere have mulighed for at kunne nyde synet ligesom, at små børn vil kunne færdes mere sikkert. Parkeringspladsen og toiletterne bliver også moderniseret, og der vil desuden indføres entre til parken.

Se mere om forfatteren Michael Bo Christensen her

 

Talrige gange har jeg stået på kanten og fulgt bådene med misundelige øjne. Jeg fik derfor i god tid reserveret en plads gennem Wilderness River Adventures, i Page. De har én daglig tur fra april, mens de i sommermånederne har to daglige ture. Turen tager fire timer og koster cirka 100 dollars. Har man et ‘annual pass’ til nationalparkerne, er det dog lidt billigere.

USA - flod natur båd - rejser

Massiv kontrol

Jeg ankom til mødestedet i god tid og fandt ud af, at vi skulle igennem Homeland Securitys sikkerhedskontrol. Det er ligsom at skulle gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, dog måtte vi beholde skoene på. I en ægte gul, amerikansk skolebus blev vi fragtet gennem den lange tunnel som man oprindeligt brugte, da man byggede Glen Dam, hvorfra turen starter. Denomfattende kontrol skyldtes, at dæmningen ved Page er terrorsikret.

USA- glen dam natur bro - rejser

Straks efter at vi var ude af bussen igen, gik jeg igang med at fotografere broen og dæmningen nedefra. Det var et imponerende og utrolig storslået syn. Ret hurtigt blev jeg forstyrret af en af sikkerhedsfolkene i området, der rådede mig til at tage en sikkerhedshjelm på. Skulle uheldet være ude og en sten falde ned, så ville sikkerhedsfolkene stå til regnskab, hvis ikke de har rådet de besøgende om sikkerheden ved dæmningen.

USA - natur arizona - rejser

Vi kom hurtigt tilbage i bådene, og vi begyndte at glide langsomt ned af floden. Bådføreren viste sig at være en “Fru Larsen”. Det efternavn fortalte straks, at hun ret sikkert havde danske rødder. Hun var en rigtig dygtig guide, der havde utroligt meget at fortælle om både floden, dets geologi samt dets lange historie.

USA - flod natur båd - rejser

Massemorderens færge

Inden dæmningen i Page blev bygget, var Coloradofloden meget livlig, og der var kun et eneste sted man kunne komme over på den ellers lange strækning på over 800 kilometer, nemlig ved Lee’s Ferry. Her havde der været oprettet en lille færgeoverfart, bestyret af massemorderen John D. Lee. Han var en af hovedmændene bag en forfærdelig massakre i Mountain Meadows, hvor Lee og andre mormoner slog 148 uskyldige nybyggere ihjel.

Læs mere om at rejse i USA her

 

Lee blev herefter gemt væk og kirken gav ham penge til færgen. Jeg spurgte Fru Larsen om Lee’s rolle i massakren og det var tydeligvis ikke hendes favorit spørgsmål. I Utah er historien om Lee, massemorder og et dengang højt placeret medlem af mormonbevægelsen, stadig et ømt punkt man helst ikke vil vedkende sig.

USA - flod natur klipper - rejser

Petroglyffer langs floden

Sejlturen var en af de mere rolige slags. Der var ingen bølgeskvulp eller vand i håret. Når alle i båden var stille, var de svage og nænsomme lyde fra området sød musik i ørene og man kunne straks fornemme naturen meget intenst. Lige ved foden af det berømte Horseshoe Bend, var det muligt at ane konturerne af de mange folk der stod højt oppe på klippekanterne, der givetvis kigger ned på os.

USA - flod natur båd - rejser

Da vi var kommet i land efter en meget behagelig sejltur, bed vi straks mærke i de unikke petroglyffer, der var ridste ind i på klipperne tæt på floden. Det var sandsynligvis Navajo eller Fremont Indianerne, der stod bag disse kunstværker, som altid er med til at imponere de mange interesserede besøgende i området. Det var svært at lade være med at tænke over, hvad indianerne forsøgte at fortælle os med symbolerne på klipperne med deres tegninger.

USA - kunst historie natur - rejser

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du til Horseshoe Bend

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til både Grand Canyon, Colorado River og Horseshoe Bend. Det har bl.a. USA Tours, FDM Travel og Profil Rejser.

De fleste store flyselskaber har ruter til enten Las Vegas (McCarran Intl.) eller Phoenix (Sky Harbor Intl.) fra København.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til USA, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til USA og hele Nordamerika.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

På turen ned af Coloradofloden mødte vi overraskende mange, der enten fiskede eller sejlede kano i floden, og flere gange stødte vi på campingpladser rundt omkring i området.

USA - colorado river flod fiskere - rejser

Turen sluttede ved historiske Lee’s Ferry, hvor en stor gruppe mennesker var ved at losse både og udstyr til en uges riverrafting ned til Grand Canyon. Denne tur må dog regnes som værende ganske anderledes og action-præget. Ved selvsyn havde jeg dagen før, set Coloradoflodens brusende strømme fra helikopteren over Grand Canyon. Den sejltur gad jeg selv virkelig godt tage.

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér