Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Sommer i Zell am See
Østrig

Sommer i Zell am See

Østrig er naturskønt året rundt. Om sommeren kan du endda komme op i de høje bjerge omkring Zell am See gratis.

Østrig er virkelig et land i mange farver. Om vinteren er det naturligvis hvid, der er den dominerende farve, men den grønne østrigske sommer er i den grad også værd at rejse efter – så hvorfor ikke Zell am See.

Populært året rundt

Zell am See er et meget populært skisportssted i skisæsonen, og om sommeren er byen og området omkring et super smukt naturområde.

Her er alt til den aktive familie eller dig, der bare vil lidt væk fra det hele og have lidt frisk luft og få hovedet på plads. Som videoen viser, er der rigeligt at kaste sig over.

Et kort til hele Zell am See

Et godt tip er at bestille et ‘Zell am See Sommer Karte’, som giver adgang til kabelbanerne op til bjergene, til dæmninger, vandfald og vandrestier højt oppe i Alperne med en utrolig smuk udsigt. Nogle hoteller har endda et samarbejde med Zell am See Sommer Karte, så husk at spørge efter det, når du booker overnatning.

Hygge på den østrigske måde

Man skal selvfølgelig have noget godt at spise og drikke på ferien, og det får du i Zell am See. Det østrigske køkken varierer fra egn til egn, og her i Alperne er det især krydderurterne, som skiller sig ud. Du kan endda komme på ‘krydderurtevandring’, hvor du vil lære om de mange urter og planter, som vokser vildt i højderne.

Sådan kommer du til Zell am See

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Østrig, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud.

Der går ikke direkte fly mellem Danmark og Salzburg, som er den nærmeste større østrigske lufthavn, men med en enkelt kort mellemlanding undervejs i eksempelvis Wien er der mange flymuligheder.
Alternativt kan du flyve direkte til München, som ligger indenfor køreafstand af Zell am See.

Hvis du vil køre i bil til Østrig, skal du regne med cirka 14 timer. Der er også mulighed for at tage toget til Østrig med et par skift på vejen.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Der er selvfølgelig også masser af dejlig øl og vin – og ikke mindst søde sager, som Østrig er så kendt for.

Jernmand eller -kvinde

I starten af september kan du være ekstra aktiv, når den store Ironman-konkurrence løber af stablen. Det er en klassisk triatlon med tre discipliner, og Zell am See sender deltagerne ud på 1,9 kilometer svømning i søen, 90 kilometer cykling i de smukke omgivelser og 21 kilometer løb bagefter. Det er en halv Ironman-distance, og det er muligt at deltage, selvom man ikke er professionel. Man kan selvfølgelig også nøjes med at heppe på de andre.

Bulder og brag

Tre gange om ugen er der fyrværkerishow over søen, og showet varierer i tema fra gang til gang. Det er gratis at overvære, og det tiltrækker naturligt nok store folkemængder. Det er en perfekt måde at skyde en dejlig alpedag af!

Kitzsteinhorn gletjseren

Er man typen, der ikke kan sætte sine fødder i Østrig uden at tage skistøvlerne på, er her også mulighed for det. Nær Zell am See ligger gletsjeren Kitzsteinhorn, som kan opleves med eller uden ski på. Uanset hvad, er den i hvert fald et besøg værd.

Banner - Østrig, Visitaustria

Østrig er et land, som man simpelthen ikke kan blive træt af. Der er altid noget nyt at opleve for hele familien, og det gælder hele året rundt. Sæt Zell am See på ønskelisten – det vil du ikke komme til at fortryde.

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér