RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her
Danmark - gågade - julelys - sne - nat julemarked - rejser
Danmark

Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her

Vi har skræddersyet en liste med 10 hyggelige og sjove julemarkeder til hele familien.
Facebook coverbillede rejsetilbud rejser nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Julemarkeder i Danmark – få en hyggelig optakt til julen er skrevet skrevet af Cecilie Saustrup Kirk.

Julemarked - stjerne - lys

Julemarkeder i Danmark

Efter sidste års mange aflysninger, er Danmarks julemarkeder tilbage i stor stil. Danskerne har tydeligvis savnet deres julehygge, og det viser sig tydeligt i de mange julemarkeder, der afholdes i år landet over.

Læs med her hvor vi kigger på nogle af de bedste julemarkeder fra gamle kendinger som Tivoli i København til nye spillere som Bornholms store nye marked i Nexø. Lad juleglæden sprede sig.

God fornøjelse!

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - julemarkeder i Danmark - jul i fængslet Horsens - tinsoldat - rejser

Jul på Bakken – nu for fjerde gang nogensinde

Dyrehavsbakken i Klampenborg åbner igen i år for deres dejlige julemarked. Det er kun fjerde gang, det bliver afholdt; det bliver det ikke mindre dejligt af.

Du kan blandt andet få smagen af jul helt ind på sidebenene i form af en hyggelig julefrokost med dem, du holder mest af.

Der er også masser af aktiviteter for de små: De kan møde julemor, som er på besøg fra Nordpolen, på helt tæt hold, og de kan fortælle hende deres største juleønske, som hun sørger for at fortælle videre til nisserne i legetøjsværkstedet.

Læs mere om Bakkens julemarked her

Udover disse aktiviteter har Bakken bygget en masse spændende juleboder, som er placeret rundt omkring i de små gader. Her skulle du nok kunne finde årets julegave til mor – eller bare købe noget julepynt.

Du kan opleve årets julemarked på Bakken alle fredage, lørdage og søndage fra den 26. november til 19. december samt mandag til onsdag den 20.-22. december.

Så der er ingen undskyldninger for ikke at komme ud og opleve et nyt julemarked i hyggelige og folkelige omgivelser.

Find et hotel nær Klampenborg her

Julemarked - julekugle - Julemarkeder i Danmark

Birkegården: Et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark

Man kan ikke sige julemarked uden at nævne Birkegårdens Haver. Dette klassiske julemarked i Tågerup på Vestsjælland er en sand oplevelse for hele familien. Det er et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark, så skynd dig ind og køb en billet.

De tre haver byder på flotte lysudsmykninger i forskellige farver og emmer af jul. Der vil være aktiviteter for de små, og boderne vil selvfølgelig også have åbent, så du kan nyde et glas gløgg og få en lun æbleskive.

Birkegårdens Haver har igen i år udarbejdet et særligt juleprogram til børnene. Her vil de kunne gå på skattejagt, deltage i sløjfejagtprøve og prøve æselridning.

Læs mere om Birkegårdens julemarked her

Grundet corona vil det i år desværre ikke være muligt at danse rundt om juletræet, men heldigvis får børnene stadig en godtepose af julemanden.

Du kan opleve herlighederne fredag, lørdag og søndag fra 26. november og frem til 19. december.

Overnat tæt på Birkegårdens Haver her

Julemarkeder i Danmark

Esrum: Internationalt julemarked i Danmark

Juledage i Esrum i Nordsjælland byder igen i år op til hyggelige stunder. I løbet af de to weekender, hvor der er åbent i år, vil du kunne nyde en masse juledelikatesser, julecaféer og selvfølgelig også juleaktiviteter for de mindste.

Esrum Kloster har igen i år hentet ægte klosterprodukter hjem fra Frankrig, hvilket også gør dette julemarked lidt internationalt. Derfor vil du kunne nyde franske specialiteter i massevis. Hvis de falder i god smag, kan du naturligvis også købe lidt lækkert med hjem til juleferien.

Læs mere om juledage i Esrum her

Julecaféen har i år sammensat en dejlig julemenu, så der vil være mulighed for at tage et afbræk fra juleherlighederne og få lidt at spise samt prøve den skummende klosterøl fra fad. Der vil traditionen tro også blive solgt både varme og kolde drikke – både med og uden alkohol.

Du kan komme med til Juledage i Esrum Kloster lørdag og søndag mellem 10 og 17 den 27.-28. november samt den 4.-5. december.

Her kan du overnatte billigt nær Esrum

Danmark - Julemarked - hygge - rejser

Kronborg julemarked – et af de store af slagsen

Kronborg julemarked hører sig til de helt store af slagsen, hvilket jo er meget passende til et af Danmarks juleslotte.

Med over 80 boder fordelt ud gennem Kronborgs mange sale og udendørsarealer, er der rig mulighed for at finde alt, hvad hjertet begærer af julehygge, hvad enten vi snakker kvalitetsvarer eller madvarer.

For børnene gemmer der sig et hav af oplevelser med alt fra eventyrteater, børneværksteder, højtlæsning, ponyridning og selvfølgelig selveste Julemanden. Også de voksne bliver forkælet med ølsmagning, julejazz, violinkoncerter og gospelkor. Man kan også få inspiration til juledekorationerne af blomsterdekoratøren Stine Leth fra Fredensborg Slot.

Som den helt store nyhed i år så kører det gamle hyggelige veteran-juletog fra København direkte til Helsingør, så du kan komme i julestemning allerede på vejen derop.

Du kan opleve hele herligheden de to første weekender i december.

Find dit hotel i Helsingør her

Julemarked på Fyn – i H. C. Andersens fodspor

Fyn kan også noge,t når det kommer til julemarkeder, og Odense julemarked kan noget helt særligt.

Under navnet Eventyrligt Julemarked kommer Odenses brolagte gader til live med gløgg, julelys og grønt gran samt boder i massevis blandt de hyggelige gamle byhuse.

Julemarkedet tiltrækker cirka 60.000 gæster hvert år, som kommer for at opleve kunst og kultur designet til både voksne og børn.

Her kan du købe lokale specialiteter og kvalitetsprodukter som håndlavede pølser, specialøl, designkopper, håndlavede smykker og meget mere.

Eventyrligt Julemarked løber af stablen de to første weekender i december.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024

Danmark - juletræ - julepynt - julelys - rejser

Grønlandsk julemarked – et anderledes julemarked

På listen skal der også være et lidt alternativt marked, og i år vil vi anbefale det grønlandske julemarked.

Det grønlandske julemarked bliver holdt i Det Grønlandske Hus lige midt i København og byder på en hulens masse spændende ting, som du højst sandsynligt ikke har stiftet bekendtskab med før.

Du vil blive mødt af flotte boder, der emmer af Grønland. De har hver især noget sjovt og spændende på programmet. Du vil kunne købe håndlavede genstande, anderledes julepynt, moskusuld til en juledekoration og mange flere ting.

Læs mere om grønlandsk julemarked her

Der vil naturligvis også være mulighed for at købe lidt koldt og varmt at drikke, så prøv et sjovt og anderledes julemarked 11. og 12. december i Det Grønlandske Hus.

Find flybilletter til Grønland her

Julemarkeder i Danmark

Den klassiske jul i Tivoli

Når vi snakker julemarkeder i Danmark, så er det svært at komme udenom Tivoli i København. Igen i år slår de dørene op til et fantastisk julemarked. Det bliver som de andre år et julemarked, som skiller sig ud med store lysshow, søde skulpturer og seje gadgets.

Hvis du ikke helt er kommet i julestemning, så er Tivoli et godt sted at besøge. Du vil blive mødt af en gennemført julestemning med duften af brændte mandler, gløgg og andre lækre julegodter. De små hyggelige boder er endnu engang omdrejningspunktet om den sprøde julestemning, som lige giver dig et ekstra skud julehumør.

Tivolis mange forlystelser vil naturligvis stadig køre, og nu er det ekstra sjovt at prøve dem, når de er udsmykket med alverdens julepynt. Hvis du ikke har været til julemarked i Tivoli før, så er det da i år, du skal prøve det.

Læs mere om julemarked i Tivoli her

Der er åbent fra 19. november og helt frem til 2. januar. De har åbent alle ugens dage – dog ikke den 24. december.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Julemarked i Den Gamle By i Aarhus

Nu er turen kommet til Jylland, helt præcis Aarhus.

Den lille storby fyrer igen i år op for et skønt julemarked i Den Gamle By midt i Aarhus. Du vil blive trukket et par hundrede år tilbage i tiden, hvor du ser de historiske huse klædt i smukt julelys.

Du kan regne med at blive forkælet med spændende julebutikker, og til den søde tand vil der være risengrød, gløgg, æbleskiver, brændte mandler og alt, hvad hjertet i øvrigt begærer.

Læs mere om julemarked i Den Gamle By her

Hvis du er den tørstige type, vil der også være mulighed for at nyde en øl eller to fra Thisted Bryghus. De har brygget den smagsfulde Thy Julebryg til Den Gamle By.

Åbningstiderne for julemarkedet i Den Gamle By er fra 20. november og frem til 2. januar.

Sådan kommer du billigt fra København til Århus

Jul på Bornholm

Bornholm er i år klar med deres helt nye store julemarked i Nexø. Her forvandles hele Nexø havn samt den indre bydel til et rent juleparadis med små hyggelige boder, nissemænd og ægte julestemning.

Julemarkedet kommer til at have fokus på de lokale bornholmske specialiteter, hvad enten det drejer sig om fødevarer eller kunsthåndværk. Med glaspuster Pernille Bülow i spidsen for initiativet vil der også være rig mulighed for at få en snak med de lokale kunstnere om deres produkter i de omkring 30 små træboder.

Julemarkedet har åbent fredag til søndag i hver adventsweekend og er det perfekte sted at finde de sidste julegaver.

Vi håber, at du fandt noget godt – god fornøjelse på de dejlige julemarkeder i Danmark!

Du kan finde mange flere julehistorier fra hele verden her.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.


Banner, engelsk banner, top banner

Om rejseskribenten

Cecilie Saustrup Kirk

For Cecilie er verden hendes legeplads, og jo oftere hun kommer derud, jo bedre.

Hun har rejst det meste af hendes liv og oplevet alt fra Paris romantiske gader til Tokyos elektroniske neonskilte og Accras naturskønne vildtparker.

Hun elsker at lede efter de skjulte perler inden for kultur, oplevelser og mad, og fortrækker altid den lokale madbod og de autentiske forestillinger, frem for de internationale kædebutikker.

Hun har boet et halvt år i Sydkorea, og er fast besluttet på at bo i et andet land igen engang i fremtiden.

Næste mål på listen er Canadas storslåede vandfald og Australiens farverige koralrev

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.