RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Forenede Arabiske Emirater » Dubai: Store oplevelser på få dage
Dubai, Forenede Arabiske Emirater, skyline
Forenede Arabiske Emirater

Dubai: Store oplevelser på få dage

En solrig feriedestination med lækre hoteller, hvide strande, imponerende arkitektur og gamle bydele. Kristian Bräuner giver her sine tips til Dubai.
Dresden

Dubai: Store oplevelser på få dage er skrevet af Kristian Bräuner

Forenede Arabiske Emirater, skyline, rejser
For

Stor, større, størst – Dubai

Dubai er den største by i de Forenede Arabiske Emirater. En storby i rivende udvikling, hvor man vil være størst og bedst til det hele. “I Dubai har vi alt – og hvis ikke vi har det, så bygger vi det”, lyder det.

Du kender måske nok bedst byen for de høje skyskrabere, store shoppingcentre og det varme ørkenklima. Og trods byens ry for at være charterferiedestination nummer et for jetsettere, så er der masser at opleve.

Dubai kan være en dyr by, men hvis du planlægger din tur nøje og rejser på det rigtige tidspunkt, kræver det ikke den helt store pengepung. Her er en guide til nogle af de mest spændende attraktioner og seværdigheder, der nemt kan opleves på en god forlænget weekend.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Vacance Select banner

Burj Khalifa

I Dubai er alt stort, og Burj Khalifa er ingen undtagelse. Med en højde på 828 meter er det nemlig verdens højeste bygning. Burj Khalifa har 163 etager, og her er det muligt for besøgende at komme enten 125 eller 148 etager op.

Det er klart et must see på en rejse til i Dubai, for her er den ultimative mulighed for at se hele byen fra oven. Det føles næsten uvirkeligt at stå der og kigge ned over de andre skyskrabere, som ligner almindelige, små bygninger oppefra.

Tip: Det er bedst at besøge Burj Khalifa inden klokken 10 om formiddagen eller om aftenen efter klokken 18.30. Så undgår man nemlig en alt for lang kø og en kæmpe menneskemængde.

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Se månedens bedste rejsetilbud her

Dresden
Banner, engelsk banner, top banner
Dubai, Dubai Mall, rejser

Dubai Mall

Efter Burj Khalifa er det oplagt at tage en tur i Dubai Mall, som ligger lige ved siden af. Dubai Mall er verdens største shoppingcenter, men det er meget mere end bare et shoppingcenter.

Udover de 1200 butikker og en lang række kendte og mindre kendte spisesteder, indeholder centret flere større turistattraktioner. Tag fx en tur på skøjtebanen, i biografen eller prøv det frygtindgydende spøgelseshus Haunted House.

Dubai Mall er – udover shopping – mest kendt for at huse det flotte Dubai Aquarium. De mere end 300 havdyr og muligheden for at hoppe i en dykkerdragt og komme helt tæt på, gør det til en helt unik oplevelse.

Om aftenen er der lysshow på og omkring Burj Khalifa, og det er et stort tilløbsstykke. Det koster ikke noget at overvære, og du ser det bedst fra pladsen midt i Dubai Mall.

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024
Forenede Arabiske Emirater - ørken, safari, rejser

Ørkensafari

Sæt vækkeuret til klokken fem en morgen og kør cirka 45 minutter ud af storbyen, til du rammer ørkenen – så står dagen på ørkensafari. I et firhjulstrukket køretøj kan du rigtig mærke suset, når du kører op og ned af de gyldenbrune klitter.

Udover kørsel i sandklitterne er der mulighed for sandboarding, middag med de lokale og kamelridning. Ørkensafari er en stor oplevelse, som kan fås i forskellige variationer.

Det en god idé at tage afsted tidligt om morgenen, så du undgår den skarpe eftermiddagssol. Du kan køre i egen bil, men mange hoteller og turistbureauer arrangerer også ture derud.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Mellemøsten

Dubai, Forenede Arabiske Emirater, mad

Dubai Old Town

Rejs tilbage i tiden og besøg Dubai Old Town. Her findes ægte arabisk kulturarv, historiske bygninger og ikke mindst de ikoniske markeder ‘Dubai Souks’.

I Gold Souk glitrer det af guld, diamanter og smykker i lange baner. Og der er garanti for, at det er ægte varer. I Spicy Souk fås alverdens krydderier. Duftene her er en overdådig oplevelse for lugtesansen. I Textile Souk handles med alt fra råsilke til bomuld – begge dele i alverdens farver.

Markederne er meget prisvenlige, og de lokale forventer, at man prutter om prisen. Besøger du Dubai Souks, kan du både finde gode varer og gøre en god handel.

I den gamle by rundt om floden Dubai Creek finder du også det historiske kvarter Al-Fahidi, som er hyggeligt – omend lidt turistet – og et godt sted at få et indtryk af det gamle Arabien. Hvis du vil have en lille sejltur på floden, så koster en tur med vandtaxa, som kaldes ‘abra’, kun 1 dirham eller mindre end 2 kroner.

Her er et godt flytilbud til Dubai – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Dubai Marina, Dubai, rejser

Dubai Marina

Dubai Marina fungerer som en hyggelig kanalby – menneskeskabt vel at mærke. Den er omtrent fem kilometer lang og byder på både restauranter, shopping og en flot udsigt til høje skyskrabere og dyre yachter.

Tag på en bådtur langs kanalerne; det er sådan, du oplever området bedst. Omgivelserne er flotte både i dagtimerne og om aftenen. Hvis du hellere vil se Dubai Marina fra landsiden, er en gåtur langs Marina Walk også en god måde at få set sig omkring. Her er der også rig mulighed for at slukke tørsten i en af byens mange barer og caféer.

Dubai Marina ligger klods op ad stranden Jumeirah Beach, som er en af de mest populære strande i Dubai.

Her finder du gode hoteltilbud til Dubai – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater, rejser

Abu Dhabi tur/retur

Tag en tur til landets hovedstad Abu Dhabi. Mange overvejer turen til hovedstaden, når de er i Dubai, men får det ikke gjort grundet manglende tid. Men det er ærgerligt, for turen tager ikke særlig lang tid. Det kan snildt gøres som en halvdagstur.

I Abu Dhabi ligger den kendte moské, Sheikh Zayed-moskéen, som er landets største af sin slags og et kulturelt knudepunkt. Det er gratis at besøge moskéen, og det er en helt særlig oplevelse. Er du mere til adrenalinsus, kan du besøge Ferrari World – verdens største indendørs forlystelsespark.

Turen fra Dubai til Abu Dhabi tager halvanden time i bil eller lidt over to timer med bus.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Dubai, Forenede Arabiske Emirater, skyline

Tips til rejsen til Dubai

  • Det er bedst at tage afsted i vinterhalvåret, da solen i sommermånederne er for skarp til, at det er behageligt at færdes udendørs.
  • Sæt dig lidt ind i den arabiske kultur inden afrejse. Kulturen i Dubai er anderledes end vores med andre værdier og normer.
  • Det er nemmere at køre i taxa frem for offentlig transport i Dubai. Og det er samtidig billigt i forhold til i Danmark. Selvom Dubai Mall har åbent til midnat, stopper metroen med at køre klokken 23, og så er taxa eneste mulighed.
  • I Dubai og Abu Dhabi har de hver sit ‘rejsekort’ til offentlig transport, som du kan sætte penge på. I Dubai hedder det Nol og i Abu Dhabi hedder det Hafilat. Vær opmærksom på, at du desværre ikke kan bruge det samme kort begge steder.
  • Dagligvarer i supermarkeder er dyre, og mange lokale spiser ofte ude, da det bedre kan betale sig. Priserne på restauranterne minder om de danske.
  • GetYourGuide-app’en er rigtig god at have, når du skal booke udflugter og ture i de Forenede Arabiske Emirater.

Find andre storbyguides her

Rigtig god rejse!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Dresden Banner, engelsk banner, top banner Vacances Select banner

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.