visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Afrika » Marokko » Marokko – et eventyr ud over det sædvanlige

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Marokko, kameller, skugger, ørken, Sahara, rejser
Marokko

Marokko – et eventyr ud over det sædvanlige

Marokko er et eventyrland uden lige og et fantastisk rejsemål, uanset om du søger storby, vild natur eller autentiske oplevelser.
visit østrig, visit austria, banner

Marokko – et eventyr ud over det sædvanlige er skrevet af Sarah-Ann Hunt.

Marokko, ørken, Sahara, stenmur, solnedgang, rejser

Velkommen til eventyrlandet Marokko

Savner du et eventyr i bedste ‘Tusind og En Nats’ stil? Vil du opleve sneklædte bjerge og samtidig stå på ski i Saharas sand? Så skal du tage et smut til det magiske land Marokko.

Banner, engelsk banner, top banner

Det er en rejseoplevelse, du ikke glemmer lige foreløbig. Ikke mange lande har så meget forskelligt at byde på, som netop Marokko har.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Marokko, ørken, Sahara, rejser

Marokko er mere

Måske har du kun flygtigt hørt om det magiske land i Nordafrika, hvis rødlige jord og sletter grænser mod Middelhavet i nord, Atlanterhavet i vest og den enorme Saharaørken i øst? Landet er en mere europæiseret del af Afrika og en moderne smeltedigel imellem tidligere spanske, franske og arabiske invasioner, samt det oprindelige folk berberne og deres berbiske traditioner, kultur og sprog.

Det moderne kongeriges slogan lyder ”Morocco is more” og det er med god grund, for her bombarderes både hjerne og hjerte med kulturelle og sanselige indtryk. Det åbne land er dækket af skiftevis oaser, landsbyer og basarer med citrustræer, olivenlunde, daddelpalmer, appelsinplantager og rosendale, hvor alt fra får, geder og kamelhorder går frit.

På landet og nær ørkenen lever stadig nomadiske familier og berberstammer i små lejre eller større teltbyer, rejsende til fods eller i lange karavaner på heste- og dromedarryg rundt i Marokko.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Velkommen til Medina

I de større og gamle kongebyer som Meknes, Fez, Casablanca og Rabat kan man gå blandt de gamle fæstninger, citadeller og forsvarsmure – kaldet kasbahs, mens man tjekker hverdagslivet, butikker, små souker og farverige markeder ud. Her kan man slå både en god handel og sludder af og opleve de traditionelle arbejdsmetoder hos de lokale tekstilhåndværkere, træskærere og keramikere.

Bønnekald fra de mange minerater opfordrer til et besøg i nogle af Marokkos prestigeprojekter i form af kæmpemoskéer, der i sig selv er en oplevelse – husk blot at iføre dig respektfuld beklædning og at stille sandalerne udenfor.

Midt på dagen kan det anbefales at tage en gåtur i en af de eksotiske og frodige riads, som er Marokkos svar på gårdhaven eller den lokale park. Disse er inspireret af især andalusisk og persisk hus- og paladsarkitektur blandet med de særlige marokkanske mosaik-mønstrer og farver; blå, hvid og turkis.

Haverne fungerer som frodige og fredfyldte åndehuller fyld med små fontæner, springvand og et specielt fugle- og planteliv. Mest berømt er Majorelle-haven og ‘Den Blå By’ Chefchaouen.

Vil man i stedet have afprøvet sin stedsans og evne til pænt at takke nej, er et smut i medinaen en sjov oplevelse. Medinaen kendetegnes ved dens mange trange og labyrintagtige bymure og gader – 9000 smågader i alt.

Her ligger butikkerne dør om dør, og man inviteres/insisteres indenfor af gadesælgere og handelsmænd, der gerne byder på myntete og bytter dine dirhams – den lokale valuta – til alverdens lædervarer, snabelsko, klædedragter, berbertæpper og selvfølgelig de klassiske marokkopuder.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

YOLO i Marokko

Marokko kan sagtens opleves på en kortere rundrejse på 7-9 dage, men vil man rigtig ud at opleve, så skal man også udfordres lidt undervejs.

Udfordringer er der faktisk nok af i Marokko, især hvis man går efter YOLO-devisen – You Only Live Once – og eksempelvis angriber de lokale delikatesser i form af kogte fårehoveder, rå fårehjerne, sneglekebab, sardinsandwhich eller duetærte.

Heldigvis byder det marokkanske køkken også på traditionsrige og måske mere fordøjelige retter i form af; couscous, harira-suppe, fladbrød, langtidsstegt lam og grøntsager i lukkede lergryder kaldet tagines eller søde sager i form af Moroccan delights og donuts.

Af drikkevarer udbydes den kendte myntete med stakkevis af sukkerknalder i til at køle kroppen ned i den bagende Sahara-sol. Tro mod traditionen serveres den dampende varm i specialdesignede sølvtekander og farverige glas skænket så højt som muligt. Man kan sagtens komme i lære og forsøge sig med skænkning fra 1 eller 2 meters højde, hvis lofts- eller telthøjden altså tillader det.

Er man en bedre mixer end skænker, bør man måske prøve kræfter med de lidt stærkere drikkevarer og den lokale alkohol Mahia, som er tilladt at indtage trods den muslimske indflydelse. Mahiaen er destilleret på figner eller dadler, giver hår på brystet og nydes typisk i en godt shaket ‘Marokkotini’ eller ‘Marokkopolitan’.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Marokko, ørken, sahara, kameler, rejser

Streaking i Sahara

Vil man have en lidt større udfordring i Marokko, så kan de 4000 meter høje og smukke Atlasbjerge anbefales. Vandring til det indimellem sneklædte Mount Toubkal er især en populær attraktion. En anden særegen oplevelse er, når de mange slangetæmmere krydser markedspladsen i Marrakech og gæstfrit slynger en kobra eller en sort mamba om halsen på dig.

Den absolut mest anbefalelsesværdige oplevelse er dog en overnatning og solopgang i Saharas sagnomspundne sand. De fleste har måske nok prøvet at stå på ski, men de færreste har prøvet at stå på ski på sand. Og hvis du er vant til at tælle får for at falde i søvn, så skulle du prøve at tælle sandkorn! Hvis du da overhovedet har tid til at sove, for det er svært i så fascinerende omgivelser.

En klassisk Saharatur tager gerne 24 timer, foregår på kamelryg, og det er bare om at holde fast, når karavanen snor sig op og ned ad de uendelige sandbanker og bjerge. Kameltæmmerne fungerer som guides, fortæller ørkenhistorier og gør stop i sandet, hvor man kan prøve den særegne sport at ‘stå på sand’ eller kælke ned ad de enorme sandbakker.

The full experience involverer overnatning i telt eller på lerhotel med aftenbål, og i stedet for snobrød steges stykker af kamelkød serveret med en god rødvin. Får man nok rødvin og mærker eventyrlysten krible, kan man snige sig ud i ørkenen om natten på egen hånd – og på eget ansvar; de fleste sandkorn ligner nemlig hinanden.

Vores gruppe var i hopla og bød verdens største sandkasse op til dans, så vi holdt både sandslotbygningskonkurrence, gæt et fodspor, stopdans og nøgenløb…  

Se meget mere om at rejse i Marokko og Nordafrika her

”Hvad der sker i ørkenen – bliver i ørkenen”, som man siger på de kanter, men de gode minder tager man med sig over alt. Marokko er mere – meget mere.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Sarah-Ann Hunt

Sarah-Ann Hunt er halvt dansk/halvt engelsk, har besøgt Jordens syv kontinenter og rejst i mere end 48 forskellige lande verden over. Hun har rejst på mange måder både alene og i grupper, som frivillig og volontør, gast og langturssejler, sprogskoleelev og studerende samt rejst privat og professionelt.
Sarah-Ann har været rejseguide, vandreguide og researcher over flere sæsoner for både danske og udenlandske rejseselskaber heriblandt verdens største adventurefirma; det britisk-canadiske G Adventures.
Hun er ambassadør for Svendborgs Maritime Akademi og arbejder i øjeblikket som skibsofficer for Mærsk Line. Derfor foregår det næste eventyr til søs og turen går bl.a. gennem Suezkanalen, over det Indiske Ocean og mod Fjernøsten.

I 2020 har Sarah-Ann udgivet debutbogen YOLO, som er en rejseroman, der tager læseren kloden rundt på hæsblæsende, actionpacked, sjove og underfundige eventyr. Bogen har været knap 3 år undervejs og rammer plet i en tid, hvor de fleste desværre må nøjes med at drømme sig langt væk fra sofaen og hjemmets fire vægge.

Ved siden af rejseriet og forfattergerningen holder Sarah-Ann Hunt også spændende rejseforedrag.

Kommentér

Kommentér