visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Julestemning på din rejse

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Jul Bil Advent December Rejser
New Zealand Rejsefavoritterne Spanien Vietnam

Julestemning på din rejse

Her på redaktionen er vi i julehumør, og vi har derfor samlet en lille adventskalender, som tager dig med på nogle af vores redaktørers julerejser.
visit østrig, visit austria, banner

Julestemning på din rejse af Redaktionen RejsRejsRejs

Julestemning

4. Advent: Dansk julemad a la Kina

Af Jens Skovgaard Andersen

Banner, engelsk banner, top banner

Mens jeg studerede kinesisk, boede jeg et halvt år i Kinas hovedstad Beijing, da jeg læste på Peking Universitet. Det var i 2006, og det var i efteråret og vinteren. Derfor skulle jeg også holde jul derovre. Lad det være sagt med det samme: Det blev lidt af en udfordring at holde dansk jul i Kina.

Jeg delte lejlighed med to danske studiekammerater, og derudover fik jeg besøg af to venner hjemmefra, så vi ville prøve at holde så dansk en jul som muligt. Maden er en stor del af julen, og vi skulle selvfølgelig have gris, and, rødkål, kartofler og brun sovs. Det var i hvert fald planen.

Her er et godt flytilbud til Beijing – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Julestemning

Kom i julestemning på ande- og grisejagt

Vores lokale restauranter havde masser af retter med gris og and, men det vil være synd at sige, at de minder om dansk julemad. Det er noget helt andet. Vi gik på opdagelse i lokalområdet og smagte os igennem en lang række rigtig gode – og et par ikke så gode – kinesiske retter, og vi endte med at gå med noget meget kinesisk: Pekingand. Ikke særlig julet, men en and er vel en and.

Gris skulle også på menuen, og vi havde på forhånd opgivet at finde flæskesteg. Det er ikke nemt at finde en ovn i det traditionelle Beijing, da det bare ikke lige er sådan en, man bruger til at lave mad; her er det wokken, der regerer i køkkenet. Så det måtte blive gris på en anden måde. Vi var allerede glade for den velkendte ret svinekød i sur-sød sovs og chili, så det skulle vi have.

Se dette rejsetilbud om Kinas kulturbyer – Beijing, Xi’an, Shanghai

Julestemning

I julestemning med rådkål og rösti

Rødkål kan man godt få, hvis man kan nøjes med den rå udgave. Vores sylteevner var for begrænsede til, at vi ville eksperimentere med den slags, så vi måtte nøjes.

Kartoflerne kom fra vores vestkinesiske restaurant, hvor de havde en rigtig god kartoffelmos og nogle lækre rösti. Det er ikke helt det samme som brunede kartofler – men godt var det!

Her er et lækkert hotel i Beijing – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Julestemning

Den hellige madkulør

Så kommer vi til sovsen. Den brune sovs. Den var værre… Det er simpelthen ikke muligt at opdrive madkulør i Beijing, så vi måtte improvisere. En almindelig melbaseret jævning blev tilført lige mængder soya, østerssauce og rødkålssaft. Det gav en bleg-lilla substans, som i hvert fald ikke smagte af brun sovs. I skæret af stearinlys og med lukkede øjne og næsebor kunne vi næsten overbevise os selv om, at det var brun sovs. Næsten.

Vi havde alt i alt en rigtig sjov jul, og det er helt sikkert en jul, som vi ikke glemmer lige foreløbig. Kina er rigtig spændende og fuld af kinesiske lækkerier – men dansk julemad er alligevel lidt af en udfordring. Vi gjorde det så godt, vi kunne, og kom stadig i men stadig med julestemning.

Læs om Saschas jul i New Zealand under billedet

New Zealand Van Rejser

3. Advent: (H)jul på New Zealand

Af Sascha Meineche

Julen varer lige til en autocamper på New Zealand.

Julen er for mange måske både hellig og på en helt bestemt måde. Den der måde, hvor en forkert farve på juledugen kan ødelægge hele aftenen, eller hvis der ikke synges ‘Dejlig er jorden’ til julegudstjenesten i kirken. Og for slet ikke at tale som sovsen. Hvis den ikke er lige i skabet, så er alt ødelagt. Sådan har jeg det egentlig også. På en måde i hvert fald, og så alligevel langt fra, eller jo lige med sovsen, den skal helst være lige i skabet. Men jeg kan enormt godt lide at ruske op i det lidt gamle, pardon mit franske, men til tider røvsyge og stressende juletraditioner. Det gør jeg allerbedst ved at smutte. Helst så langt væk som muligt.

Her er et godt flytilbud til New Zealand – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

ç

Den perfekte jul med god julestemning

Det perfekte for mig er jul hjemme, jul ude, jul hjemme, og så lige jul ude igen. Så får man det bedste af det hele nærmest på én gang, og man når rent faktisk at glæde sig til den næste ‘hjemme jul’. 

Jeg har efterhånden fejret jul en del steder. Lige fra neonlysende plastikjuletræs mekkaet over dem alle i Malaysia, til mine forældres hjem, hvor den naturligvis altid er én stor tradition, til en autocamper på New Zealand. Uden både neon og plastikjuletræ. Og sne for den sags skyld. 

Her er et fedt rejsetilbud til New Zealands imponerende natur

visit østrig, visit austria, banner
New Zealand Queenstown Hill udsigt Rejser

Jul langt væk fra Danmark

Og det er her, vi skal hen nu. Så langt væk fra Danmark, som vi kan komme, på en campingplads uden hverken glimmer, glamour eller neonfarvet plastik. Vi kørte New Zealand tynd i en af de dér (for jer der har været der) pis’ smarte, orange space ship-biler. Sådan en miniudgave af en autocamper, altså den billige model, hvor man lige slår et telt på bagsmækken. Dér boede vi.

New Zealand Får Rejser

Pygmæ-juletræ og næsten traditionel julemiddag i camperen

Juleaftensdag gik vi rundt i men stadig med julestemning og shoppede, som var det en hvilken som helst anden dag. Den del er vi jo heller ikke rigtig vant til herhjemme, der når man max i den lokale brugs for at panikkøbe det sidste. Vi gik noget nær amok i nogle af de lidt mere luksusagtige souvenir julegaver, som vi pakkede ind i det, vi lige havde. Julegaver skulle der jo til, og som backpacker slæber man ikke den slags med hjemmefra. Vi købte et lillebitte juletræ, shoppede lidt godter og så gik vi i gang med at lave en luksusmiddag. Alt vel at mærke så luksus, som man kan lave i et campingkøkken.

Det blev til kylling, kartofler, sovs og salat. Meget tæt på luksus. I hvert fald når man laver det på en campingplads i et mikrokøkken uden udstyr. Derefter gik vi tilbage til vores bil, sang en lille julesang mens vi kiggede på vores pygmæ-juletræ, pakkede gaver op og så Pyrus, og så ringede vi selvfølgelig til vores forældre og ønskede god jul, sådan cirka 12 timer før, de selv havde overvejet at sætte anden i ovnen.

Her er nogle gode hoteltilbud i Auckland – tryk på “se tilbud” for at se den endelige pris

New Zealand Lindis Pass Natur Rejser

Julen handler om at være sammen

Jeg er vild med den slags jul, hvor man rusker lidt op i traditionerne og ikke går så højtideligt meget op i alting. Det gir’ en smule perspektiv og så gir’ det en større glæde til næste jul, så man lærer at sætte pris på det og ikke stresse rundt med unødige og småligegyldige ting, bruger langt over budget, og går for meget op i de forkerte ting. For julen handler jo egentlig bare om, at vi er sammen. Om det så er hjemme eller i en bil på New Zealand.

Glædelig 3. søndag i advent, hvor end du tilbringer jul i år.

Læs om Katrines jul på Gran Canaria under billedet

Spanien Gran Canaria Rejser

2. Advent: Jul på den spanske terrasse

Af Katrine Øland Frandsen

Spanien Gran Canaria Kort Rejser

Juleaften på terrassen i 20 graders varme? Ja, hvorfor ikke? I 2013 fløj min mor, søster og jeg til Gran Canaria i Spanien. Vi delte alle samme mening om, at dette var en mere befriende måde at holde jul på, end at skulle i gang med det store juleræs derhjemme.

Vi havde året inden mistet et familiemedlem, så en anderledes og mindre stressende jul var helt klart, hvad der var behov for i familien. Ingen stress fra mors side i køkkenet, ingen pålagte juletraditioner, bare os, til jul og julestemning i varmen.

Her er et godt flytilbud til Gran Canaria – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Spanien Jul Gran Canaria vandfald Katrine Rejser

Et par festlige juleoplevelser

På vej ud en aften kom vi forbi et lille hyggeligt område med restauranter, små butikker og barer. Vi satte os ind på en restaurant, hvor det stille og roligt gik op for os, at aftenens underholdning var et Draq Show.

Det var en utrolig underholdende og anderledes aften, og jeg har godt billede af min søster og jeg sammen med en masse Draq Queens. Min mor fik vist også ændret hendes lidt konservative holdning på dette område!

Dagen efter besluttede vi os at gå en lang tur på stranden. Vi fandt hurtigt ud af at vores lille spadseretur var endt på nudiststranden, så det var også festligt, bare på en lidt anden måde…

Se dette lækre rejsetilbud Yoga i Spaniens bjerge

Gran Canaria pool palmer Katrine Rejser - Julestemning

Juleaften uden traditioner

Vi fejrede juleaften med en stille og rolig middag på hotellet, så langt væk fra alle de danske juletraditioner som muligt. Præcis som vi havde ønsket. Den eneste lille julestemning tradition vi tog med os til syden var en lille julegave til hver. Min søster fik noget så simpelt som en sweater – en sweater hun endda nåede at miste inden vi fløj tilbage til Danmark.

Det smukke ved den her tur var, at vi aftalte at tage ud af rejse noget mere sammen. Bare os tre damer. Vi har siden besøgt både Budapest og Dubrovnik, og vores næste overvejelser lyder på enten Tallin eller Krakow. Da der er stor variation i aldersgruppen, er det vigtigt for os, at det ikke ligger så langt væk.

Glædelig 2. søndag i advent, uanset hvor henne i verden du holder den.

Læs om Johannes jul i Vietnam under billedet

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Vietnam Con Dao Ø-Paradis

1. Advent: Jul på en fængselsø

Af Johanne Iben Johansen

Jeg elsker julen, men jeg må indrømme, at jeg elsker varme mindst ligeså meget. Derfor besluttede min kæreste og jeg sidste år at holde jul i udlandet – og gerne et sted, der kunne kombineres med strand og oplevelser.

Vi havde flere steder oppe at vende; mindst 25 grader og sol var dog et must. Vi faldt tilfældigvis over Con Dao, som er en forholdsvis uberørt øgruppe i det sydlige Vietnam. Hovedøen Con Son er en gammel fængselsø og byder derfor på både godt vejr, spændende historie og uspoleret strande. Vi pakkede nissehuerne et par dage før jul og tog afsted.

Her er et lækkert hotel på Con Dao – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

visit østrig, visit austria, banner
Vietnam Con Dao Kort Rejser

Vejen til julestemning og palmer

Fra Ho Chi Minh City til Con Son tog det 1 time i fly. Fra lufthavn til hotel kørte vi kun 15 minutter, før vi ankom til noget, der minder om paradis. Six Senses er et af de flotteste hoteller og steder, jeg nogensinde har set. Med privat pool og udsigt udover stranden fra værelset kunne det næsten ikke blive bedre. Trods de 30 grader og palmer var det nemt at komme i julestemning, da hele hotellet var pyntet op til jul.

Her er et godt flytilbud til Ho Chi Minh – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Vietnam Con Dao Fængsel Rejser

Fra fængselsø til ferieparadis med julestemning

Con Dao har dog andet at byde på end smuk natur og hvide strande. Øen er kendt for sin blodige fortid og har fungeret som fængsel helt frem til 1975.

Når man besøger fængslet, skal man være forberedt på en spændende, men grufuld oplevelse. Det er ikke svært at forstille sig, hvor forfærdeligt fængslet har været. Som billedet viser, er der opstillet figurer, som forestiller fangernes tilværelse, som den var.

Efter fængselsbesøget tog vi vores lejede scooter og kørte til pagoden Van Son. Et imponerende tempel på en bakketop med på flot udsigt, vilde aber og lokale vietnamesere, som kommer hertil for at bede.

Her er et fedt rejsetilbud til Vietnam: Vietnams uimodståelige perler

Vietnam Con Dao Jul Juletræ Rejser , Julestemning

Så blev juleflaskerne tændt

Endelig blev det den 24. december. Vi var forberedte på, at menuen stod på vietnamesiske forårsruller i stedet for flæskesteg. Men til vores store overraskelse havde hotellet lavet julebuffet til alle gæsterne, som både bød på brun sovs, kartofler og and. Stemningen var god, juletræet tændt, det osede af julestemning og trods uvante omgivelser følte vi os alligevel hjemme til jul.

Glædelig 1. søndag i advent herfra redaktionen

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Rikke Bank Egeberg

Rikke, der til daglig studerer Interkulturelle markedsstudier og med en bachelor i Spansk sprog og kultur fra Københavns Universitet, har altid været meget videbegærlig på verden. Mødet med nye kulturer og rejser til spansktalende lande står altid øverst på ønskelisten. Udover lokale busture igennem bananplantager, hvor døren altid er åben og halve farme er med som passagerer, er sejlads også en af hendes foretrukne rejsemåder med en forventning om at udforske Caribien i båd efter endt uddannelse. Rikke har iøvrigt boet i Costa Rica, Barcelona og Colombia.

Kommentér

Kommentér