blank
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Sommerpakke: Sådan får du fat i gratis færgebilletter og næsten gratis togbilletter
Dannebrog, blå himmel - rejser
Bornholm Danmark Fyn Jylland Kystlandet Sjælland og øer

Sommerpakke: Sådan får du fat i gratis færgebilletter og næsten gratis togbilletter

Kom gratis med færgen og næsten gratis med tog, metro og bus. Her er en guide til, hvordan du gør.

Af Redaktionen, RejsRejsRejs

Danmark København Nyhavn Rejser

Rejsepas til kollektiv transport er med i din sommerpakke

For at hjælpe turismen rundt om i landet i gang igen, har Folketinget været i julehumør og lavet det, de kalder en sommerpakke.

I pakken finder du det såkaldte Rejsepas, som giver dig ubegrænset transport i 8 sammenhængende dage med tog, bus, lokalbaner, metro og letbane landet over. Rejsepasset koster 299 kroner, og du kan købe det på DSB’s hjemmeside fra tirsdag d. 23. juni.

Du kan rejse med Rejsepasset i skolernes sommerferie, hvilket vil sige mellem 27. juni og 9. august. Læs mere på DSB’s hjemmeside.

Danmark - Jylland, Hirtshals, fyr, Dannebrog - rejser

Masser af billige togbilletter

Udover Rejsepasset sætter DSB som en del af Folketingets sommerpakke 1 million ‘Orange-billetter‘ til salg. Det betyder, at du fx kan komme mellem København og Aarhus for 99 kroner, eller fra Esbjerg til Odense for 65 kroner.

Billetterne gælder til udvalgte afgange – husk at tjekke det, når du køber. De mange Orange-billetter kan købes hos DSB, og de er allerede i salg.

NB: Uanset om du rejser med rejsepas eller med Orange-billet, så vær opmærksom på, at du skal have en pladsbillet til din rejse.

Venø, Danmark, færge

Gratis færgebilletter mellem de mange dejlige øer

Sommerpakken gælder også på vandet. I hele juli måned kan du komme gratis med færgen mellem danske øer og havne, og du får endda også cyklen med uden beregning. Så det er bare med at pakke cykeltasken og finde en havn, hvor der sejler en færge.

Hvis du skal til Bornholm, så vær opmærksom på, at der er særlige regler, når du sejler fra Ystad i Sverige.

I august og september måned er der nedsat pris på færgen, og så gælder det også med bil. Se mere her på Trafikministeriets hjemmeside.

Alle indenrigsfærger har mulighed for at være med i pakkeordningen, men husk at tjekke for en sikkerheds skyld, om din færge er gratis.

Se vores store tema om at rejse i Danmark her

Turen går ud i sommerlandet – vi ses derude!