visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejseguides » Togrejser i topklasse – luksus på skinner

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Tog, togrejser, salonvogn, luksus - rejser
Rejseguides

Togrejser i topklasse – luksus på skinner

Togrejse er klassisk, romantisk og ren luksus. Kort sagt den ultimative rejseform. Se her hvorfor.
visit østrig, visit austria, banner

Togrejser i topklasse – luksus på skinner er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Schweiz - Silver Tray, togrejse, Alperne - rejser

Togrejser er ikke bare transport – at rejse med tog er en ferie i sig selv

Når du rejser med tog, så starter rejsen lige så snart, du står på perronen. Toget er ikke bare et transportmiddel, som skal fragte dig et sted hen; toget er der, hvor rejsen udfolder sig. Det er i toget, du slapper af og nyder freden i dine rejsekammeraters selskab.

Banner, engelsk banner, top banner

Det er hygge og afslapning samtidig med, at du oplever landskaberne skifte og verden ændre sig uden for vinduet. Og så sker det i et tempo, der er til at følge med i. Her slipper du for stress og jag, og du kan koble fra allerede ved ombordstigning.

Faktisk kan man sige, at en rigtig god togrejse er som et krydstogt – bare på skinner i stedet for på vand. Det er selve rejsen, der er i fokus, og destinationen er så en ekstra krukke guld for enden af regnbuen.

På redaktionen har vi haft nogle af vores største rejseoplevelser på togrejser verden over. Med Himmelekspressen fra Beijing til Tibet. Op til Machu Picchu i Peru. Med kaotiske overfyldte tog i Indien. Fra nord til syd i Thailand. På Interrail Europa rundt. Med Shinkansen i Japan. Og over de store vidder i Østeuropa, hvor de virkelig kan noget med tog. Vi er absolut ikke færdige endnu.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Europa er et mekka for en tog-feinschmekker

Nogle af verdens bedste togrejser finder du på vores egen dørtærskel, og Europa er helt perfekt til togrejse på den luksuriøse facon.

I den mere kendte kategori af togrejser er selvfølgelig den myteomspundne Orientekspressen, som kørte fra Paris til Istanbul. Navnet emmer af luksus og eventyr og måske også lidt af krimi. Du behøver dog ikke rejse tilbage i tiden for at få eventyr på skinner; det kan du sagtens få i vore dage også.

Fra knirkende veterantog med storrygende damplokomotiver til lynhurtige lyntog med tilbagelænede flysæder – togrejsen findes i mange former. Hvert land og hver jernbane har sine særlige togdetaljer, og alligevel er følelsen dejlig velkendt overalt; følelsen af afslapning, som kun skinnernes rokkende ro kan give.

Det behøver ikke at være Interrail og fulde kupéer, når du skal rejse med tog i Europa. Det kan lige så godt være lækkert og luksuriøst. Og skal det være rigtig lækkert, så bryd rejsen op i etaper og forkæl dig selv med gode hoteller, god mad og gode oplevelser undervejs. Hvorfor egentlig ikke?

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Tag toget mod nord

Vores nordlige nabolande er i høj grad værd at besøge med tog. Både Sverige og Norge er kendetegnet ved lange afstande og store vilde naturområder, og det er oplagt at tage turen nordpå og rundt i Skandinavien med toget. Her får du virkelig en god fornemmelse for det særlige liv, der leves i Norden, når man kommer væk fra storbyerne.

I Norge finder du også de berømte jernbaner Flåmbanen og Bergensbanen, som begge byder på oplevelser ud over det sædvanlige, og som gør det værd at rejse nordpå alene for togrejsens skyld. De store granskove i Sverige og Finland giver en indre ro, og fjeldene giver perspektiv på livet i pagt med naturen.

Der er ingen grund til at rejse til den anden side af kloden for at finde eventyr – det kan vi sagtens levere her i Norden. Ikke mindst togeventyr.

Rejsetilbud: Luksusrejse i tog til Wien

Kryds kontinentet i ro og mag

På kryds og tværs i Europa binder skinnerne de klassiske kulturbyer sammen, og der er intet som at sidde og kigge på en perron, der bliver tilbage, mens man selv triller videre mod nye store oplevelser. Turen mellem rejsens stop kan bruges til at fordøje indtrykkene fra den ene by og opbygge forventningerne til besøget i den næste.

Tag toget til Rom, Paris, Budapest eller Barcelona og lad turen dertil være en mindst lige så stor oplevelse som storbyferien for enden.

Tag en uforglemmelig togtur mellem de schweiziske bjergtoppe, over Spaniens store varme indre, gennem grønne dale, langs bugtende floder og over og under imponerende broer. Det moderne Europa er bygget op omkring jernbanen og er som skabt til at rejse med tog. Og så starter rejseeventyret lige uden for døren.

Rejsetilbud: Med tog til Edinburgh – en uforglemmelig rejse

Tog, banegård - rejser

Romantisk og klassisk

Der er noget særligt romantisk og klassisk over togrejser, og toget har givet inspiration til mange fortællinger, sange og store tanker.

Jernbaner har revolutioneret hele samfund, og rigtig mange menneskers første rigtige rejse var med toget. Det er let at føle sig som en del af historien, når man sidder og svømmer hen i de samme flotte udsigter, som så mange andre har gjort før.

Følelsen af at toget, der sætter farten ned, når man nærmer sig en spændende rejsemål kan få hjertet til at slå lidt hurtigere hos de fleste. Det er sådan, det skal være at rejse.

Rejsetilbud: Det søde liv – luksustogrejse til Italien

visit østrig, visit austria, banner

Den ultimative rejseform

Når du rejser med tog, får du virkelig meget ud af turen. Der er både tid og plads til at sidde og dagdrømme, læse en god bog, strække benene undervejs, besøge spisevognen, hygge med familien med lege og spil, få en lur – eller en god nattesøvn – og nyde den flotte udsigt undervejs.

Her er ingen motorvejskø og parkeringsbøvl, ingen lufthavnsjag og trange flysæder. Togrejse er for livsnydere, og i toget er tiden din egen, som et kendt slogan lyder. Selvfølgelig kan et tog blive forsinket undervejs, men heldigvis er der masser af ting, man kan lave ombord, og så går tiden nemt.

En togrejse er ikke bare et spørgsmål om at komme fra hjemmet til feriemålet. En togrejse er en ferie i sig selv. Det er en luksus på skinner og den ultimative måde at rejse på. Det var det i gamle dage, og det er det stadig.

Find de bedste luksustogrejser her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser
Emner

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér