RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Håndbagage: Tips til når du skal flyve
Bagage - rejser
Rejseguides

Håndbagage: Tips til når du skal flyve

Har du også vært ved at finde ud af hvordan du bedst pakker din håndbagage? Eller er du i tvivl om hvilke håndbagage-regler for der gælder for dig? Redaktionen RejsRejsRejs kommer her med et par tips
Østrig-banner venter 2020-2021 Banner cafe globen

Håndbagage: Tips til når du skal flyve af Redaktionen RejsRejsRejs

lufthavn håndbagage kuffert rejser

Fra den ene håndbagage regel til den anden

Regler for håndbagage ombord på et fly er en regulær jungle af regler fra selskab til selskab. Nogle gange er det uden beregning, andre gange er der gebyr på. Og der er også forskellige regler for, hvor stor og hvor tung, din bagage må være.

Rejsetilbud: Vietnam uimodståelige perler

Det er bl.a. Ryanair der kræver betaling for at du kan medbringe din håndbagage i kabinen. Der er det en god idé altid at tjekke reglerne på forhånd for det selskab, du flyver med. Så kan du indregne bagagegebyret i din rejses pris.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Sko Kuffert kort kamera håndbagage luggage rejser

Momondos håndbagage guide

Via Momondos guide kan du se reglerne håndbagage for mange forskellige flysselskaber. Den informerer bla. om hvilke type håndbagager, du må have med, når du skal afsted med nogle af de flyselskaber, der flyver fra Danmark.

Vær opmærksom på, at selskaberne kan finde på at ændre deres regler for bagage løbende, da især lavprisselskaberne har en betydelig indtjening på netop bagagen. Tjek deres vilkår, inden du tager i lufthavnen.

Find månedens bedste rejsetilbud her

Danmark Sådan pakker du din kuffert håndbagage rejser

Redaktionens 5 tips til håndbagagen

Redaktionen er kommet frem til vores egne tips til, hvordan du kan få det hele med på turen uden at støde på bøvl og modstand i lufthavnen. Her kommer de:

 • Rejs med en blød taske, som en skoletaske, i stedet for en kabinekuffert. Det er nemmere at få den mast ind på bagagehylderne i flyet, og der er derfor mindre risiko for, at du bliver bedt om at lægge den i lastrummet, når flyet er fuldt. Samtidig er der mindre risiko for, at din taske bliver kontrolvejet for at tjekke, at den ikke er over vægtgrænsen

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

 • Rejser du med en partner og derfor har flere stykker håndbagage, så sørg for, at de essentielle ting til flyturen er i den ene taske. Dette kunne være mad, drikke, underholdning og medicin. Dermed kan du uden problemer lægge den anden i lastrummet, hvis personalet beder dig om det. Hvis der er for meget håndbagage på vej om bord, er flypersonalet nødt til at vælge noget fra, og så kan det godt betale sig at melde sig frivilligt – det kan være, at du så mødes af en bedre service.

 • Bruger du medicin, så er det vigtigt at have medicinen på dig under hele turen. Skulle der ske noget med bagagen eller flyet, er det vigtig at du har styr på det essentielle. Tøj, mad og andre produkter kan altid købes.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

 • Det kan ske, at din indcheckede bagage ikke når frem, så det er altid en god idé at have lidt ‘nødrationer’ i håndbagagen i form af rent undertøj og en t-shirt.
  
 • Hvis du alligevel skal købe noget toldfrit, inden du skal i luften, så udnyt pladsen i indkøbsposen. Fordel nogle af dine tunge ting mellem håndbagagen og posen fra toldfributikken, da det er sjældent, at flyselskaberne vil forbyde dig at medbringe noget, du lige har købt. Det er det, de lever af i lufthavnen, og det ved flyselskaberne godt. Hvis du ikke skal købe noget, kan du som regel alligevel tage en indkøbspose med derfra.

Held og lykke med at pakke din håndbagage!

Østeuropa - wellnessbanner - rejserBanner cafe globen

Om rejseskribenten

RejsRejsRejs

RejsRejsRejs

Læs mere om redaktionen her

kommentarer

Kommentér

 • Hej hej
  En god ide kunne være at beskrive, hvad man ikke behøver at regne med som væske i toiletartikler ( feks. tandpasta, creme mm.)
  Og hvilken str. pose det skal kunne være i.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »