Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsekommentaren » Derfor rejser jeg
Rejsekommentaren

Derfor rejser jeg

Tag med Jacob med på han fortælling om hvorfor han rejser. læs mere om hvad der inspirerede ham til at rejse.

Af Jacob Gowland Jørgensen

Malaysia - Verdenskort - kort med nåle - rejser

Hvorfor rejser jeg?

Det spørgsmål dukker regelmæssigt op, og lige så hurtigt dukker der gode, konkrete grunde op til, at jeg da selvfølgelig skal afsted til Mols og Mozambique. Og det kan i virkeligheden kun gå for langsomt! Naturen, menneskene, byerne – det hele venter. Nå ja, og så varmen selvfølgelig. Jeg er momentan klimaflygtning, når jeg bryder den danske vinter op i flere dele, og plejer at sige, at jeg ikke er født til dette klima, mens jeg finder min sommer-uldtrøje frem…

Rejsetilbud: Oplev Odder – Charmerende købstadsidyl

guide - udlandet flytte - rejser

Fra den trygge boble til De Berejstes klub

Men hvis man nu borer lidt mere, dukker der af og til andre svar op, som er lidt mere essentielle. Lidt mere grundlæggende. Svar, der kunne indikere, at jeg nok er et utroligt nysgerrigt menneske, der har brug for hjælp til at opleve, at verden er større end min fødeby. Der hvor jeg voksede op, gik til sport, var træner og hvor mine forældre arbejdede. Og hvor jeg altid kendte mindst en, hvis jeg tog bussen eller cyklede ned i sportsklubben. Det var trygt, men det var også en lille boble. Derfor blev jeg for år tilbage også medlem af De Berejstes Klub, hvor der var mennesker, der også havde verdenskort med nåle i på væggen, både for steder de havde været, og steder de gerne ville hen, og hvor jeg får pirret min nysgerrighed.

Når jeg ser Madagaskar på kortet, begynder jeg at tænke over, hvordan hovedstaden mon ser ud, hvad de spiser, hvad for noget musik man kan høre. Og så kører tankerne. Og så møder jeg en der lige har været der, der fortæller om lemurer, vandveje og baobab-træer. Det giver ideer. Og rejsedrømme.

Rejsetilbud: Cheetah safari og Zanzibar

Banner - Backpack - 1024
blog læser bog magasin menneske rejser

Inspiration til rejser

Jeg læste for nogle år siden rejsebogen “Direktøs”, hvor den ret berejste Ida Tin bruger udtrykket “At træne modighedsmusklen”. Det udtryk satte sig fast, og da jeg heldigvis er udstyret med en vis portion handlekraft, får jeg derfor gjort mere ved mine rejsedrømme end gennemsnittet. Og af og til minder jeg mig selv om, at “træne modighedsmusklen”, som bl.a. førte min første solo-tur til Afrika med sig. “There is nothing you can do that can´t be done”. Det gælder også rejselivet.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Indien - barn - fattigdom - rejser

Rejser giver perspektiv

Per Uldal, også kendt som rapperen Per Vers, har i et interview luftet sine egne tanker om nogle af de samme emner, og personligt tænker jeg, at det er noget af det mere begavede, der er sagt om rejselyst og nysgerrigheden på verdenen:

“Jeg forstod først, hvad Einstein mente med, at alt var relativt da jeg havde været uden for Danmark. Som barn udvider vores verden sig fra mors skød, til hjemmet, til vejen, til byen man bor i. Men den almenmenneskelige opgave er at fortsætte udvidelsen. Nogen kan udvide sig mentalt uden at rejse fysisk. Men de fleste har brug for hjælp, og hvis man har mulighed for det, er det noget af det mest fantastiske, når man gør sin egen verden større, ved at opleve hele den planet, vi bebor.”

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Han fortsætter: “De fleste mennesker i verden hænger deres selvværd op på national stolthed, men heroppe i Danmark, bør den altid rammes ind af en ydmyghed over for heldet at være født i den rigeste del af verden. Dén bevidsthed er den mest berigende sindstilstand at være i. På mit nummer synger jeg: Det er på samme sprog vi græder og griner /jeg har aldrig mødt nogen jeg ikke ligner.

Den bedste måde at huske sig selv på det, er at man rejser ud med et åbent sind”.

Så kom bare afsted, og husk at få lært mest muligt om verden når du er afsted. Så vil du hurtigt se, at verden er i farver, både fysisk og mentalt.

God rejse!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Emner

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér