RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Tips til håndbagagen, når du skal flyve
Bagage - rejser
Rejseguides

Tips til håndbagagen, når du skal flyve

Regler for håndbagage ombord på et fly er en regulær jungle af regler fra selskab til selskab. Nogle gange er det uden beregning, andre gange er der gebyr på. Og der er også forskellige regler for, hvor stor og hvor tung, din bagage må være.

Lavprisselskabet Ryanair, som flyver mange ruter ud af Danmark og rundt i Europa, har for nylig ændret deres bagagepolitik med start fra november 2018. Ændringerne betyder, at du fremover skal betale et på mellem 45 og 75 kroner beløb for at tage håndbagage med i kabinen. 

Husk altid at tjekke reglerne på forhånd for det selskab, du flyver med. Så kan du indregne bagagegebyret i din rejses pris.

Bagage - lufthavn - rejser

Her er Momondos guide til hvilken type håndbagage, du må have med, når du skal afsted med nogle af de flyselskaber, der flyver fra Danmark.

Vær opmærksom på, at selskaberne kan finde på at ændre deres regler for bagage løbende, da især lavprisselskaberne har en betydelig indtjening på netop bagagen. Tjek deres vilkår, inden du tager i lufthavnen.

Her er RejsRejsRejs’ egne hurtige tips til, hvordan du kan få det hele med på turen uden at støde på bøvl og modstand:

  • Rejs med en ‘blød’ taske – for eksempel en skoletaske – i stedet for med en kabinekuffert. Det er nemmere at få den mast ind på bagagehylderne i flyet, og der er derfor mindre risiko for, at du bliver bedt om at lægge den i lastrummet, når flyet er fuldt. Samtidig er der mindre risiko for, at din taske bliver kontrolvejet for at tjekke, at den ikke er over vægtgrænsen.

  • Hvis I er to, der rejser sammen og derfor har to stykker håndbagage, så sørg for, at de essentielle ting til flyturen (mad, drikke, underholdning osv.) er i den ene taske. Dermed kan du uden problemer lægge den anden i lastrummet, hvis personalet beder dig om det. Hvis der er for meget håndbagage på vej om bord, er flypersonalet nødt til at vælge noget fra, og så kan det godt betale sig at melde sig frivilligt – det kan være, at du så mødes af bedre service til gengæld.

  • Hvis du alligevel skal købe noget toldfrit, inden du skal i luften, så udnyt pladsen i indkøbsposen. Fordel nogle af dine tunge ting mellem håndbagagen og posen fra toldfributikken, da det er sjældent, at flyselskaberne vil forbyde dig at medbringe noget, du lige har købt. Det er det, de lever af i lufthavnen, og det ved flyselskaberne godt. Hvis du ikke skal købe noget i toldfributikken, kan du som regel alligevel tage en indkøbspose med derfra.

  • Bruger du medicin, så er det vigtigt at have medicinen på dig. Skulle der ske noget med flyet, og du skal evakueres, får du ikke lov at finde håndbagagen med dig, og så er det vigtigt at have medicinen på din person.

  • Det kan ske, at din indcheckede bagage ikke når frem, så det er altid en god idé at have lidt ‘nødrationer’ i håndbagagen i form af rent undertøj og en t-shirt.

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

kommentarer

Kommentér