RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseforedrag » Tranquebar, den danske handelsstation i Indien
Tranquebar - fort
Indien Rejseforedrag

Tranquebar, den danske handelsstation i Indien 🗓 🗺

ical Google outlook Indien Rejseforedrag
Tranquebar Rejseboghandel og Café Borgergade 14, København Map

7. marts, kl. 19.00, Tranquebar Rejseboghandel og Café

Foredragsholder:
Camilla Kornerup, foredragsholder

I 2018 er det 400 år siden Christian d. IV sendte den flåde afsted, som grundlagde  handelsstationen Tranquebar ved Bengalen i Sydindien. Handelsstationen eksisterede i 225 år. Christian d. IV  gav admiral Gjedde til opgave at grundlægge en handelsstation, som skulle danne centrum for krydderihandel. Det danske handelseventyr i Tranquebar sluttede i 1845 da vi solgte rettighederne til England. I dag eksisterer den gamle danske bydel stadig med byporten, kirker og en række danske boliger, der i blandt guvernørens imponerende nyrestaurerede hjem og det velbevarede Fort Dansborg.

Camilla Kornerup har boet og arbejdet i Tranquebar gennem flere år og fortæller stedets historie fra Ove Gjeddes afrejse og frem til i dag, hvor geder og køer trasker dovent rundt i de stille gader under en brændende sol, mens Nationalmuseet, Foreningen Trankebar og indiske arkæologer arbejder med bevaring af bygninger og bystruktur.

Læs mere og bestil billetter til foredraget her.

Du skal kontakte arrangøren direkte, hvis du har brug for mere detaljerede informationer, eller foredraget kræver tilmelding. RejsRejsRejs er ikke arrangør og har derfor heller ikke noget med eventuelle aflysninger og ændringer at gøre.
Du kan tippe dine venner om rejseforedraget ved at sende dem et link til denne her side, så I kan få en hyggelig dag sammen med brugbar rejseinspiration til den næste tur.
God fornøjelse.

Om rejseskribenten

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Redaktionen Rejs Rejs Rejs

Læs mere om redaktionen her

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Find fly, hoteller, billeje og rejser her

Rejsesjov på RejsRejsRejs

Bliv rejseklogere her

Har du læst denne her?

Show Buttons
Hide Buttons