RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Her skal du rejse hen i 2019
Sri Lanka - Natur - Elefanter - Rejser
Bali Belize Hviderusland Indonesien Jordan Kirgisistan Panama Rejsefavoritterne São Tomé og Príncipe Sri Lanka Tyskland Zimbabwe

Her skal du rejse hen i 2019

Regnen pisker mod vinduet, mens vinden rusker i træerne. Efteråret har forladt landet, og den velkendte, bidende kulde og mørket sænker sig. En kvinde på gaden trækker tørklædet op omkring ørerne, og krydser vejen med et fraværende udtryk i ansigtet. Måske har hun ligesom mig allerede glemt de varme sommermåneder og ikke mindst løvfaldsommeren, der strakte sig langt ind i oktober. Pludselig virker vinteren ekstra lang og uoverskuelig.

Læs mere om skribent Trine Søgaard

Og dér er den. Følelsen, der melder sin ankomst hvert eneste år på dette tidspunkt. Udlængslen. Den brændende lyst til at rejse ud og opleve langt væk fra regn og kulde. Og jeg ved jeg langt fra er den eneste. Men hvor i alverden skal man begynde? Hvor mon det er bedst at tage hen? Og hvad gør egentlig ét sted bedre end et andet? Alle har vel deres egen favoritdestination, der bygger på præferencer, oplevelser og minder, ligesom jeg selv har.

Jeg ved, De Berejstes Klub kom med deres bud på de bedste rejselande, hvor New Zealand rangerede højest efterfulgt af Iran. Men ligesom meninger og præferencer kan ændre sig, kan lande og steder vel også? Jeg læner mig derfor op ad Lonely Planet, der er kommet med deres bud på hvilke lande, der er værd at besøge i 2019. Desuden har rejseguiden netop kåret årets bedste by, hvor prisen gik til København. Så hvis du er i tvivl om, hvor du skal begynde, vil en tur rundt i hovedstaden uden tvivl være et godt sted at starte.

1. Sri Lanka

Sri Lanka - Sigiriya-Rock-Fortress- rejser

Øverst på listen ligger Sri Lanka som det bedste land at besøge i 2019. Placeret midt på ækvator oplever det solbeskinnede ørige i disse tider store forandringer, hvor mange års borgerlige konflikter langsomt er blevet afløst af venlighed og gæstfrihed. Udover landets åbenlyse rige natur samt religiøse- og kulturelle arv, er Sri Lanka også blevet et mekka for familier, øko-turister, wellness og madglade rejsende – så hvad venter du på? Læs mere om at rejse i Sri Lanka her.

Se 5 fede steder i Sri Lanka her

2. Tyskland

Vores naboer mod syd ligger på andenpladsen og det er der god grund til. For os danskere er Tyskland et populært feriemål; det er i kørevenlig afstand, der er smuk natur (inkl. i Harzen, der ikke lever op til sit dårlige ry) og gode fadøl. Men udover de sædvanlige grunde til at tage over grænsen, så er der i 2019 nye grunde til at overveje en ferie i det tyske. I 1919 opstod Bauhaus-æstetikken på kunst og arkitektskolen i Weimar. Denne specielle æstetik med fokus på det industrielle, har påvirket kunst og arkitektur over hele verden og gør det stadig den dag i dag. I anledning af 100 års jubilæet åbner der tre spritnye museer om Bauhaus; et i Weimar, et i Dessau og et i Berlin. Derudover er der et hav af events i løbet af året, så hvis du er det mindste interesseret i kunst og arkitektur så er Tyskland stedet at være i 2019.

Se insider-guide til Berlin her

3. Zimbabwe

victoria-falls- Zambia

Afrika er et populært rejsemål for mange danskere, og specielt Zimbabwe tiltrækker rejsende på grund af deres fantastiske natur og gode muligheder for oplevelsesrig safari. Landet er et af de mest sikre rejsemål i Afrika og hjemsted for en utrolig venlig og imødekommende lokalbefolkning. Hvis du tager til Zimbabwe er der storslåede naturoplevelser på menukortet. Du finder blandt andet det storslåede vandfald Victoria Falls, der er på UNESCO’s verdensarvs liste samt et utal af nationalparker, hvor safariens big five er omdrejningspunktet.

Se rejsetilbud til Afrika her

4. Panama

panama-ruiner

Panama er i den grad et af knudepunkterne for verdens skibstrafik og her mødes nord, syd, øst og vest i en skønsom blanding. Landet har det bedste fra alle fire verdenshjørner; tågede højdedrag, tropiske skove, hvide strande og oprindelig kultur. Og sidst men ikke mindst, den verdenskendte Panamakanal, et imponerende bygningsværk der kostede mange menneskeliv og revolutionerede verdenshandlen. I 2019 har Panama City 500’års jubilæum og de lover et brag af en fest, som markering af deres stormombruste historie.

Læs om rejser til Mellemamerika og Caribien her

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt afsted

Der er mange gode, danske rejsebureauer der planlægger spændende rejser, og du kan se de gode rejsetilbud her 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til forskellige destinationer. Skulle du være uheldig at blive forsinket undervejs, så se hvad du kan gøre her i vores guide.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

5. Kirgisistan

Kirgisistan - natur, bjerge - rejser

Muligvis har du ikke hørt så meget om Kirgisistan før, men så er 2019 året hvor det ændrer sig. Det er hurtigt ved at blive populært blandt rejsende og det er der god grund til. Landet var en del af Sovjetunionen, og først i 1991 blev det en selvstændig republik. Det ligger i Centralasien med en bjergrig natur, der er ret uspoleret. Her lever der stadig en del nomadefamilier, der forstår sig på heste og bor i de traditionelle yurt i sommerhalvåret. Specielt hvis du er interesseret i trekking er Kirgisistan et godt bud på det næste trekkingeventyr.

Læs redaktør Jacobs beretning fra Kirgisistan

6. Jordan

Jordan - mennesker by petra - rejser

Jordan har i mange år været kendt for de smukke røde klipper og templer ved Petra, men nu er det tid til at landet bliver kendt for mere. Her i 2019 åbner de en fantastisk 650km lang vandrerute gennem det uimodståelige jordanske landskab. Du kommer blandt andet forbi Det Døde Hav, korsriddernes gamle borge, det unikke landskab ved Rift Valley og smukke kløfter. Turen er udregnet til at tage ca 42 dage, indregnet pausedage. Hvis du ikke er til vandreture, er der mange andre måder at opleve det fantastiske land på, det er bare med at komme afsted før de andre.

Læs om Jordans herligheder

7. Indonesien

Indonesien - Bali, templer, Rejser

Indonesien er et fantastisk ørige bestående af mere end 17.000 øer. Du kan opleve alt fra billedskønne Bali, der er kendt for sine hvide sandstrande til Borneo hvor orangutanger er hovedattraktionen eller Komodo’s spændende dyreliv. Øerne er meget forskellige, så det er næsten garanteret, at en af Indonesiens øer har en rejseoplevelse du vil finde interessant. Landet har for nyligt lempet deres visum-regler og investeret i bedre transportmuligheder til de mange øer, så nu er det nemmere end nogensinde at rejse derhen.

Find fede rejsetilbud til Indonesien her

8. Hviderusland

Hviderusland - Grodno, katedral - rejser

Hviderusland er muligvis ikke en rejsedestination du før har overvejet, men landet har rigtig meget at byde på og i 2019 er landet vært for De Europæiske Lege. De Europæiske Lege er en miniudgave af OL for de europæiske lande. Legene afholdes for anden gang, så det er en ret nyt event. Udover et Mini-OL byder hovedstaden Minsk på et fortræffeligt kunst og kulturliv, en smuk gammel by samt et levende natteliv. Der er kort sagt noget for enhver smag og med de nye regler, kan du opholde dig i landet op til 30 dage før det er nødvendigt at søge om visum.

Læs om redaktør Jens´ weekend i Hviderusland

9. São Tomé og Príncipe

São Tomé-ø-strand

De to smukke øer São Tomé og Príncipe ligger ud for afrikas vestkyst. Øerne er ikke et kendt turistmål og det er et held, for så har du lejlighed til at opleve dem i fred fra andre turister. Øerne har flotte strande som endnu ikke er fyldt med glade badegæster og tropisk jungle med sukker-, kaffe- og kakaoplantager. Du kan også få indblik i hvilken rolle øerne havde under den tidligere slavehandel; en uhyggelig men fascinerende historie. Der er rig mulighed for at finde skjulte skatte på disse øer, så det er bare om at komme afsted. São Tomé og Príncipe kom også på denne liste over bedste rejselande.

Læs mere om rejser til Afrika her

10. Belize

Belize-strand-hav

Belize er Caribiens ukendte perle. Det ligger midt mellem Mexico og Guatemala med en fuldstændig forrygende kystlinje. Her finder du nemlig verdens næststørste koralrev med det såkaldte Blue Hole, der er 124 meter dybt. Landet gør meget for at bevare det unikke maritime liv, og der popper mange øko-resorts op, der har fokus på bæredygtighed. Belize har også nogle af de mest vidtforgrenede grottesystemer i hele Centralamerika. I størstedelen af grotterne er det muligt at komme rundt og opleve den specielle oplevelse det er, at gå i jordens indre.

Læs om andre spændende destinationer i Caribien

Om rejseskribenten

Trine Søgaard, medredaktør

Trine Søgaard, medredaktør

Trine er en rejseglad studerende, som er ved at uddanne sig i marketing og kommunikation på Aalborg Universitet. Hendes passion for at rejse viser sig på længden af listen over besøgte lande, hvor hun tilmed har boet i Australien og på Zanzibar. I fritiden er Trine kreativ, og bruger meget energi på at fotografere. Hendes glæde for at dokumentere sine oplevelser har siden hen betalt sig, da en udgivelse i bl.a. Lonely Planet blev springbrættet til ønsket om at arbejde i rejsebranchen.

Kommentér

Kommentér