visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Spanien » Mallorca – meget mere end sol og strand
Spanien

Mallorca – meget mere end sol og strand

Mallorca er den ultimative ferieø. Og du behøver ikke nøjes med at bade og slikke sol - Mallorca har rigtig meget andet at byde på.
visit østrig, visit austria, banner

Mallorca – meget mere end sol og strand er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Solskinsøen Mallorca er for alle typer rejsende

Alle kender Mallorca i Spanien som ferieøen over dem alle. Og det er den også med sol og strand, sand og vand i rigelige mængder. De fleste turister tager til den sydlige og vestlige del af øen nær hovedbyen Palma, og det er her, du finder fest og farver for folk i alle aldre.

Banner, engelsk banner, top banner

På den nordlige del af øen kan du slå dig løs på andre måder og opleve en helt anden stemning og nærmest en helt anden ø. Her er hyggelige gamle bjergbyer, naturreservater med gribbe og ørne, dramatiske stejle bjerge, fantastiske udsigter og masser af muligheder for at være aktiv og nyde livet på middelhavsmanér.

Tag med til Mallorcas oplevelsesrige nordkyst – her er meget mere end charter, sol og strand.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Alcudia, byport, palmer - rejser

Hyggetur i historien

Når du lander i Mallorcas hovedby Palma med fly eller færge, så er der kun en lille times kørsel på tværs af øen til østkysten og byen Alcúdia. Rundt om Alcúdia især sydover ligger en masse store hoteller og resorts, som tiltrækker turister i massevis.

Selve byen Alcúdia er en rigtig fin og hyggelig middelalderby med en velbevaret bymur rundt om. Her kan du gå på opdagelse i byens og Mallorcas historie, som er præget af den strategiske placering i Middelhavet, hvilket har gjort mange folkeslag interesserede i at erobre øen. Ikke mindst maurerne har sat deres præg, og det ses fx i bynavnet Alcúdia, som er arabisk for ‘lille bakke’.

Lige uden for Alcúdias bymur finder du de gamle romerske ruiner af byen Pollentia, som fungerede som hovedstad på Mallorca, da øen var på romerske hænder, sammen med Palma. Nutidens Pollença er en mindre by lidt nord for Alcúdia, og den er en af en af mange hyggelige småbyer i det bjergrige nordlige Mallorca.

Nordkysten er domineret af bjergkæden Tramuntana, og imellem tinderne ligger yderst stemningsrige byer som Valldemossa og ‘appelsinernes hovedstad’ Sóller, hvor du kan komme helt ned i tempo og bare suge atmosfæren til dig.

Især Valldemossa er populær, og det er med god grund. Byen er som en levende kulisse fra en gammel film, og det er tydeligt at mærke, at livet leves lidt mere stille og roligt her.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Spanien - Mallorca, Tramuntana, bjerge, sø - rejser

Op i den tynde luft

Tramuntana-bjergkæden strækker sig langs hele kysten og er perfekt til at vandre i og komme væk fra virkeligheden og op i den tynde friske luft. Nogle vandrere tager hele turen fra den ene ende til den anden, men mindre kan selvfølgelig også gøre det.

Du kan sagtens tage en dagsudflugt fra Palma eller fra et af turistområderne, og der er en stribe vandreruter i forskellig sværhedsgrad. Fælles for ruterne er, at du meget hurtigt kommer væk fra andre mennesker og kan føle naturen omfavne dig.

I flere naturområder – som eksempelvis på ‘Gribbebjerget’ Muntanya del Voltor tæt på Valldemosa – er der for naturens og dyrenes skyld kraftig begrænsning på antallet af daglige gæster. Så tjek på forhånd, om du skal booke adgang.

Mallorca er populært for hardcore-vandrere, men alle kan være med. Spørg de lokale til råds; de har styr på terrænnet.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Grib, Spanien - rejser

På kikkertsafari i Mallorcas fugleparadis

Det kan godt betale sig at tage en god kikkert med, når turen går til Mallorca. Oppe i bjergene kan du være heldig at få øje på vilde ørne og andre rovfugle og også de ellers sjældne munkegribbe, som holder til i de barskeste egne på nordkysten.

Gribbene på Mallorca er ikke længere udrydningstruede, da det er lykkedes at få bestanden op via et stort arbejde fra de lokale naturorganisationer. Men gribbene er dog svære at få øje på, da de lever på de øde klipper.

Selv uden gribbe-held behøver du ikke at gå forgæves med kikkerten; der er masser af andet fugleliv på Mallorca. Besøg nationalparkerne Albufera og Albufereta på hver sin side af Alcúdia, og så får du fugle til den store guldmedalje.

Mallorca er med sin beliggenhed midt i Middelhavet det perfekte sted at mellemlande, hvis man er en fugl på vej mellem Nordeuropa og Afrika, og der er også store bestande af helårsfugle i alle størrelser og farver. Stå tidligt op og besøg fugleområderne fra morgenstunden for den bedste fuglekiggeroplevelse.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Spanien - Mallorca, Cap Formentor - rejser

Hop på cyklen og få pulsen lidt op

Når de professionelle cykelryttere skal træne og holde sig i form om vinteren, så kommer de ligesom fuglene til Mallorca. Øen er simpelthen perfekt til cykelryttere og cyklister af enhver slags. Hvis du holder dig langs kysten er der rigeligt med perfekte veje og stier at køre på, og asfalten er god og jævn.

Hvis du hellere vil teste din mælkesyregrænse, så er det bare med at pege cyklen op mod nogle af de mange smukke bjerge. Også her vejene rigtig gode at cykle på, men du får samtidig lov at arbejde for sagerne. Stigningsprocenterne kan lige som temperaturerne være høje, så sørg for at have god tid og godt med vand med.

Til gengæld for anstrengelserne bliver du belønnet nogle helt vildt flotte udsigter ud over de klippefyldte kyster. Udsigtspunktet Mirador Es Colomer er særlig populært, og herfra kan du se det meste af halvøen Formentor med Mallorcas nordligste punkt ude på spidsen. Du kan også fortsætte på cyklen helt ud til fyret for enden af vejen, hvis du vil have det hele med.

Mange hoteller og resorts har rigtig gode forhold for cykelturister, hvor du efter dagens strabadser kan reparere og pleje cyklen. Og dig selv, selvfølgelig.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Spanien - Mallorca, finca - rejser

Nyd livet på Mallorcas vingårde og i parker

Nu skal en ferierejse jo ikke være det rene slid og slæb, så der skal selvfølgelig være tid til at nyde livet i mere adstadigt tempo uden at pulsen løber løbsk. Mallorcas nordlige del byder på rigeligt i den kategori.

På vejen til appelsinbyen Sóller bør du tage stop i Jardins d’Alfábia, hvor du både går rundt midt i den særlige arabisk-spanske historie og samtidig er helt omringet af smukke blomster, planter, træer og haver. Et fint sted at finde skygge og en kold drink på en varm dag.

Mallorca er overstrøet med store husmandssteder, de såkaldte fincas, som ofte tilbyder hyggelig og luksuriøs overnatning. En finca er som regel omkranset af frugtplantager og vinmarker, som i høj grad bidrager til hyggen og til menuen. Her må du gerne forkæle dig selv lidt ekstra.

Mallorca ville jo heller ikke være Mallorca uden de lækre hoteller og resorts med alt, hvad feriehjertet begærer. Der er absolut ingen skam i at være god ved sig selv og vælge det, der dufter mest af ferie og fri. På mange resorts behøver du for så vidt ikke forlade området overhovedet, når først du er ankommet, da der er rigeligt med aktiviteter til hele familien inkluderet.

Mallorca har så meget at byde på, at du får det bedste fra alle verdener. Og det er ikke nok med et enkelt besøg. Det ved alle, der har været på Mallorca – den perfekte ferieø. God fornøjelse!

Se meget mere om at rejse i Spanien her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.