RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder
reffen-mad-street-food-københavn
Danmark Sjælland og øer

Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder

Udvalget af restauranter i København kan virke overvældende, og det er svært at finde den bedste. Her er vores egne lokale favoritter.
Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Restauranter i København: Top-20 gode spisesteder er skrevet af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen.

København, kort, rejser, kort over københavn, storkøbenhavn, amager, amager kort, københavn kort, københavn k kort, københavn s kort, københavn ø kort, københavn v kort, københavn n kort

En by fuld af lækkerier – besøg disse restauranter i København

Jeg er en af de mange danskere, der ikke er bosat i København. For mig er byen et sted, jeg tager hen på weekendtur eller ferie. Min store udfordring, når jeg er i København – udover at skulle finde rundt – er maden. For hvad skal jeg spise, og hvor kan jeg spise på budget?

Byen er kendt for stor gastronomi, og mange rejser til København for at smage den verdensberømte nordiske mad. Der er et væld af caféer, restauranter og madboder, så du kan hurtigt købe dig fattig i mad. Men det betyder ikke altid, at det, du køber, er godt.

Jeg har mange gange brugt penge på frokost eller aftensmad og er blevet skuffet over den kvalitet, jeg fik. Hvis jeg bare vil have et lækkert måltid, der ikke er en del af den nye gastronomiske revolution (og koster derefter), hvor tager jeg så hen?

Jeg har derfor spurgt vores mange kloge læsere fra København. De har givet os et indblik i, hvilke restauranter I københavn, de lokale elsker at spise på – uden at Dankortet bløder.

Så her er de 20 favoritter, hvor vi kan kaste os ud i en verden af mad, uden at budgettet ramler næste gang, København kalder. Velbekomme og god tur til København.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - København, hotdog - rejser

Restauranter i København til den hurtige sult

Herunder finder du de caféer og restauranter, hvor du hurtigt kan få stillet sulten. Stederne er ikke de mest oplagte til lange hyggemåltider, hvor I kigger hinanden dybt i øjnene. Maden kommer til gengæld hurtigt, og meget af det er af den type, som du nemt kan tage med dig, hvis du er på vej videre ud i byen.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

Kebab-shish-mad

Kösk Kebab

Hvis du befinder dig i nærheden af Nørrebro, ser du kebabsteder alle vegne. Kvaliteten er dog svingende, selvom de alle er billige. Hvis du vil have god kebab lavet over en ægte kulgrill, så er Kösk Kebab et sted, du skal prøve.

Maden er lækker, autentisk og billig. Den ligger på Frederikssundsvej tæt ved Nørrebro Station, som for nylig har fået både metrostation og nyt højhus. Det er et område hvor der er kommet meget liv i de seneste par år.

Find busbilletter rundt i Danmark her

Vandkunstens Sandwich (Privat billede)

Vandkunstens Sandwich

Hvis du ønsker en god robust sandwich, så er Vandkunstens Sandwich helt klart der, du skal tage hen. De laver lækre friske sandwich, og der er rigtig mange spændende kombinationer. De ligger på hjørnet af en af Københavns hyggeligste gader, Magstræde, som emmer af middelalderby.

Hvis vejret er godt, kan du trippe rundt om hjørnet, slå dig ned på en bænk langs Frederiksholms Kanal og nyde udsigten til Christiansborg Slot, mens du spiser.

Find din overnatning i København her

Banner - Bulli - 1024
Mad nudler vietnamesisk

Lêlê – en af de lækreste vietnamesiske restauranter i København

Lêlê har både restaurant og street kitchen. I deres Streetkitchen finder du en masse forskellige vietnamesiske lækkerier til en fair pris. Det er små portionsstørrelser, så du kan godt nå at smage lidt forskelligt fra menukortet – og det er godt, for det er svært at vælge. De har flere restauranter i København; blandt andet på Fisketorvet og på Vesterbrogade.

Her er et godt tilbud på hotel på Vesterbro – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Broens Gadekøkken

Her finder du mange forskellige madboder, som har alt fra grød og desserter til burgere og krydrede indiske retter. Det er ikke meget billigt, men til gengæld er der mange forskellige valgmuligheder. Så hvis I er en gruppe afsted, er I sikre på, at der er noget, alle kan lide.

Broens Gadekøkken ligger på på Christianshavn, nærmere bestemt på Strandgade. Hvis du er ved Nyhavn, kan du gå eller cykle over Inderhavnsbroen til Christianshavn. Det hele er omringet af vand, så du er garanteret udsigt, mens du spiser.

Her er 6 dejlige steder, du skal opleve i København

suppe--bowl-mad restaurant

California Kitchen

Ejeren er fra en økologisk farm i Californien og har bragt sit fokus på lækre friske råvarer med til Danmark. California Kitchen serverer skåle med salat eller suppe. Du kan enten købe en af dem, de har på menuen, eller selv sammensætte din egen. Det er frisk og lækkert. De har både en restaurant på Vesterbro og på Nørrebro – begge tæt på søerne.

Her er et godt flytilbud fra Billund til København – tryk på “se tilbud” for den endelige pris

Italien Bologna - pizza - foodie - mad - rejser - restaurant

Stefanos Pizzeria

Hvis du har lyst til en rigtig god standard pizza, så er Stefanos Pizzeria lige stedet. Maden er ligetil uden så mange dikkedarer, og prisen er derefter. Bunden er sprød, og osten er blød; så kan man næsten ikke forlange mere. Restauranten ligger på Stefansgade på Nørrebro, lige ved Assistens Kirkegård og Nørrebroparken.

Her er et godt tilbud på hotel på Nørrebro – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Nord Korea - mad - gode restauranter i København

Scurry Hub

Meget billig og utrolig lækker asiatisk restaurant. De har en del ris- og nudelretter samt en enkelt sandwich. Det er også muligt at få vegetariske udgaver. Restauranten ligger på Fiolstræde i indre by tæt på Nørreport Station. 

Scurry Hub har ikke så mange siddepladser, så hvis vejret er godt, er det oplagt at tage maden med i Ørstedparken, der ligger lige i nærheden.

Find fly mellem Bornholm og København

restaurant-mad

Café Globen

Café Globen er hjemsted for De Berejstes Klub og afholder et væld af arrangementer og foredrag om rejser. Deres café serverer ikke mad, men til gengæld kan du noget andet smart: Spise din egen medbragte mad. Du kan tage mad med fra en af de mange steder i nærheden eller tage din egen madkurv med og slå dig ned på cafeen.

Der er hyggelig stemning, mulighed for at købe gode drikkevarer og blive klogere på spændende rejsemål. Café Globen ligger på Turesensgade lige ved Ørstedsparken og tæt på Torvehallerne.

Byguide: Det her skal du opleve i København

Mennesker spiser-mad - gode restauranter i København

Gode restauranter i København – til hyggemåltidet

Vi danskere elsker at hygge – specielt over maden. Hvis du har god tid til en hyggelig morgenmad, frokost eller aftensmad, så er de nedenstående restauranter og caféer nogle gode bud på steder du skal prøve. Stederne har lækker mad og afslappet stemning, hvilket er derfor de er blandt min top 20 bedste restauranter i København. Så kan du nemt bruge et par timer over en god portion mad, er det her du skal slå til.

Find din busbillet fra Odense til København her

sushi-mad

Nozomi Sushi

Lækker all-you-can-eat sushi for billige penge. Du får en bestillingsseddel, og så kan du ellers bare bestille, hvad du lyster. Så slipper for du at stå i kø ved en buffet eller stresse ved rullebånd.

Nozomi Sushi ligger på Store Kongensgade tæt ved Nyhavn. Hvis du har brugt dagen i denne hyggelige del af København, men ikke vil spise på en af de mere turistede restauranter i København, er Nozomi Sushi er godt bud.

Find din busbillet fra Aarhus til København her

Social

Hyggelig café med god kaffe og lækker mad. De har fokus på sunde retter og gerne mad, der er glutenfri. Du kan blandt andet få en lækker glutenfri brunchtallerken eller en højtbelagt sund sandwich. Caféen er hyggeligt indrettet som en lille stue, og der er en meget afslappet stemning.

Social findes på to forskellige adresser. Den ene ligger i Sankt Gertruds Stræde, som er midt mellem Rundetårn og Kongens Have. Den har kun åbent til kl 14. Den anden ligger på Peblinge Dossering lige ved Dronning Louises Bro. Den har åbent til kl 19.

Danmark rundt: 20 sjove steder at sove

Drinks restaurant - Top 20 bedste restauranter i københavn

Neighborhood

Neighborhood er en restaurant, der slår sig op på gourmet-pizza og drinks. Du tænker måske, at det er en lidt underlig blanding, men det fungerer overraskende godt. Ved første øjekast virker 145 kroner for en pizza som en høj pris, men maden er utrolig lækker, økologisk og minder ikke om den klassiske pizza fra grillbaren.

De har to restauranter; en på Istedgade ikke så langt fra Hovedbanegården og en på Frederiksborggade – næsten lige overfor Torvehallerne.

Ø-ferie i Danmark – 7 øer du skal besøge

Mad tapas restaurant - Top 20 bedste restauranter i københavn

Tapas Huset

Tapas Huset byder, som navnet afslører, på tapas i alle afskygninger. Stilen er umiskendelig spansk, og der er masser af sangria på menukortet. Hvis tapas ikke frister, så har de også andre retter på menukoret.

Du kan nemt drømme dig væk til Spanien selvom du sidder midt i København. Restauranten ligger tæt ved Vesterport og Tycho Brahe Planetarium, så det er nemt at komme til og fra.

20 steder du skal opleve i Danmark

Taiwan Sushi - Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Boathouse

Som navnet Boathouse antyder, ligger denne restaurant tæt ved vandet. Maden fokuserer på to koncepter; California grill og asiatiske favoritter. Der er alt fra bøffer på grillen til sushi, så det burde være muligt at finde en ret, du kan lide.

Hvis du har svært ved at vælge mellem de mange lækre muligheder, har de en menu, som kokken selv har sammensat – så slipper du for at tage det svære valg. Restauranten ligger på Christianshavn på Strandgade, tæt på Skuespilhuset og Christiania.

Her kan du leje bil og komme rundt i Danmark på egen hånd

Danmark - København, stegt flæsk - rejser

Klubben – en af de klassiske, danske restauranter i København

Hvis du elsker god gammeldags dansk mad og ikke orker asiatisk fusionskøkken eller pizza med trøffelolie og gedeost, så er Restaurant Klubben lige dig.

Hver mandag kan du mæske dig i stegt flæsk ad libitum og en lille fadøl for den nette pris af 130 kroner. Det er svært at modstå. Restauranten ligger på Enghavevej på Vesterbro. Det er tæt på Carlsbergbyen, Enghave Plads og Vega.

Byguide til Aarhus: 6 oplevelser i verdensklasse i Smilets By

Byrani-mad - Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Send Flere Krydderier

Hvis du vil smage verden, så skal du tage til Send Flere Krydderier. Her tilbereder de retter fra Pakistan, Cambodia, Somalia, Marokko eller et helt femte sted.

De har både morgenmad, frokost og aftensmad, og dagens ret for kun 125 kr. Denne spændende café findes to steder, den ene i Nørrebrohallen ved Den Røde Plads. Den anden på Nørre Allé lige ved Sankt Hans Torv.

Rejsetilbud: Smukke omgivelser i Nordsjælland

Mad ris - Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Magasasa – en af de gode kinesiske restauranter i København

Denne restaurant laver lækker kinesisk mad, der både er til at betale og holder fast i nogle af de traditionelle retter fra Kina. De har fire forskellige restauranter, hvor to af dem har lidt mere fokus på cocktails og fusionsmad og de to andre har mere klassiske retter.

En af dem med de mere klassiske retter ligger på Istedgade lige ved siden af Københavns Hovedbanegård. Hvis du er interesseret i cocktails og fusionsmad så prøv deres restaurant på Flæsketorvet i Kødbyen.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Smørrebrød - gode restauranter i København

Smör – en af de finere på listen over restauranter i København

Når nu du er på tur og har taget lidt lommepenge med, så er Smör et rigtig godt sted at søge hen. Det er en frokostrestaurant med fantastisk smørrebrød og lune retter. Det er måske ikke den allerbilligste løsning, når sulten melder sig. Men til gengæld får du en af de bedste smørrebrødsoplevelser, København har at byde på, og så endda på Nationalmuseet midt i København.

Det store fokus på råvarerne gør, at Smör egentlig er lidt i den høje ende af skalaen i forhold til at være med på listen, for i denne prisklasse er der pludselig en masse andre spisesteder, der kunne komme med. Jeg har alligevel taget den med, fordi det faktisk er svært at finde lækkert smørrebrød i København. Der er mange steder, der laver det, men de er ofte mere målrettet turister.

Vi danskere ved godt, hvad højtbelagt smørrebrød er, så der skal mere end kombinationen af rugbrød og pålæg til at imponere os. Og hvis vi skal købe det til dyre penge, skal det være noget ud over det sædvanlige. Det er Smör. Og så har de noget så usædvanligt som et sundt menukort til børnene.

Find billige pakkerejser her

Avocado

Restauranter i København til vegetaren og veganeren

Selvom Danmark er kendt for smørrebrød og svinekød, så er der heldigvis masser af alternativer til kød. Som vegetar eller veganer er det bare at gå på eventyr i det kulinariske københavnerkort. Næsten alle københavnske restauranter har et rigtig godt vegetarisk og vegansk udvalg på menukortet, og byen er i den grad kommet med på den grønne bølge. Herunder er lidt at starte med.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Tapas-mad restaurant - Top 20 bedste restauranter i københavn - gode restauranter i København

Souls

Souls er en vegansk restaurant, der vandt prisen for mest bæredygtige restaurant i 2018. De har både morgenmad, frokost og aftensmad til rimelige priser. Et godt sted at spise, hvis du både prioriterer mad og bæredygtighed.

De har to gode restauranter i København. Den ene ligger på Østerbro på Nordre Frihavnsgade, der er en hyggelig butiksgade tæt på Trianglen og Fælledparken. Den anden ligger på Nørre Farimagsgade tæt på Botanisk Have og Torvehallerne.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Cocktail - rejser

The Organic Boho

Meget smuk vegetarisk mad. The Organic Boho har mange variationer af friskpresset juice samt lidt forskellige madretter. Hvis du trænger til noget let, frisk og smuk mad, så er det her, du skal tage hen. Priserne er også yderst rimelige. Restauranten ligger på Prinsessegade tæt ved Christianshavns Metro.

Se vores andre artikler om Danmark her

Det her var de lokales top-20 over gode restauranter i København, når du vil have en rigtig god madoplevelse i København. God tur og velbekomme!

Danmark København Nyhavn Rejser

Hvad skal man se i København? Seværdigheder og attraktioner

 • Zoologisk Have
 • Den Blå Planet
 • Tivoli
 • Bakken
 • Nationalmuseet
 • Rundetårn
 • Den Lille Havfrue
 • Eksperimentarium
 • Glyptoteket
 • Frilandsmuseet
 • Rosenborg Slot
 • Christiansborg Slot
 • Amalienborg Slot
 • Kronborg Slot – UNESCO verdensarv
 • Kongens Have
 • Strøget

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner, engelsk banner, top banner

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.