RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Thailand » 3 gode grunde til at besøge Thailand i lavsæsonen
Thailand - strand - rejser
Thailand

3 gode grunde til at besøge Thailand i lavsæsonen

RejsRejsRejs Banner
 

Thailand er en dejlig rejsedestination året rundt, men der kan være visse fordele ved at besøge landet uden for højsæsonen. Skribenten er netop hjemvendt efter en tur til Bangkok og Koh Samui og fortæller her, hvorfor hun foretrækker at besøge Thailand om sommeren.

Se mere om forfatteren Anne Marie Simonsen her

Solskin og et par forfriskende dryp om eftermiddagen

Thailand er Sydøstasiens mest populære feriedestination, og det er ikke uden grund, at Thailand lokker mere end 150.000 danskere til landet årligt. Thailand bliver dog ikke set som en oplagt feriedestination hen over den danske sommer, fordi det ofte kan stå på regn og torden, når regntiden skyller ind over Asien. Men heldigvis er der flere øer i den Thailandske Golf, der har deres helt eget klima og typisk har flere solskinstimer end resten af landets badedestinationer. Det drejer som om øerne Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Som regel vil man kunne opleve sol og en skyfri himmel indtil om eftermiddagen, hvor det så vil regne en times tid. Det er meget sjældent, at det regner en hel dag, og der er heldigvis masser af aktiviteter at tage sig til på øerne, selv når det drypper lidt. For eksempel er der netop åbnet en café og et aktivitetscenter, hvor man kan gå på opdagelse i trætoppene i junglen på en canopy walking tour. Der er en fantastisk udsigt over øen, og det kan være skønt at komme lidt væk fra strandens hede.

koh-racha yai - Thailand - find de bedste øer til rejsen i Thailand

Færre turister

Hvis du ligesom jeg heller ikke er til full moon parties, fulde backpackere og masseturisme, som især Koh Phangan er kendt for, så er en anden fordel ved at besøge øerne i løbet af lavsæsonen, at der næsten ingen turister er. Man kan selvfølgelig ikke helt komme udenom turisterne, men til sammenligning med de poplære vintermåneder er der næsten tomt. Jeg havde booket et hus gennem Airbnb med min familie på den nordvestlige del af øen Koh Samui, hvor vi praktisk talt havde stranden for os selv. Det er da lig med den ultimative luksus og den bedste form for strandferie at have sin helt egen bounty-strand. Der var et par restauranter i nærheden, men ellers tog vi ind til Fisherman’s Village ved Bophut for at spise eller købe ind. Vi var også en dag ved Chaweng Beach og Central Festival, som byder på et aftenmarked og et udendørs shopping center og derfor var betragteligt mere turistet.

Artiklen fortsætter nedenunder

Sådan kommer du til Thailand

Der er mange rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Thailand – find bureauerne her: Rejsetilbud

Der er flyafgange direkte fra Danmark til Thailand med SAS, Thai Airways og Norwegian. Derudover er der mange flyselskaber, som flyver med en enkelt mellemlanding på vejen. Mange ruter går over Istanbul og de korteste tager ca. 15 timer, hvis du vælger Bangkok som destination. Her er et priseksempel fra Momondo

Her er et par hoteller i Bangkok, som vi kan anbefale:

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Thailand, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Thailand eller til rejser andre steder i Asien.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Gode tilbud

Der var tilbud på hoteller, ture og fly, så hvis du gerne vil have lidt mere luksus for pengene, så er det oplagt at tage til Thailand. Selvom det er fristende at booke luksushotel til under 300 kroner, foretrækker jeg det lokale, så jeg booker altid gennem Airbnb. I Bangkok boede vi i et fantastisk moderne byhus i den blomstrende nye bydel, Ari 7. Det kan varmt anbefales at komme ud fra områderne langs Soi-distriktet, som er fyldt med skyskrabere og hotel-kæder. Vi boede blandt lokale og havde kun 5 minutter til masser af leben på det lokale marked, der lå ved siden af co-working spaces, coffee-shops og moderne thai-restauranter. På Koh Samui boede jeg i et hus ved stranden og spiste på nogle af de omkringliggende hoteller, hvor der var mennesketomt og masser af penge at spare.

Så hop på flyveren og gå på opdagelse i Thailand. God rejse!

Læs mere om at rejse i Asien her

Om rejseskribenten

Anne Marie Simonsen

Anne Marie Simonsen

For Anne Marie er det at rejse meget mere end en passion - det er en livsstil. Hun er vokset op i en familie, der er spredt over hele jordkloden, så det at rejse og udforske verden har altid været en naturlig del af hendes liv. Hun har været bange for at flyve og måtte i et par år stille rejselysten ved at rejse Europa tyndt i tog, men efter at have rejst rundt i hele Bangladesh i små gamle lokale propelfly er skrækken ved at være kureret.

Anne Marie har en helt særlig forkærlighed for Sydøstasien og Vestafrika, hvor hun har boet og arbejdet i en årrække, og derved kommet helt tæt på lokalbefolkningen. Hun rejser altid med sin notesbog og kamera for at indfange det lokale liv på bedst mulig vis.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons