RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Østrig » Finurlige festivaler i sommer-Østrig
Østrig musik festival-austria- rejser Walserherbst_2016_weitSicht_01_C_Nikolaus_Walter
Østrig

Finurlige festivaler i sommer-Østrig

Danmark er jo et festivalland, men hvis du elsker festivalstemningen kan du også sagtens finde den andre steder. Her er redaktionens bud på en stribe finurlige og festlige festivaler i alpelandet Østrig.

Moderne musik i Østrig

Sunsplash er en moderne musikfestival, der ligger i et super hyggeligt område uden for Wien. Her kommer Bob Marleys søn Ziggy Marley og en stribe andre nytænkende musikere. Hvis der skal ræs på, så er FM4 en anden stor festival, der afholdes på racerbanen Salzburgring. Her har store bands som Oasis, Weezer og Franz Ferdinand spillet op til flere gange. En lignende festival er Nuke, der tidligere blev afholdt på en nedlagt atomkraftværk!

Østrig - sunsplash festival - rejser

Østrigs svar på Roskildefestivalen hedder Novarock. Festivalen har besøgende fra ind- og udland, og man har tidligere kunne opleve The Smashing Pumpkin, Slayer og Pearl Jam.

Visit Austria Vinter Banner Rejser

Donauinselfest i Wien er en gigantisk folkefest med fri entré. Festivalen afholdes på en smal ø midt i Donau. På tre dage er her op imod tre mio. musikfans, der oplever østrigske og internationale stjerner på over 30 forskellige scener.

Østrig - festival - rejser_donauinselfest

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til  i Østrig

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Østrig. Det har bl.a. Aktiv Rejser, Vitus og FDM Travel.

De fleste store flyselskaber har ruter direkte til Østrig, men ofte kun Wien. Du kan også flyve til Innsbruck eller Salzburg, se eksempel her. Du kan også sagtens køre derned.

Det er oplagt at kombinere en musikfestival med Salzburg – få tips til chokoladebyen her

Det østrigske turistbureau har masser af gode tips til Østrig for hele familien. Se meget mere på deres danske hjemmeside her

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Klassisk musik 

Den klassiske musik står stærkt i Østrig, og du kan derfor finde nogle absolutte topfestivaler på hver sit område. På operafestivalen Opernfestspiele St. Margarethen danner vilde klippeformationer hvert år en imponerende kulisse for overdådige operaforestillinger på Europas største naturlige scene.

Østrig musik festival sankt-margarethen-im-burgenland-austria- rejser

På festivalen Schubertiade spiller de ikke overraskende Schubert-musik til den store guldmedalje, og hvis man har brug for et andet perspektiv på tingene, kan man roligt tage til kulturfestivalen Walserherbst, der proklamerer, at de har den stejleste festival i verden! Her er der kunst, litteratur og sang på programmet i en lille bjerglandsby tæt på Schweiz og Lichtenstein.

Østrig musik festival rejser

Uanset hvilken musik du er til, kan du finde nogle anderledes musikoplevelser i Østrig.

God rejse.

Banner - Østrig, Visitaustria

Emner

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér