RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » 1. advent: Julestemning på din rejse
Rejsefavoritterne Vietnam

1. advent: Julestemning på din rejse

Jul Bil Advent December Rejser
Her på redaktionen er vi i julehumør, og vi har derfor samlet en lille adventskalender, som tager dig med på nogle af vores redaktørers julerejser.

Julestemning på din rejse skrevet af Redaktionen RejsRejsRejs

Danmark - nisser - sne - julemarked i Esrum - kælk - rejser

1. Advent: Jul på en fængselsø

Af Johanne Iben Johansen

rrr banner 22/23

Jeg elsker julen, men jeg må indrømme, at jeg elsker varme mindst ligeså meget. Derfor besluttede min kæreste og jeg sidste år at holde jul i udlandet – og gerne et sted, der kunne kombineres med strand og oplevelser.

Vi havde flere steder oppe at vende; mindst 25 grader og sol var dog et must. Vi faldt tilfældigvis over Con Dao, som er en forholdsvis uberørt øgruppe i det sydlige Vietnam. Hovedøen Con Son er en gammel fængselsø og byder derfor på både godt vejr, spændende historie og uspoleret strande. Vi pakkede nissehuerne et par dage før jul og tog afsted.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Vietnam Con Dao Kort Rejser

Vejen til julestemning og palmer

Fra Ho Chi Minh City til Con Son tog det 1 time i fly. Fra lufthavn til hotel kørte vi kun 15 minutter, før vi ankom til noget, der minder om paradis. Six Senses er et af de flotteste hoteller og steder, jeg nogensinde har set. Med privat pool og udsigt udover stranden fra værelset kunne det næsten ikke blive bedre. Trods de 30 grader og palmer var det nemt at komme i julestemning, da hele hotellet var pyntet op til jul.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Vietnam Con Dao Fængsel Rejser

Fra fængselsø til ferieparadis med julestemning

Con Dao har dog andet at byde på end smuk natur og hvide strande. Øen er kendt for sin blodige fortid og har fungeret som fængsel helt frem til 1975.

Når man besøger fængslet, skal man være forberedt på en spændende, men grufuld oplevelse. Det er ikke svært at forstille sig, hvor forfærdeligt fængslet har været. Som billedet viser, er der opstillet figurer, som forestiller fangernes tilværelse, som den var.

Efter fængselsbesøget tog vi vores lejede scooter og kørte til pagoden Van Son. Et imponerende tempel på en bakketop med på flot udsigt, vilde aber og lokale vietnamesere, som kommer hertil for at bede.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Vietnam Con Dao Jul Juletræ Rejser , Julestemning

Så blev juleflaskerne tændt

Endelig blev det den 24. december. Vi var forberedte på, at menuen stod på vietnamesiske forårsruller i stedet for flæskesteg. Men til vores store overraskelse havde hotellet lavet julebuffet til alle gæsterne, som både bød på brun sovs, kartofler og and. Stemningen var god, juletræet tændt, det osede af julestemning og trods uvante omgivelser følte vi os alligevel hjemme til jul.

Glædelig 1. søndag i advent herfra redaktionen

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.