RejsRejsRejs » Rejseguides » 5 tips til din EM-rejse
Aserbajdsjan Holland Rejseguides Rusland Spanien

5 tips til din EM-rejse

EM, 2020, fodbold
Sommerens EM-fodboldens er rykket til 2021, og det er mildest talt en udfordring at planlægge noget, når ingen endnu ved i hvilke lande kampene skal spilles. Derfor har vi her samlet 5 planlægningstips til dig, som du kan bruge uanset hvad.

Af Jens Skovgaard Andersen

Pas Boardingkort Rejser

EM er rykket til 2021 – hvad så nu?

Slutrunden om EM i fodbold er blevet rykket et år, så den nu afvikles i sommeren 2021. Det ændrer selvfølgelig på rejseplanerne nu og her, men indtil videre går vi ud fra, at formatet – og dermed også udfordringerne – er det samme.

rrr banner 22/23

Hvis du skal følge set danske landshold rundt til de kampe, som spilles væk fra København, så er der en hel del ubekendte faktorer: Hvor skal vi spille, hvordan kommer du derhen, og hvordan kommer du videre til næste kamp?

Du kan forberede dig på det meste og tage dine forholdsregler – her er lidt tips til, hvad du bør overveje.

Lufthavn - tavle. fly - rejser
Lufthavn – tavle. fly – rejser

1. Book en flybillet med flere stop

Da vi ikke ved, om Danmark går videre fra puljen – eller i givet fald om næste kamp er i Bilbao, Amsterdam, Bukarest eller Glasgow, er det tæt på umuligt at bestille en rejse på forhånd.

For at have flere kort på hånden, kan du lave en ‘halvgardering’ og booke en flybillet med mellemlanding undervejs. En oplagt kombination er at flyve fra Danmark til Amsterdam og videre til Bilbao.

På den måde dækker du to af Danmarks mulige spillesteder på samme billet. Hvis Danmark vinder puljen, og kampen dermed er i Bilbao, så er billetten perfekt. Hvis kampen i stedet er i Amsterdam efter en dansk andenplads i puljen, kan du hoppe af der og ikke flyve videre sydpå.

Det er dog vigtigt at bestille billetterne i to omgange; fra Danmark til Amsterdam tur/retur og fra Amsterdam til Bilbao tur/retur. Ellers risikerer du, at flyselskabet annullerer din returbillet fra Amsterdam til Danmark, hvis du ikke tager med videre til Bilbao fra Amsterdam.

Her er et godt flytilbud til Amsterdam – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Papir tekst læser rejser

2. Læs det med småt og hav en god forsikring

Der er stor forskel på vilkårene for ændring af flybilletter fra flyselskab til flyselskab. Derfor er det meget vigtigt, at du læser det med småt, når du booker din EM-rejse.

Skal du ændre navn på billetten eller afbestille, så sparer du en del besvær og penge ved at være godt forberedt. Du kan altid kontakte flyselskabet eller dit rejsebureau og høre, hvad vilkårene for ændringer er.

Tjek også din egen rejseforsikring for at se, om der er mulighed for at afbestille, ændre eller overdrage billetten til andre, hvis planerne ændrer sig i sidste øjeblik.

Her er et godt flytilbud fra Amsterdam til Bilbao – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Transport bus tog rejser

3. Tag toget, bussen eller bilen til EM

Der er flere danske rejsebureauer, som arrangerer busrejser til EM-kampene, selvom de endnu ikke ved, hvor turen går hen. Når programmet kendes, så kører bussen derhen, hvor Danmark spiller. Ved at bestille en EM-rejse på denne måde slipper du for selv at skulle bruge tid på andet end fodbold.

De fleste spillebyer kan nås med tog, og det kan være en fest i sig selv at rejse til fodbold med toget. I mange tilfælde kan du få fat i en togbillet i sidste øjeblik, og du kan nyde rejsen både siddende og liggende.

Har du egen bil eller nogen at køre med, så er denne EM-slutrunde perfekt til et road trip. Det giver stor fleksibilitet at kunne rejse rundt ved egen hjælp, og netop denne gang er fleksibiliteten ekstra god at have.

Her er et gode tilbud på overnatninger i Amsterdam – tryk på “se tilbud” for at se den endelige pris

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Rusland Sankt Petersborg rejser

4. Husk visum inden EM

Har du dansk pas, skal du ikke bekymre dig om visum til de fleste europæiske lande. Der er dog et par undtagelser, og Danmark kan komme til at spille begge steder.

Hvis Danmark skal spille kvartfinale i Sankt Petersborg i Rusland, så er der to måder at få adgang på. Du kan søge et traditionelt turistvisum gennem den russiske ambassade, og det kan godt tage lang tid.

Du kan også få visumfri adgang til landet, hvis du har et Fan-ID. Det kan du søge om, hvis du har billet til kampen. Søg så tidligt som muligt, så du er på den sikre side, hvis Danmarks landshold skal via Sankt Petersborg til EM.

Som det er lige nu, kan du kun bestille Fan ID, hvis du har en bekræftet billet til en kamp i Sankt Petersborg. Hvis du kun har en billet i tilfælde af, at Danmark kvalificerer sig, så kan du ikke bestille Fan ID endnu.

Tjek passet

Også Aserbajdsjan kræver visum af danskere, og Danmark kan også komme til at spille kvartfinale i Baku, Aserbajdsjans hovedstad. Derfor kan det godt betale sig at søge visum i god tid via ambassaden, så papirarbejdet er i orden på forhånd, hvis det bliver aktuelt under din EM-rejse.

Aserbajdsjan har tidligere ændret reglerne for visum i forbindelse med fodboldkampe, men pt. er der visumpligt for danskere.

Husk også, at dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder, efter at du er rejst hjem igen. Udløber dit pas inden årsskiftet 2021-2022, så sørg for at få det fornyet inden afrejse.

Her er et godt flytilbud til Sankt Petersborg – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Fodbold Stadion Fans rejser

5. Få hjælp af ligesindede

Bare rolig, det er ikke kun dig, der har svært ved at få EM-rejseplanlægningen til at gå op; det har mange tusind europæiske fodboldfans.

Det kan derfor godt betale sig at opsøge fællesskaber på blandt andet sociale medier, hvor du kan få hjælp og opdateringer fra andre i samme situation som dig. En god Facebookgruppe er ‘Danes Away‘, som samler de danske fodboldfans, som rejser med på udebane.

Hvis du har spørgsmål til rejseplanlægningen og de byer, du skal besøge, så er ‘Rejsegruppen‘ på Facebook stedet at spørge.

God EM-rejse, god fodboldfornøjelse og kom så, Danmark!

Her er nogle gode tilbud på overnatninger i Sankt Petersborg – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.